ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

کمپ نوآوری جنگل با همراهی دانشگاه شریف به‌دنبال ایده‌های نوین در حوزه آموزش زبان است

عطیه سجاد قائم مقام مدیرعامل انتشارات جنگل تأکید دارد آن‌ها از ایده‌های نوین استاراپی در زمینه آموزش زبان حمایت مالی و معنوی می‌کنند.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۹ مهر ۱۴۰۲ | ۱۳:۵۷

انتشارات جنگل با همراهی دانشگاه صنعتی شریف رویدادی را تحت عنوان کمپ‌ نوآوری جنگل برگزار خواهد کرد. این انتشارات فراخوانی داده تا تمامی استارتاپ‌ها، دانشجویان و ایده‌پردازان علاقمند به ارتقای سطح آموزش زبان انگلیسی در این کمپ شرکت کنند. آنطور که اعلام شده طرح های پذیرفته شده در این کمپ از حمایت مالی و سرمایه‌گذاری، مشارکت در توسعه محصول، مشاوره ها و منتورینگ های تخصصی بهره مند خواهند شد.

برای دریافت جزییات بیشتر از این طرح و همچنین نگاهی که انتشارات جنگل به استارتاپ‌ها و ایده‌های فناورانه دارد، به سراغ قائم مقام مدیرعامل انتشارات جنگل رفتیم. «عطیه سجاد» باور دارد بازار کتاب فیزیکی همچنان پابرجاست و برخلاف تصور عده‌ای از کارشناسان، قرار نیست که به این زودی حذف شود. او اما تأکید دارد که باید در کنار نشر چاپ سنتی، به دنیای نوآوری و دیجیتال نیز نگاه داشت و از همین رو انتشارات جنگل تصمیم گرفته تا دست همکاری را به سوی استارتاپ‌ها و ایده‌های نوین دراز کند تا با کمک این تیم‌ها، تحولی در زمینه آموزش زبان خلق کنند.

دیجیاتو – انتشارات جنگل از چه زمانی کار خود را آغاز کرد و اکنون چه جایگاهی در بازار دارد؟

انتشارات جنگل امسال تولد 33 سالگی خود را جشن می‌گیرد. جنگل از سال ۱۳۶۹ با چاپ کتاب‌های کمک‌آموزشی زبان انگلیسی کار خود را آغاز کرد. بعدها کتاب‌های کمک‌آموزشی زبان‌های خارجی دیگر، رمان و… نیز به جنگل اضافه شد. پس از آن نیز از طریق سایر برندهایش مانند جاودانه و مدال، کتاب‌های حقوقی را به کتگوری خود اضافه کرد.

حدود ۱۵ سال پیش با توجه به حجم زیاد کتاب‌های چاپ‌شده و بدقولی‌هایی که توسط چاپخانه‌ها صورت می‌گرفت، تصمیم گرفتیم خودمان تولید کتاب را آغاز کنیم. رفته‌رفته کار به جایی رسید که چاپخانه انتشارات جنگل اکنون یکی از بزرگ‌ترین چاپخانه‌های بخش خصوصی کشور در تولید و صحافی کتاب و مجله به شمار می‌آید. 

خانواده جنگل درحال‌حاضر ۷۰۰ نفر کارمند دارد. حدود یک دهه است که کتاب‌های ما پای خود را به عرصه بین‌الملل نیز گذاشته‌اند و در چند سال اخیر در نمایشگاه‌های کتاب و لوازم‌التحریر کشورهایی مثل عمارات، ترکیه، عمان، قطر و… حضور فعال داریم. درواقع کتاب‌های ناشران این کشورها را چاپ و منتشر می‌کنیم.

جنگل به‌جز چاپ کتاب، فعالیت‌های دیگری هم دارد؟ 

به‌جز چاپ کتاب، موارد مقاله، مجله، بگ‌های تبلیغاتی، سررسیدهای رومیزی، کاتالوگ‌ها و جعبه‌های دارویی و… به بخش چاپ جنگل مربوط می‌شوند. چاپخانه و صحافی جنگل از لحاظ تعداد دستگاه، بزرگ‌ترین چاپخانه و صحافی بخش خصوصی است. 

با دیجیتالی‌شدن جهان و رشد پلتفرم‌های آنلاین در‌زمینه کتابخوانی، علاقه کاربران به کتاب‌های دیجیتالی افزایش یافته است. آیا قصد ورود به این حوزه را دارید؟ 

پیش‌بینی که درباره کتاب‌های فیزیکی می‌شد، این بود که می‌گفتند تا چند سال آینده کتاب‌های فیزیکی کلاً محو می‌شوند؛ اما دیدیم که این پیش‌بینی درست از آب در نیامد و هنوز هم بسیاری از افراد نسل جوان در کل دنیا هنوز نسخه فیزیکی کتاب‌هایی مثل رمان را ترجیح می‌دهند. مخصوصاً در زمان کرونا، ما با رشد تقاضا برای کتاب‌ها و بازی‌های فیزیکی روبه‌رو شدیم. ولی به‌طور کلی، در اینکه تکنولوژی بخش جدانشدنی نشر و آموزش است، شکی نیست. از گذشته که ما کارمان را شروع کردیم، این تکنولوژی به‌صورت نوار کاست، سی‌دی و… وجود داشت که الان تبدیل به واقعیت مجازی، پلتفرم‌های آموزشی، بازی‌های دیجیتالی، فضاهای آنلاین و کتاب‌های کورس بوک آموزشی شده است. بنابراین این روزها تکنولوژی و کتاب باهم تلفیق شده‌اند و نمی‌توان برایشان مرزی درنظر گرفت. قطعاً با رشد علم و هوش مصنوعی، این پیوستگی بیشتر خواهد شد. کسی نمی‌تواند به‌طور دقیق بگوید که چه زمانی کتاب فیزیکی محو می‌شود و یا تا چه زمانی تداوم پیدا می‌کند، اما در اینکه هر روز درصد بیشتری از محتوای کتاب‌ها و مطالب آموزشی به پلتفرم‌ها منتقل می‌شود، شکی نیست.

برنامه‌ای که ما داریم، با توجه به اینکه متریال‌های کمک‌آموزشی‌مان از همان ابتدای کار با استفاده از تکنولوژی بود، این است که میزان تلفیق و درگیری با تکنولوژی را افزایش دهیم. با توجه به ظهور lms و AR، می‌خواهیم یک‌سری از محتواها را به‌صورت کتاب دیجیتال و یا صوتی منتشر کنیم. هدفمان نیز از برگزاری کمپ جنگل این بود که ایده‌ها و محصولات افرادی که در این حوزه فعال هستند و فکر می‌کنند ایده و یا محصولشان قابلیت معرفی به بازار را دارد، شناسایی کرده و روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. ضمن اینکه این محصولات را علاوه بر بازار ایران، به بازارهای جهانی هم معرفی می‌کنیم. با توجه به اینکه بیش از یک دهه است که در بازارهای کشورهای همسایه حضور فعال داریم و در نمایشگاه‌های کتاب و لوازم‌التحریر فعالیت می‌کنیم، می‌توانیم این محصولات را به کشورهای اطراف نیز معرفی کنیم. 

کمپ نوآوری جنگل را که با همکاری تیم‌های آکادمیک درحال اجراست، بیشتر معرفی کنید. 

این پروژه درحال پیشروی با دانشگاه شریف است. اتفاق خوبی که افتاده، این است که یک‌سری از دانشگاه‌ها با وجود مراکز کارآفرینی‌شان، اقدامات مهمی را انجام داده‌اند که پلی بین دانش و بیزنس است؛ چیزی که در گذشته خیلی آن را نداشتیم، اما طی چند سال گذشته بعضی دانشگاه‌ها مثل شریف و تهران مواردی را در این حوزه رقم زده‌اند. ما هم با کمک دانشگاه شریف، از کسانی که در اکوسیستم استارتاپی فعال هستند و محصولی دارند که می‌تواند در حوزه آموزش، بازی، واقعیت مجازی و افزوده کمک‌کننده باشد، برای شرکت این رویداد دعوت می‌کنیم. در این رویداد ما با کمک تیم داوری، تیم‌های برتر را انتخاب و روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا به بازار داخلی و خارجی معرفی شوند؛ یعنی علاوه بر کمک‌های مادی، کمک‌های معنوی نیز داریم. همچنین با توجه به سابقه بالای جنگل و شعب آن در امارات و ترکیه، می‌توان محصولات را به این بازارها معرفی کرد. مخاطبانی که از فروشگاه و سایت جنگل خرید می‌کنند، محصولشان سریع‌تر به بازار معرفی می‌شود.

درباره پتانسیل آموزشی نیز باید بگویم که در سال ۲۰۲۰، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد دلار اندازه صنعت نشر دنیا بوده که قسمت اعظم آن مربوط به آمریکا و چین بوده است. در مورد بازار گیم نیز براساس گزارش انجمن بازی‌های رایانه‌ای، در ایران حدود ۳۴ میلیون نفر گیمر داریم که در طول روز ۹۵ دقیقه بازی می‌کنند. ما اگر بتوانیم پتانسیل نشر و آموزش را با پتانسیل بازار گیم تلفیق کنیم تا بتوانیم پروسه آموزش را با بازی همراه کنیم، اتفاقات خوبی می‎‌افتد. با توجه به اینکه اغلب مخاطبان ما طرفداران آموزش زبان هستند، می‌توان این بازی‌ها را در حوزه کودک و بزرگسال با آموزش همراه کرد. همچنین می‌توان از پلتفرم‌ها و هوش مصنوعی برای استفاده از تکنولوژی در حوزه آموزش بهره برد که از ایده‌ها در این زمینه استقبال می‌کنیم. 

تیم داوری شامل چه‌کسانی است؟ 

اعضای تیم داوری دو نفر از مجموعه جنگل و سه نفر از دانشگاه و مرکز کارآفرینی شریف هستند. داوری کاملاً عادلانه است و از این بابت هیچ جای نگرانی وجود ندارد. 

