ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

آیین‌نامه اجرایی کمیته تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای دیجیتال تصویب شد

اولویت با ارائه اینترنت طبقاتی به کسب‌وکارهاست؟

الیاس براهوئی‌نژاد
نوشته شده توسط الیاس براهوئی‌نژاد | ۲۵ تیر ۱۴۰۴ | ۱۰:۲۷

در جلسه عصر سه‌شنبه شورای عالی فضای مجازی که با حضور سران قوا برگزار شد، آئین‌نامه اجرایی کمیته «تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای اقتصاد رقومی (دیجیتال)» با اتفاق آرای اعضای شورای‌عالی فضای مجازی تصویب شد.

به گزارش دیجیاتو، پیش‌ازاین در بهمن ۱۴۰۳ ایجاد این کمیته را تصویب کرده بود و روز گذشته آئین‌نامه اجرایی آن هم تصویب شد. در مصوبه تشکیل این کمیته، وظیفه آن رسیدگی به اعتراض تشکل‌های رسمی اقتصاد دیجیتال در کمتر از ۴۸ ساعت عنوان شده بود.

بااین‌حال، صبح روز گذشته (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) «امیر سیاح»، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، در همایش «اینترنت و آینده ایران» که از سوی وزارت ارتباطات برگزار شده بود، اعلام کرد که در ماه‌های گذشته در جلسه شورای عالی فضای مجازی که سران هر سه قوه در آن حضور داشته‌اند، مسائل کسب‌وکارها مطرح شده و روسای قوا دستور داده‌اند که «ستادی برای حل مشکلات تاسیس شود».

سیاح با تایید اینکه «اینترنت برخی کسب‌وکارها» باز شده این اقدام را نخستین خروجی این ستاد یا کمیته برشمرد. این مقام مسئول در شورای عالی فضای مجازی در ادامه گفت: «این ستاد را به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کردیم که خروجی‌اش اعطای دسترسی به‌اینترنت آزاد به کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال بود. شرکت‌ها آمدند IP دادند و ما اینترنت را برای‌شان باز کردیم.»

سیاح در مقام سرپرست معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد که در جلسه‌ای که عصر همان‌روز در شورای عالی فضای مجازی برگزار می‌شود، این ستاد رسما فعال می‌شود. سپس خبر تصویب آیین‌نامه اجرایی کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال در جلسه‌ای با حضور سران قوه در شورای عالی فضای مجازی منتشر شد. لازم به توضیح است که شورای عالی فضای مجازی هنوز متن این آیین‌نامه را منتشر نکرده است.

روز گذشته «فاطمه مهاجرانی»، سخنگوی دولت، نیز از ارائه اینترنت طبقاتی به خبرنگاران خبر داده بود و نام آن را «اینترنت آزادتر» گذاشته بود؛ البته دولت پیش‌ازاین هم به خبرنگاران متقاضی اینترنت طبقاتی ارائه می‌کرد.

به نظر می‌رسد با این اقدامات در دولت چهاردهم، طرح ارائه اینترنت طبقاتی که از سال‌های گذشته آغاز شده و با نام‌های مختلف به گروه‌های خاصی تعلق گرفته است، در سطح گسترده‌تری در حال اجراست؛ هرچند وزارت ارتباطات در کلام بارها با اینترنت طبقاتی مخالفت کرده است.

الیاس براهوئی‌نژاد

من، الیاس براهوئی‌نژادم؛ سال‌ها حوالی «روزنامه‌نگاری» و «تکنولوژی» قدم زده‌ام و در دیجیاتو در تقاطع این دو ایستاده‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی