در رویداد روز ملی فناوری اطلاعات، غرفه دیجیاتو و ویجیاتو غرفه برگزیده الکامپ شد
روز ملی فناوری اطلاعات ۲۲ تیر است که امسال مراسم این روز به دلیل همزمانی آن با ایام عزاداری ماه محرم با تأخیر برگزار شد.
رویداد روز ملی فناوری اطلاعات، سهشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳، در سالن همایشهای نورالرضا برگزار شد. در این رویداد که با بیبرنامگیهای متعدد همراه بود، اعضای صنف چالشها و دغدغههایشان را مطرح کردند و مسئولان از برنامهها و وعدههایشان گفتند.
از برگزیدگان بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی الکامپ نیز در این مراسم قدردانی شد. در این بخش، غرفه دیجیاتو و ویجیاتو یکی از غرفههای برگزیده الکامپ معرفی شد و بهدلیل «خلاقیت در غرفهآرایی متناسب با فعالیت» از آن تجلیل شد.
فناوری اطلاعات فقط ابزارهای دیجیتال و نرمافزار نیست
در ابتدای این مراسم، «مهرداد ذوالفقاریان»، دبیر نصر تهران، بیانیه روز ملی فناوری اطلاعات را خواند و «علی حکیمجوادی»، رئیس نصر تهران، شروع به سخنرانی کرد. حکیمجوادی تصریح کرد که فناوری اطلاعات فقط شامل ابزارهای دیجیتال و نرمافزار نمیشود بلکه فلسفهای است که دنیای ما را دگرگون میکند.
او افزود: «فناوری اطلاعات همچنان نیرویی محرکه در تمام عرصههای زندگی است و امروز فرصت مناسبی است تا از زحمات و تلاشهای همه کسانی که در این مسیر قدم برداشتهاند، تقدیر کنیم.»
امیدواریم مجوز پنجساله برای برگزاری الکامپ صادر شود
پسازآن، «کاوه ثروتی»، دبیر اجرایی الکامپ بیستوهفتم، گزارشی از برگزاری این نمایشگاه ارائه کرد. او درباره شرایط برگزاری الکامپ به مشکلات صنف در دورههای گذشته که باعث آشفتگی در برگزاری الکامپ شده، اشاره کرد و گفت با حضور حکیمجوادی، این آشفتگیها برطرف شده و الکامپ ۱۴۰۳ بهخوبی برگزار شد.
ثروتی افزود: «بیستوهفتمین نمایشگاه الکامپ در کمتر از 2 ماه اجرایی شد. متأسفانه بهدلایل مختلفی مثل صدور مجوز، تنها در 2 ماه یا 3 ماه قبل میتوانیم برنامهریزی را انجام بدهیم.» او دراینباره ابراز امیدواری کرد که امکان کسب مجوز پنجساله برای برگزاری الکامپ فراهم شود.
تجلیل از برگزیدگان الکامپ
پس از این 3 سخنرانی، نوبت به تجلیل از برگزیدگان نمایشگاه الکامپ رسید. در بخش تینواستارز (رقابتهای دانشآموزی)، از تیمهای «اسکیلآپ»، «ELAI (سالمندان)» و «مکیداگ» تجلیل شد.
برگزیدگان بخش رقابت استارتاپی نیز تیمهای «فامون»، «بلودوپامین»، «سنجاب» و «کُمِک» بودند.
همچنین در زمینههای مختلف از ۱۸ غرفه تجلیل شد. این غرفهها عبارتاند از: دیجیاتو و ویجیاتو، سازمان فناوری اطلاعات ایران، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول)، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، رایتل، بیمه مرکزی ایران، پارک علم و فناوری استان کردستان، تفتا، شاتل، شرکت بهسازان فردا، آروانکلاد، شرکت هلو، شرکت دوران، هلدینگ فاخر، کمیسیون تولید و سندیکای تولیدکنندگان، توانتک، روبیکا و منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام.
فیلترینگ هوشمند جایگزین محدودیتهای فعلی میشود
در این رویداد، «محمدامین آقامیری»، دبیر شورایعالی فضای مجازی، سیاست کلی جمهوری اسلامی را «توسعه اقتصاد دیجیتال و فعالیت هرچه بیشتر بخش خصوصی در این حوزه» دانست و هشدار داد اگر در حوزه خدمات و محتوای فضای مجازی نتوانیم تغییری جدی در فضای کشور ایجاد کنیم، از تحولات جهانی عقب میمانیم.
آقامیری درباره راهکارهای این شورا برای مسئله فیلترینگ تصریح کرد که دغدغه اصلی اعمال قوانین کشور و حاکمیتپذیری از سوی پلتفرمهای فیلترشده است. رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره نپذیرفتن شرط حضور این پلتفرمها در ایران، 2 راهکار دیگر را مطرح کرد. به گفته آقامیری، شرکتهای ایرانی میتوانند با تعامل با پلتفرمها به عنوان نماینده آنها عمل کنند. همچنین درصورت شکلنگرفتن این تعامل، شرکتهای ایرانی میتوانند با راهکارهای فنی زمینه رفع فیلتر را فراهم کنند. راهکارهای فنی که دبیر شورایعالی فضای مجازی از آن سخن میگوید، شامل فیلترینگ هوشمند و ایجاد پوستههای غیررسمی از این پلتفرمهاست.
او در واکنش به خبر دیجیاتو درباره رفع فیلتر شبکههای اجتماعی، از این مسئله اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «طبق قانون کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با ۱۲ عضو باید درباره رفع فیلتر تصمیم بگیرند و من خبری دراینباره ندارم.»
گزینههای احتمالی وزارت ارتباطات نیامدند
«رضا حاجیپور»، نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس، دیگر سخنران این مراسم بود. او بخش عمدهای از زمان سخنرانی خود را به انتقاد از نحوه برگزاری رویداد اختصاص داد.
قرار بود در این مراسم پنلی هم با حضور 6 گزینه احتمالی تصدی پست وزارت ارتباطات برگزار شود اما بهدلیل حاضر نشدن بیشتر گزینهها این اتفاق نیفتاد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.