ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

آشنایی با روش‌های پیگیری انواع تراکنش‌های بانکی

با توجه به افزایش حجم تراکنش‌های الکترونیکی، بسیاری از کاربران با سؤالاتی از قبیل «آیا پرداختم با موفقیت انجام شده است؟»، «چرا مبلغ از حسابم کسر شده اما کالا به دستم نرسیده است؟» و «چگونه ...

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ | ۲۲:۳۰

با افزایش حجم تراکنش‌های الکترونیکی، بسیاری از کاربران با سؤالات مختلفی مانند: «آیا پرداختم با موفقیت انجام شده است؟»، «چرا مبلغ از حسابم کسر شده اما کالا به دستم نرسیده؟» و «چطور می‌توانم وضعیت تراکنش را پیگیری کنم؟» مواجه می‌شوند. پاسخ به این سؤالات و ارائه راهکارهای مناسب برای پیگیری تراکنش بانکی، اهمیت ویژه‌ای دارد.

خوشبختانه، برای پیگیری تراکنش‌های بانکی روش‌های متنوعی وجود دارد. ازجمله مراجعه حضوری به شعبه بانک، تماس با مرکز پشتیبانی بانک، استفاده از اپلیکیشن‌های موبایلی بانک‌ها و مراجعه به سامانه‌های پیگیری آنلاین.

در این مطلب از دیجیاتو، جامع و کامل روش‌های مختلف پیگیری تراکنش‌ها را بررسی کرده‌ایم و راهنمایی‌های لازم برای پیگیری انواع تراکنش‌ها، ازجمله تراکنش‌های ناموفق، را ارائه کرده‌ایم.

انواع روش‌های پیگیری تراکنش بانکی

آیا تابه‌حال برایتان پیش آمده که حین تراکنش بانکی، به مشکل بخورید؟ نگران نباشید، تنها نیستید. بسیاری از کاربران سیستم‌های بانکی، چه به‌صورت آنلاین چه حضوری، با این مسئله سروکار دارند. اما خبر خوب این است که پیگیری این تراکنش‌ها بسیار ساده‌تر از چیزی است که فکر می‌کنید.

پیگیری تراکنش بانکی

تمام تراکنش‌های بانکی که از طریق شبکه‌های شتاب یا شاپرک انجام می‌شوند، قابل‌پیگیری هستند؛ مهم نیست تراکنش را با چه شیوه‌ای انجام داده باشید: کارت به کارت، دستگاه POS و درگاه‌های پرداخت اینترنتی. کد پیگیری منحصربه‌فردی دریافت می‌کنید و این کد کلید اصلی پیگیری تراکنش شماست.

برای پیگیری تراکنش‌های بانکی سه روش اصلی وجود دارد:

  • پیگیری حضوری: مراجعه به شعبه بانک و ارائه اطلاعات تراکنش، ازجمله کد پیگیری.
  • پیگیری تلفنی: تماس با مرکز پشتیبانی بانک و ارائه اطلاعات لازم.
  • پیگیری آنلاین: استفاده از سامانه‌های آنلاین بانک یا سامانه‌های عمومی مانند سامانه امدادشتاب.

از روش‌ها، می‌توانید وضعیت تراکنش خود را دنبال کنید و درصورت بروز هر مشکلی، پیگیر آن باشید؛ نگران نباشید و با خیال راحت تراکنش‌های بانکی خود را انجام بدهید.

چگونه از شماره پیگیری استفاده کنیم؟

هر بار آنلاین خرید می‌کنید، هزینه کالا را از طریق درگاه پرداخت می‌پردازید یا حتی کارت به کارت ساده انجام می‌دهید، کد عددی خاصی به شما داده می‌شود. این کد که به آن شماره پیگیری می‌گویند، شناسنامه تراکنش مالی شماست.

استعلام شماره پیگیری تراکنش

این شماره جزئیات کامل تراکنشتان را در سیستم بانکی ثبت می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد درصورت بروز هر مشکل یا سؤالی، وضعیت پرداخت خود را پیگیری کنید. فرقی نمی‌کند آنلاین کفش خریده باشید یا هزینه قبض را پرداخت کرده باشید، شماره پیگیری کمکتان می‌کند از ثبت صحیح پرداخت خود مطمئن شوید.

باتوجه‌به نوع تراکنش تعداد ارقام شماره پیگیری متفاوت است؛ برای مثال شماره پیگیری دستگاه POS معمولاً ۶ رقمی است و برای تراکنش‌هایی که با کارت بانکی در فروشگاه‌ها انجام می‌شود، صادر می‌شود. شماره پیگیری حواله پایا ۲۰ رقمی است و برای انتقال وجه بین‌بانکی استفاده می‌شود. در تمام روش‌هایی که در ادامه توضیح می‌دهیم، استفاده از شماره پیگیری می‌تواند به‌آسانی وضعیت تراکنش را به شما نشان بدهد.

نحوه پیگیری تراکنش پایا

انتقال وجه با استفاده از سامانه پایا یکی از روش‌های امن و رایج پرداخت است. اما گاهی ممکن است با تأخیر در واریز وجه یا مشکلات دیگری مواجه شوید. در این شرایط چه باید کرد؟

برای پیگیری تراکنش پایا ابتدا لازم است تا ۲۴ ساعت پس از دستور پرداخت، صبر کنید. درصورت واریز نشدن وجه، می‌توانید از روش‌های زیر پیگیری کنید:

  • شماره پیگیری را فراموش نکنید: هنگام انجام هر تراکنش، شماره پیگیری منحصربه‌فردی در اختیارتان قرار می‌گیرد. این شماره کلید اصلی برای پیگیری وضعیت حواله شماست.
  • بانک مبدأ یا مقصد: با دردست‌داشتن شماره پیگیری، مبلغ دقیق حواله و اطلاعات حساب‌های مبدأ و مقصد، به شعبه بانک مبدأ یا مقصد مراجعه کرده یا با شماره تلفن‌های مربوطه تماس بگیرید.
  • سامانه‌های اینترنتی بانک‌ها: بسیاری از بانک‌ها سامانه‌های اینترنتی‌ای را در اختیار مشتریان خود قرار داده‌اند که امکان استعلام آنلاین وضعیت حواله‌ها را فراهم می‌کند.
  • اولویت با بانک مبدأ: درصورت بروز مشکل، ابتدا با بانک مبدأ تماس بگیرید تا مسیر انتقال وجه را پیگیری کنند. اگر مشخص شد حواله از بانک مبدأ ارسال شده است، با بانک مقصد تماس بگیرید تا جویای علت تأخیر در واریز وجه شوید.

پیگیری تراکنش بانکی شبا

پیگیری تراکنش پایا

انتقال وجه از طریق سیستم شبای بانکی به‌رغم سرعت و سهولت، گاهی با مشکلاتی همراه می‌شود. در برخی موارد، مبلغ ارسالی به حساب مقصد واریز نشده و این موضوع افراد را گرفتار می‌کند. در این شرایط، پیگیری به‌موقع تراکنش اهمیت ویژه‌ای دارد.

یکی از دلایل اصلی بروز مشکل در تراکنش‌های شبا، واریز نشدن وجه به حساب مقصد به‌رغم کسر شدن از حساب مبدأ است. معمولاً درصورتی‌که مبلغ به حساب مقصد واریز نشود، پس از گذشت ۷۲ ساعت کاری باید پیگیری کنید.

روش‌های مختلفی برای پیگیری تراکنش‌های شبا وجود دارد که متناسب با بانک مبدأ و مقصد یک راه را انتخاب می‌کنید.

  • بانک‌های همسان: درصورتی‌که بانک مبدأ و مقصد یکی باشد، ساده‌ترین راه تماس با مرکز پشتیبانی بانک یا مراجعه حضوری به شعبه است. با ارائه شماره پیگیری تراکنش، کارشناسان بانک می‌توانند به‌سرعت وضعیت تراکنش را بررسی کنند.
  • بانک‌های متفاوت: درصورتی که بانک مبدأ و مقصد مختلف است، علاوه‌بر مراجعه به شعبه بانک، می‌توان از سامانه‌های پیگیری آنلاین مانند امدادشتاب (www.emdadshetab.cbi.ir) یا تلفن گویای ۲۹۹۱۱ استفاده کرد. با واردکردن اطلاعات خواسته‌شده، ازجمله شماره پیگیری، می‌توان وضعیت تراکنش را استعلام کرد.

