
همراه اول با هوشمندسازی صنایع کشور به دنبال تبدیل شدن به «تککو» است
همراه اول اعلام کرده که قصد دارد ۵۰ میلیارد تومان در صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری کند.

«مهدیار آقانصیر»، معاون سرمایهگذاری هوشمند همراه اول، امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) در نشست خبری رویداد تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی گفت که این شرکت با تغییر جهتگیری استراتژیک خود از یک اپراتور مخابراتی، در حال حرکت به سمت تبدیل شدن به یک شرکت فناوری (TechCo) است. همراه اول اعلام کرده که قصد دارد ۵۰ میلیارد تومان در صنعت پتروشیمی سرمایهگذاری کند.
در ابتدای این نشست، «احمد معتمدی»، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در این نشست با هشدار درباره فاصله فناورانه ایران با جهان، گفت: «بزرگترین ابررایانه ایران با ظرفیت نیم پتافلاپس فعالیت میکند، درحالیکه عربستان سعودی در صنعت نفت از ابررایانهای با قدرت ۱۰۰ پتافلاپس استفاده میکند. این اختلاف، نشاندهنده عقبماندگی جدی ماست.»
او با اشاره به سلطه فناوریهای پیشرفته در قدرتهای جهانی افزود: «در آمریکا و چین، ابررایانههای هزار پتافلاپسی به کار گرفته میشوند. امروز، جنگ اصلی بر سر فناوری است؛ زیرا پشت هر نبرد اقتصادی یا نظامی، یک انقلاب تکنولوژیک نهفته است.»

در ادامه، مهدیار آقانصیر، معاون سرمایهگذاری همراه اول، از استراتژی جدید این شرکت برای تبدیل شدن به یک «TechCo» خبر داد و اعلام کرد: «دوران جدید همراه اول آغاز شده است. ما دیگر فقط یک ارائهدهنده خدمات ارتباطی نیستیم، بلکه به یک شریک فناوری برای صنایع تبدیل میشویم.»
او دو محور اصلی این تحول را ارائه راهکارهای هوشمند به سازمانهای دولتی و صنایع بزرگ برای تحول دیجیتال و سرمایهگذاری در استارتآپها و شرکتهای فناور از طریق همراهفاند تشریح کرد. «امین اسفندیار»، مدیرعامل همراه فاند، نیز بر نقش این نهاد در توسعه زیستبوم فناوری کشور تأکید کرد.
آقانصیر با اشاره به راهاندازی سلسلهرویدادهای تخصصی توسط همراه فاند، اعلام کرد: «نخستین رویداد ما در حوزه پتروشیمی برگزار شد؛ صنعتی که بهعنوان یکی از ارکان ارزآوری کشور از اهمیت استراتژیک برخوردار است. برنامه داریم این نشستها را به سایر صنایع بزرگ نیز تسری دهیم.»

او با اشاره به همکاری موفقیتآمیز با توانیر در پروژه «باانرژی»، خاطرنشان کرد: «این پروژه گام مؤثری در بهینهسازی مصرف انرژی برداشت. همراه اول آماده است تا در سایر طرحهای تحول انرژی نیز حضوری فعال داشته باشد.»
آقانصیر در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش محوری شبکه نسل پنجم در تحول صنعتی تأکید کرد و گفت: «همراه اول بهعنوان پیشران توسعه زیرساختهای مخابراتی، پیادهسازی 5G را بسترساز انقلاب صنعتی جدیدی در کشور میداند. برای تحقق این هدف، نیازمند طراحی یوزکیسهای صنعتی در دانشگاهها و توسعه آنها با همکاری اپراتورها هستیم.»
او از سرمایهگذاری در هابهای دانشگاهی خبر داد و افزود: «ما از ایدههای فناورانه در مراکز علمی حمایت میکنیم تا این طرحها را به مرحله شتابدهی برسانیم.» معاون همراه اول درباره مأموریت هسته «راهکارهای هوشمند» این شرکت توضیح داد: «این واحد بهصورت فعال با صنایع مختلف تعامل دارد تا با طراحی راهکارهای نوآورانه، مسیر رشد دیجیتال آنها را هموار کند. ما به اثربخشی این مداخلات اعتقاد راسخ داریم.»
قائم مقام همراه فاند جزئیات رویداد جاری سرمایهگذاری این مجموعه را تشریح کرد: «مهلت ارسال طرحها تا پایان اردیبهشت تمدید شد. غربالگری و داوری در خردادماه انجام و اختتامیه در هفته اول تیر برگزار میشود. شرط اصلی، داشتن حداقل نمونه اولیه (MVP) و یا سطح تکنولوژی TRL5 است.»

او سقف سرمایهگذاری برای هر طرح را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: «بر مبنای هماهنگی با صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، امکان استفاده از تسهیلات این صندوق تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان به ازای هر طرح نیز وجود دارد.».» الماسی راد در پایان با اشاره به جایگاه همراه فاند در اکوسیستم فناوری کشور گفت: «این صندوق بهعنوان بازوی سرمایهگذاری خطرپذیر همراه اول، در کنار بازیگرانی مانند صندوق پژوهش و فناوری نفت و صندوق CVC پتروشیمی خلیج فارس، نقش کلیدی در توسعه صنایع پتروشیمی ایفا خواهد کرد.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.