ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

دبیر اجرایی الکامپ ۱۴۰۵: نمایشگاه با حمایت ضعیف دولت و همت بخش خصوصی برگزار شد

حیدری: ۳۵۰ شرکت داخلی بدون چشمداشت به حمایت دولت در نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند

الیاس براهوئی‌نژاد
الیاس براهوئی‌نژاد منتشر شده در 10 شهریور 1405  |  12:44

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در بیست‌ونهمین نمایشگاه الکامپ گفت حضور گسترده شرکت‌ها در این دوره، امید تازه‌ای به حوزه فناوری اطلاعات بخشیده است. او در واکنش به غیبت برخی اپراتورها نیز تاکید کرد که برگزارشدن الکامپ وابسته به حضور آنها نیست و بازیگران اصلی نمایشگاه، شرکت‌هایی هستند که در شرایط فعلی در آن حضور پیدا کرده‌اند.

به گزارش دیجیاتو، نشست خبری بیست‌ونهمین نمایشگاه الکامپ با حضور علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، رضا حیدری، مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ و مهرداد ذوالفقاریان، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای برگزار شد.

«مشارکت بخش خصوصی امیدی تازه در کالبد فناوری اطلاعات دمیده است»

حکیم‌جوادی در این نشست با اشاره به تغییر زمان برگزاری الکامپ گفت: «قرار بود نمایشگاه در اردیبهشت برگزار شود اما کشور با چالش‌هایی روبه‌رو شد که ما هم از آن جدا نبودیم. حوزه فناوری اطلاعات اساسا حوزه چالش و بحران است.»

به گفته او، پس از جنگ تصمیم گرفته شد نمایشگاه در فرصت مناسب دیگری برگزار شود و زمان فعلی بهترین گزینه ممکن برای برگزاری آن بود.

PrintIM

رئیس نصر کشور مشارکت بخش خصوصی در این دوره از الکامپ را قابل توجه دانست و افزود: «از روز گذشته تا امروز شاهد مشارکت بسیار خوب دوستان در بخش خصوصی بودیم و شور و هیجان خاصی را در نمایشگاه احساس می‌کنیم که امیدی تازه در کالبد حوزه فناوری اطلاعات می‌دمد.»

«اپراتورها فکر نکنند بدون حضور آنها الکامپ برگزار نمی‌شود»

یکی از محورهای این نشست، غیبت اپراتورها در بیست‌ونهمین نمایشگاه الکامپ بود. حکیم‌جوادی در این باره گفت: «اینکه اپراتورها یک درصد فکر کنند با عدم حضورشان در الکامپ این نمایشگاه برگزار نمی‌شود، درست نیست. به نظر من بازیگران اصلی اتفاقا همین شرکت‌های حاضر در نمایشگاه هستند. البته اپراتورها دلایل خاص خودشان را دارند.»

او همچنین ادغام نمایشگاه‌های الکامپ و تلکام را اقدامی لازم دانست، هرچند به گفته او در شرایط فعلی امکان انجام این کار فراهم نشده است.

حکیم‌جوادی در ادامه از فاصله‌گرفتن نمایشگاه تلکام از مسیر تخصصی خود انتقاد کرد و گفت قرارگرفتن موضوعاتی مانند هوش مصنوعی در محورهای این نمایشگاه، اعتراض سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی را نیز به دنبال داشته است.

«در بحران‌ها برخی کسب‌وکارها باید بتوانند خدمات خود را ادامه دهند»

حکیم‌جوادی در پاسخ به دیجیاتو درباره اقدامات نصر برای حمایت از کسب‌وکارهای فناوری در بحران‌های اخیر و دوره‌های قطعی اینترنت گفت این سازمان از ۱۸ و ۱۹ دی نسبت به تبعات قطعی اینترنت هشدار داده و بر ضرورت تدوین راهکار برای ادامه فعالیت کسب‌وکارها در شرایط بحرانی تاکید کرده است.

او افزود: «در جنگ ۱۲ روزه هم شاهد این اتفاق بودیم. تمهیداتی دیده بودیم که بعضی عزیزان از آن به‌عنوان اینترنت طبقاتی یاد می‌کنند ولی ما نیاز داشتیم در شرایط بحرانی برخی کسب‌وکارها بتوانند خدمات خود را همچنان ارائه کنند.»

به گفته رئیس نصر کشور، این سازمان فهرستی از شرکت‌ها تهیه کرده بود تا در شرایط اختلال اینترنت امکان ادامه فعالیت آنها فراهم شود و مردم برای دسترسی به سرویس‌ها و نیازهای روزمره و اولیه با مشکل مواجه نشوند.