سرمایه‌گذاری کاملاً توسط جنگل صورت گرفته است یا دانشگاه هم در این زمینه کمک می‌کند؟ 

انتشارات جنگل در ابتدا سرمایه‌گذاری مالی روی تیم‌های برنده پس از داوری و انتخاب انجام می‌دهد. دانشگاه شریف نیز حمایت معنوی خود را ادامه داده و منتورهایی را در اختیار تیم‌ها قرار می‌دهد که می‌توانند رابطه بلندمدت و پایاپایی داشته باشند. این رابطه می‌تواند سالانه باشد و محدود نیست. هدف مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف درواقع حمایت از تیم‌های استارتاپی و رساندن آن‌ها به مرحله محصول نهایی است. حمایت مالی و معرفی به بازار هم توسط ما انجام خواهد شد. 

تا چه زمانی فرصت برای شرکت در این کمپ وجود دارد؟ 

این کمپ از شهریورماه آغاز شده است و تا پایان مهرماه فرصت برای ارسال آثار وجود دارد. آذرماه نیز داوری انجام می‌شود. با توجه به اینکه این طرح برای اولین‌بار درحال انجام است و ممکن است برخی به‌تازگی متوجه آن شده و آمادگی نداشته باشند، جای نگرانی نیست؛ چرا که انتشارات جنگل حتی پس از پایان این کمپ نیز حمایت خود را از افراد علاقه‌مند ادامه خواهد داد. ما قصد داریم در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی، این راه را برای افراد باز بگذاریم تا ایده‌های خود را به ما ارائه دهند. حتی شاید در دوره‌های بعدی و یا بعد از کمپ، استقبال بیشتری صورت گیرد؛ زیرا همان‌طور که گفتم، ممکن است خیلی‌ها از پتانسیل تلفیق آموزش زبان و بازی مطلع نباشند. 

همکاری شما با تیم‌های استارتاپی تا کجا ادامه دارد؟ 

این همکاری قطعاً ادامه خواهد داشت. چیزی که مشخص است، این است که تکنولوژی هر روز درگیری خود را در همه حوزه‌ها افزایش می‌دهد. اگر از تکنولوژی فاصله بگیریم، جای پیشرفتی نداریم. هدف جنگل نیز به‌عنوان باسابقه‌ترین ناشر آموزشی کتاب‌های زبان، این است که تکنولوژی را با نشر و آموزش تلفیق کند. حمایت ما از تیم‌های استارتاپی و معرفی آن‌ها به بازار در آینده قطعاً بیشتر خواهد شد.

به نظر شما، با نرم‌افزارهای آموزشی می‌توان زبان را به‌خوبی یاد گرفت یا حتماً به کلاس حضوری و دبیر نیاز است؟ 

قبل از کرونا نیز کلاس‌های آنلاین وجود داشتند ولی استقبال چندانی از آن‌ها نمی‌شد. در دوران کرونا اوضاع تغییر کرد و استارتاپ‌هایی که در حوزه واقعیت مجازی، هوش مصنوعی و آموزش آنلاین فعالیت می‌کردند، با استقبال خوبی مواجه شدند. این کلاس‌ها بعد از کرونا کمی افت داشتند، اما الان با توجه به تیراژ کتاب‌ها و تعاملمان با آموزشگاه‌ها و وب‌سایت‌های آموزشی، می‌ببینیم که هر دو با سرعت درحال رشد هستند. چیزی که می‌توان پیش‌بینی کرد، این است که زبان‌آموز تمایل دارد مقداری از آموزش خود را با کلاس‌های آنلاین پیش ببرد و مثلاً برای شرکت در آزمون آیلتس به‌دنبال کلاس حضوری هم باشد. درواقع این دو باهم ترکیب شده‌اند؛ یعنی هم پلتفرم‌ها می‌توانند در بعضی از موارد کمک‌کننده باشند (مثل تصحیح امتحان‌ها) و هم کلاس‌ها. 

هوش مصنوعی کارهای زیادی برای تغییر مفهوم زبان انجام می‌دهد. از ترجمه در لحظه گرفته تا اقدامات نوین‌تر. باور دارید که ممکن است روزی برسد مفهوم زبان‌آموزی از بین برود؟ 

شاید زمانی که هوش مصنوعی بتواند به مرحله‌ای برسد که با قراردادن تراشه‌ای در مغز، انسان بتواند به هرچیزی که فکر می‌کند، آن را بیان کند، بتوان چنین چیزی را گفت، اما تا زمانی که فقط در حد ضبط صدا و… باشد هوش مصنوعی به‌تنهایی نمی‌تواند کمک کند. برای کارهایی مثل مذاکره تجاری و تحصیل، زبان‌آموزی مورد‌نیاز است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • A.Ramouz
    A.Ramouz | ۹ مهر ۱۴۰۲

    نو آوری چیه بابا ، یچی سرهم کنین از rosetta stone کپی کاری کنین دیگه. من نمیدونم دقیقا کجای استارتاپای ایرانی نوآوری توش بوده تا حالا !

مطالب پیشنهادی