گزارش «ایرانسرور»: نسل زد در حال تسخیر فضای کسبوکارهای آنلاین ایران است
گزارش سالانه ایرانسرور به عملکرد این شرکت در بیستودومین سال فعالیتاش میپردازد.
«سورن کیرکگور»، فیلسوف دانمارکی و نویسنده «ترس و لرز» گفته است: «زندگی را فقط با نگاه به عقب میتوان درک کرد، اما آن را باید با نگاه به جلو زیست.»
سر آلکس فرگوسن، مربی اسکاتلندی و اسطوره منچستر یونایت هم بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۳، هدایت این باشگاه فوتبال را بر عهده داشت و ۴۹ جام کسب کرد؛ اما اطلاعی از علاقه او به کتاب «ذن و فن نگهداشت موتورسیکلت» رابرت پیرسینگ، فیلسوف آمریکایی در دست نیست.
اشتباه نکنید. در حال فلسفه بافتن هم نیستم و مغزم هم تکان نخورده است. صرفاً داشتم به دو نام دامنهای فکر میکردم که بنا به گزارش سالانه «ایرانسرور»، طولانیترین دامنه ثبت شده در سال گذشته بودهاند.
گزارش سالانه ایرانسرور به عملکرد این شرکت در بیستودومین سال فعالیتاش میپردازد.
ایرانسرور در این گزارش اعلام کرده که هماکنون ۲۷۰ هزار مشتری دارد که از خدمات مختلف این شرکت استفاده میکنند در حالی که تعداد مشتریانش در اردیبهشت ۱۳۸۱ تنها ۲۰ مشتری بوده است.
این شرکت افزوده است که در سال گذشته، سایت ایرانسرور بیش از ۳۳ میلیون بار از سوی ۲ میلیون نفر بازدید شده است؛ یعنی از هر ۴۳ ایرانی، یک نفر پارسال به وبسایت این شرکت سر زده است.
تسخیر کسبوکارهای آنلاین از سوی نسل زد
دادههای ارائه شده از تغییر هرم سنی مشتریان نشان میدهد که نسل زد رفته رفته سهم بیشتری از کسبوکارهای آنلاین را شکل میدهد و سهم نسل زدیها در اقتصاد دیجیتال و کسبوکارهای آنلاین از ۱۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۳۷ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
بعد از نسل زد (بازه ۱۵ تا ۲۹ سال) که بیشترین سهم از مشتریان ایران سرور را دارند، ۲۶ تا ۳۳ سالهها با ۳۵ درصد و ۳۴ تا ۴۱ سالهها با ۲۹ درصد در توزیع فراوانی سنی مشتریان این شرکت پیشتازند. ۴۲ تا ۴۹ سالهها، ۵۰ تا ۵۷ سالهها و در نهایت افراد بالای ۵۸ سال نیز در ردههای بعدی قرار میگیرند.
این گزارش نشان میدهد که بیشترین مشتریان ایرانسرور کسانی هستند که در دهه ۷۰ شمسی متولد شدهاند.
در این میان، سهم مردان در میان مشتریان ایران سرور ۷۴ درصد و زنان ۲۶ درصد است.
جالب اینکه جوانترین مشتری این شرکت ۱۳ ساله و مسنترین مشتریاش هم ۸۹ ساله است.
همچنین تهرانیها با فاصله زیادی از سایر استانها و با سهم ۴۵.۸۲ درصدی، بیشترین جمعیت مشتریان ایرانسرور را تشکیل میدهد و اصفهانیها (۱۰.۱۶ درصد) و اهالی خراسان رضوی (۱۰.۱۶ درصد) در ردههای بعدی قرار میگیرند.
پاسخگویی با کمک هوش مصنوعی
ایرانسرور در بخشی از گزارش سالانه خود به اقدامات انجام شده در حوزه پشتیبانی و پاسخگویی به مشتریان پرداخته و اعلام کرده که در زمینه پاسخگویی به تیکتها با ۷۱ درصد بهبود زمانی اولین پاسخگویی و ۵۵ درصد کاهش میانگین زمان رفع نیاز مشتریان، در سطح استانداردهای جهانی خدمات ارایه کرده است.
همچنین این شرکت میگوید که در راستای استفاده از فناوریهای نوظهور، از نیمه دوم سال گذشته ظرفیت پاسخگویی به تیکتها با بهرهگیری از هوش مصنوعی را آغاز کرده و به ۲۵۵۰ تیکت به صورت خودکار پاسخ داده است.
به این ترتیب در این مدت ۲۳ درصد از تیکتهای واحد فروش ایرانسرور با هوش مصنوعی پاسخ داده شده و ربات هوش مصنوعی این شرکت، دقت پاسخگویی را نیز افزایش داده است.
مرکز تماس ایرانسرور نیز موفق شده در سال مورد گزارش ۲۷ میلیون ثانیه به بیش از ۱۶۲ هزار و ۵۰۰ تماس پاسخ بدهد که معادل ۳۱۰ روز مکالمه میشود.
تسلط بر بازار دامنه
ایرانسرور با اعلام رشد ۱۵ درصدی تعداد دامنههای میزبانی شده، گفته است که در سال گذشته، در هر ۷ دقیقه یک ثبت دامنه جدید انجام داده و بیشترین سهم دامنه در بازار داخلی را در اختیار دارد.
در حوزه استعلام دامنه نیز بنا به گزارش ایرانسرور، در هر ۴ ثانیه سه استعلام و در مجموع ۲۴.۵ میلیون استعلام دامنه انجام شده است. به عبارت دیگر، ایرانسرور در هر ۱.۳ ثانیه به یکی از کسبوکارها در انتخاب نام سایتشان کمک کرده است.
در این بخش اطلاعات جالبتوجهی هم ارایه شده که یکی، همان دو نام دامنه عجیب و غریبی است که اول گزارش به آن اشاره کردیم و طولانیترین نامهاب دامنه ثبت شده در سال ۱۴۰۲ بودهاند.
فردی نیز با ثبت ۳۲۰ دامنه در این زمینه رکورد زده و شاید حالا منتظر است تا تعدادی از آنها خریدار چربونرمی پیدا کند.
بر اساس آمار ارایه شده، پسوند دات آیآر (ir.) در سال گذشته بیشتر مورد تقاضا بوده و پس از آن پسوندهای com. و سپس net. قرار میگیرند.
همچنین پسوند دامنه .country گرانترین و .ir ارزانترین پسوند دامنه در سال گذشته بودهاند.
حفظ کیفیت و امنیت در سال اختلال
دادههای این گزارش حاکی است که میزان آپتایم سرویسهای ایرانسرور از ۹۹.۶۹ درصد در زمستان ۱۴۰۱ به ۹۹.۷۱ درصد در زمستان ۱۴۰۲ افزایش یافته است.
ایرانسرور در گزارش خود تاکید کرده که با وجود چالشهای ناشی از اختلال اینترنت در ایران که طبق گزارش انجمن تجارتالکترونیک تهران، یکی از بدترین وضعیتها در دنیاست، این شرکت توانسته است نه تنها آپتایم را حفظ کند؛ بلکه آن را بهبود ببخشد.
جلوگیری از ۲۶۸.۸ ساعت قطعی احتمالی سرویسهای مشتریان و سرقت اطلاعات از طریق دفع ۸۷۱ حمله DDoS در سال ۱۴۰۲ از جمله دستاوردهای امنیتی این شرکت عنوان شده است.
حرکت ابرها به سمت جنوب
ایرانسرور در سال گذشته به توسعه زیرساختهای خود نیز پرداخته و هماکنون در بیش از ۷۰ نقطه از جهان پاپسایت دارد که این موضوع سرعت و کیفیت دسترسی و امنیت دادههای کاربران را افزایش داده است.
علاوهبر این، ایرانسرور در سال گذشته توانسته دیتاسنتر شیراز را نیز به دیتاسنترهای تهران و تبریز خود اضافه کرده و ظرفیت ارائه خدمات ابری خود را توسعه دهد. ضمن اینکه این شرکت برای استقرار زیرساخت خود در مشهد و اصفهان نیز برنامهریزی کرده است.
این شرکت مدعی است که در حوزه ارائه زیرساخت پردازش گرافیکی ابری یا GPU نیز رهبر بازار محسوب میشود.
مسئولیتهای اجتماعی
ایرانسرور در بخش دیگری از این گزارش به اقدامات انجام شده در زمینه مسئولیتهای اجتماعی نیز اشاره کرده که از جمله مهمترین آنها حمایت از نسل بعدی کسبوکارها از طریق ۵ هزار سرویس رایگان شبکه توزیع محتوا و پویش حق فراموش شدن است.
متن کامل گزارش ایرانسرور را میتوانید در این آدرس بخوانید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.