حکیم‌جوادی همچنین از پیگیری موضوعاتی مانند تسهیلات بانکی، بیمه کسب‌وکارها و مسائل مربوط به تعدیل نیروی انسانی در دوره‌های بحرانی خبر داد.

«همت بخش خصوصی باعث شد الکامپ برگزار شود»

رضا حیدری، مدیر اجرایی نمایشگاه الکامپ، مهم‌ترین ویژگی این دوره نسبت به سال گذشته را نقش بخش خصوصی در برگزاری آن دانست و گفت: «شرایط بسیار سخت بود و چیزی که باعث شد نمایشگاه رو به جلو حرکت کند، همدلی بخش خصوصی بود. متاسفانه هرچقدر تلاش کردیم، همراهی دولت را نتوانستیم جذب کنیم.»

او البته از مساعدت‌های شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی قدردانی کرد.

PrintIM

به گفته حیدری، بیش از ۱۰ رویداد در قالب الکامپ برگزار می‌شود و بیش از ۴۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی به این دوره اختصاص یافته است. همچنین ۳۵۰ شرکت داخلی با اتکا به توان خود و بدون چشمداشت به حمایت دولت در نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند.

حیدری تاکید کرد برگزاری یک نمایشگاه در شرایط عادی دشوار نیست اما برنامه‌ریزی و اجرای الکامپ در بازه زمانی دوماهه و در شرایطی که سایه جنگ بر کشور وجود داشته، کار را به‌مراتب دشوارتر کرده است.

«برای تخفیف حضور شرکت‌ها از دولت نتیجه نگرفتیم»

مدیر اجرایی الکامپ در پاسخ به دیجیاتو درباره جزئیات حمایت‌های درخواست‌شده از دولت گفت یکی از مطالبات مشخص صنف، ارائه تسهیلات و تخفیف برای حضور شرکت‌ها در نمایشگاه و حذف تعرفه ارزی برای شرکت‌های دارای کالا و خدمات خارجی بوده است.

حیدری توضیح داد: «در بخش تعرفه‌های ارزی، طبق مصوبه قبلی شرکت نمایشگاه‌ها، تخفیف ۳۰ درصدی اعمال شد ولی در بخش تخفیف حضور در نمایشگاه موفق نشدیم و پیگیری‌هایمان نتیجه‌ای نداشت.»

او حضور بازیگران اصلی صنعت را نیز یکی از مصادیق حمایت معنوی از الکامپ دانست و افزود: «جا خالی دادن بازیگران اصلی، از جمله دو اپراتور غایب در نمایشگاه، اتفاق خوبی نبود.»

«شرایط فعلی کشور مناسب گروکشی نبود»

حیدری در واکنش به انتقادهای اپراتورها از نمایشگاه الکامپ نیز موضع صریح‌تری گرفت و گفت: «این شرایط خاص وقت گروکشی نبود. در چالش‌های فعلی کشور، همین شرکت‌های حاضر در نمایشگاه هم می‌توانستند شرکت نکنند اما این کار را با ریسک زیاد انجام دادند. در این مورد، اپراتورها از وظیفه‌ای که داشتند، خودداری کردند.»

او معتقد است بخشی از دولت و حاکمیت نیز می‌توانستند اپراتورها را به حضور در نمایشگاه ترغیب کنند.

مدیر اجرایی الکامپ افزود انتظار برگزارکنندگان این نبوده که اپراتورها یک سالن کامل در اختیار بگیرند و حتی حضور آنها با یک غرفه نیز می‌توانست اهمیت داشته باشد.

«الکامپ فقط محل نمایش توان فنی نیست»

مهرداد ذوالفقاریان، دبیر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، نیز در این نشست الکامپ را فراتر از محلی برای نمایش محصولات و توانمندی‌های فنی شرکت‌ها توصیف کرد.

او گفت: «این نمایشگاه فقط محل نشان‌دادن توان فنی نیست بلکه نشان‌دهنده امید کسانی است که با همت خود این نمایشگاه را برگزار کرده‌اند.»

ذوالفقاریان با اشاره به انتخاب سیمرغ به‌عنوان نماد این دوره از الکامپ افزود شرکت‌ها با وجود مشکلاتی که طی سال گذشته تجربه کرده‌اند، توانسته‌اند در بیست‌ونهمین دوره نمایشگاه حضور قابل توجهی داشته باشند.

الیاس براهوئی‌نژاد
الیاس براهوئی‌نژاد

من، الیاس براهوئی‌نژادم؛ سال‌ها حوالی «روزنامه‌نگاری» و «تکنولوژی» قدم زده‌ام و در دیجیاتو در تقاطع این دو ایستاده‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
    مطالب پیشنهادی