همبنیانگذار دیجیکالا: میخواهیم تبدیل به رهبر سرمایهگذاری در هوش مصنوعی بشویم
محمدی گفت برای تمرکز روی هوش مصنوعی نیازمند کمک برای سرمایهگذاری هم در استارتاپها و هم زیرساختهای لازم هستند.
همبنیانگذار دیجیکالا، در نشست خبری دیجینکست اعلام کرد تلاش میکنند تا به لیدر سرمایهگذاری در هوش مصنوعی تبدیل شوند؛ هدفشان نیز پیادهسازی راهکارهای مناسب در زنجیره ارزش تجارت الکترونیک است.
صبح امروز 19 آذر 1403، نشست خبری دیجینکست با محوریت ارائه آخرین اخبار و دستاوردهای سرمایهگذاری این شرکت برگزار شد. «حمید محمدی»، همبنیانگذار دیجیکالا در این نشست چشم انداز پیشروی دیجینکست را ترسیم کرد و گفت: «تلاشمان این است که بتوانیم لیدر سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی شویم». هدفشان نیز پیادهسازی راهکارهای مناسب در زنجیره ارزش تجارت الکترونیک است.
او فینتک را یکی دیگر از حوزههایی دانست که قرار است در دیجینکست برای سرمایهگذاری روی آن تمرکز کنند: «در حوزه مارتک و ادتک نیز چند نمونه سرمایهگذاری کردهایم.»
محمدی ابراز امیدواری کرد بتوانند حجم سرمایهگذاریها را بیشتر کرده و از مرحله پریسید (پیشبذری) جلوتر رفته و در راندهای جدید سرمایهگذاری وارد شوند. در واقع آنها قصد دارند تعداد و حجم بیشتری سرمایهگذاری کنند.
نیازهای اساسی برای سرمایهگذاری روی هوش مصنوعی
او با اشاره به اینکه تمرکز دیجینکست در سالهای پیش رو هوش مصنوعی خواهد بود، برای تحقق این چشمانداز، دو نیاز را مطرح کرد:
«برای سرمایهگذاری در حوزه استارتاپها و زیرساختهای هوش مصنوعی نیازمند کمک هستیم. افزایش حجم سرمایه گذاری نیازمند این است که میزبان همسرمایهگذاریهایی باشیم که میتواند توسط بخشهای مختلف، بازیگران اقتصاد دیجیتال، VCها و صندوق نوآوری و شکوفایی باشد. موضوع دومی که نیازمند آن هستیم این است که سرمایهگذاری روی هوش مصنوعی به زیرساخت مناسب نیاز دارد. سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت نیز شاید در توان یک شرکت به تنهایی نباشد و نیاز به کمک داریم.»
او ابراز علاقه کرد تا با سرمایهگذاران یا بخشهای دولتی مشارکت کنند تا زیرساختها را در اختیار دیجینکست و استارتاپهایش و سایر پلتفرمها و ایدهها قرار دهند که بستری برای توسعه راهکارهای هوش مصنوعی باشد.
همبنیانگذار دیجیکالا معتقد است با توجه به ترند و عزمی که اخیرا در کشور شکل گرفته، تمرکز ویژهای روی راهکارهای هوش مصنوعی صورت گیرد. او فکر میکند در سالهای پیش رو، اسمهای بیشتر و جدیتری از تیمهای حوزه هوش مصنوعی و جذب سرمایهگذاری آنها به گوش برسد.
دیجیکالا به دنبال ورود به بازار تحویل داروهای نسخهای
در بخشی از نشست خبری امروز اعلام شد دیجیکالا در حال بررسی شرایط برای ارسال دارو است که یکی از استارتاپهای دیجینکست آن را دنبال میکند.
محمدی در این رابطه اعلام کرد قصد دارند به حوزه توزیع داروهای نیازمند نسخه نیز وارد شوند.
دیجیکالا نزدیک به دو سال است که انواع مکمل را عرضه میکند، حال به گفته او قرار است در صورت شفافتر شدن مسائل رگولاتوری و به نتیجه رسیدن راهکارهایی که پیشبینی کردند، داروهای نسخهای را نیز توزیع کنند.
همه باید کنند تا پنجره اکوسیستم استارتاپی بسته نشود
محمدی در اردیبهشت امسال و در جریان نمایشگاه اینوتکس هشدار داد پنجره اکوسیستم استارتاپی در حال بسته شدن است:
«با وجود اینکه همیشه در این اکوسیستم به ما میگویند خوشبین هستید میخواهم هشداری بدهم. استارتاپها و اقتصاد دیجیتال یکی از معدود فرصتهای کشور برای خروج از بحرانها هستند، اما واقعیت این است با اتفاقات چند سال اخیر، این پنجره تقریبا در حال بسته شدن است.»
با سخنان امروز او این سوال مطرح میشود که شرایط چه تغییری کرده که دیجیکالا از طریق بازوی سرمایهگذاریاش به دنبال افزایش حجم سرمایهگذاری است. محمدی در پاسخ به این سوال دیجیاتو گفت هنوز به آن حرف معتقد است، اما منظورش این نبوده که پنجره بسته شده یا حتما بسته میشود:
«منظورم این است که یک فرصت محدودی داریم. چند الگو، اتفاق و ترند را میبینیم. بزرگترین مزیت نسبی ایران در حوزه تکنولوژی و در مقایسه با منطقه، استعداد و نیروی متخصص است. هر چقدر این نیروها بیشتر مهاجرت می کنند، این فرصت بیشتر و بیشتر از دست میرود.»
همبنیانگذار دیجیکالا معتقد است اکوسیستم استارتاپی نیازمند جذب سرمایههای بزرگ است. او با اشاره به جذب سرمایه 2 میلیارد دلاری اخیر طلبات (پلتفرم تحویل آنلاین) گفت این رقم بیشتر از دو برابر سرمایهگذاری بخش خصوصی، غیرخصوصی، VC و آورده بنیانگذاران در طول تاریخ اکوسیستم استارتاپی ایران است.
اینکه چه کار میشود کرد تا پنجره بسته نشود یا دیرتر بسته شود، موضوعی مهم از نظر محمدی است که به باور او همه باید کمک کنند تا این اتفاق دیرتر بیفتد: «آنهایی که در این حوزه فعال هستند باید جدیتر سرمایهگذاری کنند. راهحلهای ارائه شده [توسط استارتاپها] را به خدمت بگیرند و ارزش ایجاد کنند.»
او تأکید کرد بسته شدن پنجره اکوسیستم استارتاپی خوشایند کشور و جامعه نیست.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.