ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس پلیس فتا تهران: پشت‌پرده فروش سؤالات امتحان نهایی، کلاهبرداری و ورود به حریم خصوصی است

به گفته پلیس فتا، تجربه سنوات گذشته نشان داده است که کلاهبرداران به‌هیچ‌وجه سؤالات را در اختیار دانش‌آموزان نمی‌گذارند.

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۶ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۰

«داوود معظمی گودرزی»، رئیس پلیس فتا تهران، فروش سؤالات امتحان نهایی در فضای مجازی را راهی برای ارسال بدافزار و دسترسی به حریم خصوصی گوشی‌های هوشمند کاربران عنوان کرد. به گفته رئیس پلیس فتا، کلاهبرداران با نقض حریم خصوصی لطمه جدی به افراد وارد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا در گفت‌وگوی صبح امروز خود با شبکه دو صداوسیما گفت: «غالب کسانی که در این حوزه (فروش سؤالات امتحانی) فعالیت دارند، صرفاً با نیت سودجویی اقدام به فروش سؤالات امتحانات می‌کنند.»

او با اشاره به آسیب‌شناسی و بررسی فرایند جرم توسط پلیس فتا گفت: «در گروه‌ها و کانال‌ها، سؤالاتی مرتبط با سال‌های گذشته پخش می‌شود و در کنار این موضوع، مهم‌ترین اتفاقی که رخ می‌دهد، نقض حریم خصوصی است.»

به گفته رئیس پلیس فتا تهران، لینک بدافزار برای داوطلب با عنوان دسترسی به سؤالات امتحان برای افراد ارسال می‌شود و در مرحله بعد با کلیک کاربر روی لینک، کلاهبرداران به همه اطلاعات روی گوشی دسترسی پیدا می‌کنند.

او در توضیحات خود تأکید کرد که افراد لطمه‌های بسیاری از این روش کلاهبرداری می‌بینند.

معظمی به پرونده‌ای درباره یکی از کلاهبرداران در سال گذشته اشاره کرد و گفت: «بررسی حساب‌های بانکی بیانگر آن بود که بیش از 100 نفر پول واریز کردند که شکایتی هم از طرف آن‌ها ثبت نشده است. درنهایت بررسی‌ها و پیگیری‌های پلیس فتا نشان داد تعداد قابل‌توجهی از افرادی که پول واریز کردند، والدینشان نسبت به موضوع بی‌اطلاع بودند.»

به باور رئیس پلیس فتا، این موضوع یک زنگ خطر جدی است و اولیا باید بدانند وابستگی به شبکه‌های اجتماعی و فضای سایبر مخصوصاً در ایام امتحانات فقط استرس دانش‌آموزان را بیشتر می‌کند.

معظمی هفته گذشته نیز در واکنش به فروش سؤالات امتحان نهایی از دستگیری 7 نفر مرتبط با این موضوع خبر داد و گفت: «تجربه سنوات گذشته نشان داده است که این کلاهبرداران به‌هیچ‌وجه سؤالات را در اختیار دانش‌آموزان نمی‌گذارند.»

او همچنین به جلسات پلیس فتا با آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: «هرساله جلساتی را با آموزش و پرورش استان تهران برگزار می‌کنیم. کارگروهی در این زمینه تشکیل شده و اقدامات سایبری در پلیس فتا با جدیت درحال انجام است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی