
واکنش وزارت ارتباطات به اختلال GPS: باید به دستگاههای حساس برای اعمال محدودیت حق بدهیم
بازگشت به شرایط پایدار زمانبر است

مدیرکل توسعه فناوریهای نوین وزارت ارتباطات در واکنش به وجود اختلال در جیپیاس، گفت: «بپذیریم در کشور اتفاقی افتاده برای همین بازگشت به شرایط پایدار زمانبر است.»
به گزارش دیجیاتو، «حسن میثمی» در یک برنامه تلویزیونی درباره اختلال اخیر در مسیریابهای کشور، گفت: «اختلال در مسیریابها باعث ایجاد مشکلاتی برای کاربران تاکسیهای اینترنتی و پیکهای موتوری شده است. با توجه به اتفاقی که در کشور رخ داده، به دستگاههایی که در این زمینه حساس هستند باید حق داد تا عادی شدن شرایط، محدودیتهایی را وضع کنند.»
او با بیان اینکه آنچه در این ۱۲ روز جنگ مشاهده کردیم بسیار غیرمعمول بوده و نیاز به بررسی دقیق دارد، توضیح داد: «امنیت مردم برای ما در اولویت است و در این زمینه حساسیت زیادی وجود دارد. با این حال، به سختیهای ایجاد شده برای مردم واقفیم و اصلاً مایل نیستیم این وضعیت ادامه یابد، اما ما مجری قانون هستیم و هر تصمیمی که ابلاغ شود، موظف به اجرای آن هستیم.»
میثمی در بخش دیگری از سخنان خود درباره استفاده از واتساپ برای مسئولان و مردم گفت: «اساساً سران ردهبالای کشوری و لشکری نباید از این ابزارها استفاده کنند، اما مردم میتوانند طبق قانون از این خدمات بهرهمند شوند.»
او به مردم توصیه کرد: «تنها از امکاناتی که قانون اجازه داده استفاده کنند و مراقب حفظ اطلاعات خصوصی خود باشند، چراکه همه جوانب پیش از این بهدقت سنجیده شده و استفاده ایمن برای آنها فراهم شده است.»
در زمینه هوش مصنوعی به مرز هشدار رسیدهایم
مدیرکل دفتر توسعه فناوریهای نوین وزارت ارتباطات همچنین درباره وضعیت شاخصهای هوش مصنوعی ایران در مقایسه با کشورهای همسایه، با بیان اینکه از نظر برخورداری از نخبگان هوش مصنوعی جزو کشورهای برتر هستیم، گفت: «به دلیل نبود سرمایهگذاری بهموقع و مهاجرت نخبگان، در زمینه تولید علم در حال باختن قافیه هستیم و در مقایسه با کشورهایی مثل ترکیه و عربستان، شاخصهای ما دارد به حد هشدار میرسد و این نگرانکننده است.»
افزایش تعرفه اینترنت را هنوز نپذیرفتهایم
او با تایید نامناسب بودن سرعت و کیفیت اینترنت کشور گفت: «به خاطر حجم و بار ترافیکی که بهجای اینترنت ثابت روی شبکه موبایل قرار گرفته و توسعه نامتوازن در سالهای گذشته، طبیعتاً میزان رضایتمندی پایینتر است. چون تجهیزات (شبکه موبایل) دچار فرسودگی میشود و بهروز رسانی هم دچار مسایل تحریمی است.»
میثمی افزود: «صادقانه بگویم، در حوزه زیرساخت و شبکه دچار چالش بودهایم. یکی از چالشها موضوع تعرفه اینترنت است که به دلیل نارضایتی مردم، وزارت ارتباطات هنوز افزایش تعرفه را نپذیرفته است. شرکتها به ما گلایه میکنند و میگویند تا وقتی تعرفه ثابت نگه داشته شده نمیتوانیم توسعه بدهیم. بنابراین ناترازی در این بخشهم وجود دارد و کیفیت اینترنتی که به مردم میرسد راضی کننده نیست.»
اختصاص وام به تامین سرمایه در گردش پلتفرمهای آسیبدیده
به گفته مدیرکل دفتر توسعه فناوریهای نوین وزارت ارتباطات، خطر تعدیل نیروی ۳۰ درصدی در اقتصاد دیجیتال وجود دارد.
میثمی گفت: «در دوره جنگ ۱۲ روزه تلاش این بود که زیرساختهای حیاتی برقرار باشد. اما برخی پلتفرمها به دلیل اینکه زیستبومشان از کار افتاد، دچار مشکل شدند. مثلاً پیکهای موتوری در شهر حضور نداشتند.»
او ضمن تایید وجود مشکل زیرساختی در پیامرسانهای داخلی به دلیل حجم بالای درخواستها درباره مشکلات اکوسیستم اقتصاد دیجیتال و پلتفرمهای فعال نیز گفت: «خیلی از پلتفرمها آماده خدمت بودند ولی مشتری تمایلی به دریافت خدمت نداشت. مثلاً پلتفرمهای گردشگری و لجستیک آماده بودند ولی مردم از آنها استفاده نمیکردند بنابراین خیلی آسیب دیدند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.