انجمن لوازم خانگی: تولیدکنندگان داخلی هم تمایلی به ممنوعیت دائمی واردات کالای خارجی ندارند
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی اعلام کرد از تیرماه تا امروز، «فعلاً مجوز افزایش قیمتها صادر نشده است.»
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی اعلام کرد علت کاهش تولید برخی اقلام، طولانیبودن زمان تخصیص ارز است که گاهی به ۷۵ تا ۹۰ روز هم میرسد و گفت «فعلاً مجوز افزایش قیمتها صادر نشده است.» او همچنین با اعلام اینکه ممنوعیت واردات تا پایان ۱۴۰۲ تمدید شده، گفت هیچکس دوست ندارد این ممنوعیت دائمی باشد.
«عباس هاشمی» در نشست خبری این انجمن، با اعلام اینکه هنوز در مورد افزایش قیمت لوازم خانگی تصمیمی گرفته نشده است، گفت: «وزارت صمت باور دارد که باید مکانیزم عرضه و تقاضا را تصحیح کرد و با اصلاح این موضوع، شاهد افزایش قیمت نخواهیم بود.» به گفته هاشمی، از تیرماه سال گذشته مجوز رسمی برای افزایش قیمت در کالاها نداشتیم: «اما تولیدکنندگان هم بدون افزایش قیمت متناسب با اثرگذاری تورم در بخش تولید، نمیتوانند ادامه دهند.»
به باور هاشمی، مسئله قاچاق سبب شده است که هزینههای تولید چندان بهصرفه نباشد: «حدود 30 درصد هزینههای تولید داخل به عوارض و مالیات مربوط میشود. بنابراین با در نظر گرفتن همین فاکتور، قاچاق 30 درصد زیر قیمت تولید داخل است. تولیدکنندگان داخلی باید برای حفظ سهم بازار در حوزه خدمات پس از فروش و قیمت دقت لازم را داشته باشند.»
او ضمن تأکید بر اینکه آمار رسمی از قاچاق وجود ندارد، سهم کالای قاچاق در بازار را بین ۳۰ تا ۳۵ درصد دانست. او همچنین اعلام کرد تولیدکنندگان داخلی هم تمایلی به ممنوعیت همیشگی واردات کالای خارجی ندارند: «ممنوعیت ابدی نیست؛ مقطعی است و تولیدکنندگان هم قائل به این نیستند که ابدی باشد. البته ممنوعیت واردات صرفاً بحث حمایتی نیست و مسئله اصلی مشکل تأمین منابع ارزی است.»
او باور دارد تولیدکنندگان باید با توجه به این دوران که ممنوعیت رخ داده است، به ارتقای استانداردها و کیفیت خود بیندیشند تا در آینده با مشکل مواجه نشوند: «البته محدودیت واردات لوازم خانگی هر سال تمدید میشود و فعلاً تا پایان 1402 تمدید شده است.»
هاشمی همچنین با بیان اینکه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی سوم تا ششم آبانماه در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود، گفت: «تاکنون 309 واحد صنعتی در این رویداد مشارکت کردند که 207 واحد داخلی است و 12 نمایندگی خارجی شرکتها و 17 شرکت خارجی بهطور مستقیم، عمدتاً از چین و ترکیه و بیشتر در حوزه قطعات مشارکت دارند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.