حفظ و استعلام شماره پیگیری تراکنش برای پیگیری بسیار مهم است. درصورت واریز نشدن وجه پس از ۷۲ ساعت کاری، پیگیری کنید. با رعایت این موارد و استفاده از روش‌های مناسب، می‌توانید به‌راحتی تراکنش‌های شبای خود را پیگیری و مشکلات احتمالی را برطرف کنید.

پیگیری انتقال وجه کارت به کارت

پیگیری انتقال وجه کارت به کارت

مشکلات فنی در درگاه‌های پرداخت اینترنتی و حجم بالای تراکنش‌ها یکی از دلایل اصلی بروز خطا در پرداخت‌های آنلاین شده است. بسیاری از کاربران با مشکلاتی همچون ناتمام ماندن تراکنش، کسر وجه از حساب بدون واریز به حساب مقصد یا دریافت پیام‌های خطای مختلف هنگام پرداخت مواجه می‌شوند.

باگ‌ها و اختلالات فنی در برخی درگاه‌های پرداخت، یکی از عوامل اصلی بروز خطا در تراکنش‌هاست. همچنین در زمان پیک و اوج خریدهای اینترنتی، حجم بالای درخواست‌ها می‌تواند سیستم را کند و موجب بروز خطا شود. اختلالات اینترنت و مشکلات ارتباطی نیز می‌توانند بر روند پرداخت‌های آنلاین تأثیر بگذارند.

درصورت بروز هرگونه مشکل در پرداخت، می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر پول واریزی یا پرداخت‌های آنلاین را پیگیری کنید:

  • شماره پیگیری: چنانچه پس از انجام تراکنش، شماره پیگیری دریافت کرده‌اید، می‌توانید با مراجعه به سامانه امدادشتاب (www.emdadshetab.cbi.ir) یا تماس با تلفن گویای ۲۹۹۱۱ وضعیت تراکنش خود را استعلام کنید.
  • بانک مبدأ: با مراجعه به شعبه بانک صادرکننده کارت یا تماس با مرکز تماس بانک و اعلام شماره کارت خود می‌توانید اطلاعات مربوط به تراکنش را دریافت کنید.

جمع‌بندی

هر تراکنش اینترنتی، هویت منحصربه‌فردی دارد که با نام کد پیگیری شناخته می‌شود. این کد مانند اثر انگشت جزئیات کامل تراکنش را در سیستم بانکی ثبت می‌کند؛ ازاین‌رو، درصورت بروز هرگونه مشکل یا ابهام در پرداخت‌های آنلاین، این کد مهم‌ترین مدرک برای پیگیری تراکنش بانکی و حل مسئله به حساب می‌آید.

برای استفاده از کد پیگیری، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند مراجعه حضوری به شعبه بانک، تماس با مرکز پشتیبانی بانک یا استفاده از سامانه‌های آنلاین بانکداری اقدام کنید. کافی است کد پیگیری را به کارشناس بدهید تا اطلاعات دقیق‌تری درمورد تراکنش خود دریافت کنید.

پول کارت به کارت شده به حساب مقصد نرسیده و به حساب خودم هم برنگشته است، چطوری پول واریزی را پیگیری کنم؟

درصورتی‌که پس از ۷۲ ساعت، همچنان تراکنش شما نهایی نشده بود، با شماره ۲۹۹۱۱ (میز امداد شتاب) تماس بگیرید و با ارائه شماره پیگیری، پیگیری‌های لازم را انجام دهید.

از موبایل بانک خرید / پرداخت کرده‌ام، پول از حسابم کسر شده و خدمات انجام نشده است. چطوری پیگیری کنم؟

اگر از طریق اپلیکیشن‌هایی مانند آپ شارژ بخرید، با بخش پشتیبانی این اپلیکیشن تماس بگیرید و ضمن ارائه جزئیات کامل تراکنش (تاریخ، زمان دقیق و شماره پیگیری) از آن‌ها بخواهید تا وضعیت واریز را بررسی کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی