ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

درآمد اُکالا دو برابر شد؛ ۲۱۶ میلیاردتومان هزینه برای ساخت شبکه مشتریان

صورت‌های مالی حسابرسی‌شده اکالا در 6 ماه منتهی به 31 شهریور 1403 را در ادامه مرور خواهیم کرد.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۴

درآمدهای عملیاتی «اُکالا» طی 6 ماه نخست امسال دوبرابر شد و فروش آن در شهریور نیز 140 درصد رشد کرد. این شرکت برای ساخت شبکه‌ای از مشتریان 216 میلیارد تومان هزینه کرد.

به گزارش دیجیاتو، صورت‌های مالی حسابرسی‌شده اُکالا نشان می‌دهد این شرکت 6 ماه نخست امسال 226 میلیارد و 562 میلیون تومان درآمد کسب کرده است. این رقم دوبرابر بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

درآمد عملیاتی اکالا

هزینه‌های عملیاتی شرکت نیز با رشد 2.6 برابری به 216 میلیارد تومان رسید. هزینه‌های فروش، اداری و عمومی اُکالا نیز تقریباً به همین اندازه افزایش کرده و 465 میلیارد تومان گزارش شده است.

شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش با انتشار اطلاعیه‌ای در کدال، برای ارزیابی بهتر عملکرد اکالا، چنین پیشنهادی را مطرح کرده است: «عمده فعالیت اُکالا با شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش است؛ بنابراین ارزیابی نتایج فروش اینترنتی افق کوروش در پلتفرم اُکالا باید به‌صورت یکپارچه با عملکرد افق کوروش در فروش اینترنتی تحلیل شود.»

«نرخ سودآوری فروش اینترنتی بالاتر است»

این اطلاعیه، با اشاره به صورت‌های مالی حسابرسی‌شده 6 ماه منتهی به 31 شهریور 1403 افق کوروش، اعلام کرده است که مبلغ کل فروش اینترنتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش که کامل در پلتفرم اکالا انجام می‌شود، 2288 میلیارد تومان بوده است.

پس از کسر هزینه‌های فروش اینترنتی و درآمدهای حاصل از این محل، افق کوروش از این محل سودی معادل 319 میلیارد تومان کسب کرده که این نرخ به‌مراتب از نرخ سودآوری افق کوروش در فروش حضوری بالاتر است.

طبق این اطلاعیه، طبق قرارداد افق کوروش و اُکالا، نرخ کارمزد فروش اینترنتی متعلق به این شرکت طی سال‌های گذشته همواره روند کاهشی داشته و به یک‌سوم از شروع فعالیت کاهش یافته است.

هزینه 396 میلیارد تومانی برای بازاریابی

بخشی از زیان خالص اُکالا مربوط به تلاش‌های گلرنگ برای افزایش سهم بازار این شرکت است. باتوجه‌به فرصت‌های موجود در بازار و با هدف کسب سهم بازار بیشتر، این شرکت اقدام به فعالیت‌های بازاریابی محیطی و دیجیتال کرده تا با بهبود سطح آگاهی از برند بتواند از فرصت‌های موجود حداکثر بهره‌ را ببرد.

طبق صورت‌های مالی منتشرشده روی کدال، اُکالا 396 میلیارد تومان صرف تبلیغات و بازاریابی کرده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل دوبرابر شده است. حدود 170 میلیارد تومان از این رقم بابت جذب مشتریان و 225 میلیارد تومان آن بابت بازاریابی و تبلیغات هزینه شده است.

این شرکت همچنین 20 میلیارد تومان برای توسعه نرم‌افزارهای خود هزینه کرده که در سرفصل دارایی‌های نامشهود در جریان تکمیل گزارش شده است.

یکی دیگر از هزینه‌های قابل‌توجه اکالا که در بخش هزینه سربار آمده، هزینه ارسال سفارش‌هاست که از 19 میلیارد تومان در نیمه نخست سال 1402 به 33 میلیارد تومان در نیم سال اول 1403 رسیده است. باتوجه‌به رایگان بودن هزینه ارسال، این شرکت درآمدی بابت ارسال سفارش‌ها نداشته است. البته بابت دریافت هزینه‌ بسته‌بندی، 15 میلیارد تومان درآمد داشته که در مدت مشابه سال گذشته این سرفصل درآمدی وجود نداشت.

تغییرات مخارج سرمایه‌ای

اکالا برای ایجاد، توسعه و تثبیت بازار هزینه‌هایی کرده که در سرفصل مخارج انتقالی ثبت می‌شود. این هزینه‌ها به‌منظور ساخت شبکه عرضه‌کنندگان-مشتریان بوده که شامل تخفیف‌های پیامکی می‌شود. مخارج انتقالی این شرکت طی 6 ماه ابتدایی امسال 81 میلیارد و 435 میلیون تومان بود. طبق قواعد حسابداری، بخشی از این هزینه‌ها مستهلک و بر صورت سود و زیان اثرگذاشته است.

مخارج انتقالی اکالا

برنامه اُکالا برای خروج از زیان‌دهی

در اطلاعیه‌ای که پیشتر به آن اشاره کردیم، آمده است اکالا باتوجه‌به بهبودهای ایجاد شده در فعالیت شرکت و رشد سطح عملیات، مقدمات خروج از زیان را فراهم کرده است.

این شرکت سال گذشته و سال جاری با تمرکز بر بهبود کیفیت خدمات‌رسانی به مشتریان، افزایش وفاداری آنها و بهره‌وری هزینه‌ها، نسبت هزینه به درآمد خود را بیش از 30 درصد کاهش داده و پیش‌بینی می‌کند این روند ادامه خواهد داشت.

دیگر نکته مهم رشد ۱۴۰ درصدی فروش اُکالا در شهریور سال جاری نسبت به سال گذشته است. این شرکت پیش‌بینی کرده با این اتفاق و با درنظرگرفتن روند رو به کاهش نسبت هزینه‌های متغیر شرکت، زمینه‌های پوشش هزینه‌های ثابت فراهم خواهد شد.

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها رو دوست دارم و سفیر افتخاری شله مشهدی‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی