ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

معاون رئیس‌جمهور: با هزینه ۵۰۰ میلیارد در سال می‌توانیم تا حد معقولی ابرها را بارور کنیم

به گفته او، فقط یک عزم جدی نیاز است تا بحث بارورسازی ابرها در یک برنامه جدی ۵ ساله اجرا شود.

پریسا سلامتی
نوشته شده توسط پریسا سلامتی | ۸ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از دستیابی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به فناوری بومی برای بارورسازی ابرها طی یک برنامه ۵ ساله و با هزینه کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان خبر داد. او اعلام کرد که در ایران شرکت‌هایی را می‌شناسد که در بحث بارش اقدامات خوبی انجام داده‌اند.

«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی»،‌ معاون رئیس‌جمهور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا گفت: «معتقدم طبق محاسباتی که ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور داشته‌ایم، با یک برنامه سالانه ۵۰۰ میلیارد تومانی، طی یک برنامه‌ریزی ۵ ساله امکان افزایش بارندگی تا حد بسیار خوب و معقولی با روش بارورسازی ابرها وجود دارد. ما فرصت‌های بارشی خوبی داریم که می‌توان از آن استفاده کرد.»

دهقانی فیروزآبادی مدعی شد: «خوشبختانه در کشور فلرها و مواد اولیه بارورسازی ابرها با فناوری کاملاً بومی و کیفیت بالا وجود دارند که کیفیت آن‌ها بسیار بالاتر از محصولات خارجی است؛ فلرهای بارش‌زایی که در آزمایشگاه‌های کشورهای خارجی آزمون و تست و قابلیت‌های آن‌ها تأیید شده است؛ همچنین امکانات و وسایل پروازی و ژنراتورهای ثابت در کشور را هم داریم.»

به گفته معاون رئیس‌جمهور، فقط یک عزم جدی نیاز است تا بحث بارورسازی ابرها در یک برنامه جدی ۵ ساله اجرا شود: «من تعهد می‌دهم که این پروژه طی ۵ سال با کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان هزینه اجرایی خواهد شد، ولی آثار و برکات آن بسیار بالاتر از این میزان هزینه‌کرد خواهد بود.»

معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور عدم امکان مهندسی اقلیم را یک اشتباه راهبردی دانست و افزود: «فناوری فعلی بارورسازی ابرها یک تکنولوژی قدیمی است که سال‌های سال استفاده می‌شده و شامل فناوری یونیزاسیون جو (فناوری تبدیل مولکول‌های ماده تشکیل‌دهنده ابر به یون‌های مثبت و منفی برای بارورسازی) می‌شود و اخیراً درحال توسعه است و کشورهای دنیا در بحث مهندسی اقلیم کار می‌کنند؛ قطعاً چنین فناوری وجود دارد اما اینکه شدت و ضعف اثرگذاری آن چه میزان باشد، یک بحث دیگر است.»

او ادامه داد: «مسئله دیگر، بارش و فناوری‌های افزاینده بارندگی است. من قویاً معتقدم که در کشور ما شرکت‌هایی وجود دارند و من شخصاً تعدادی از آن‌ها را می‌شناسم که در بحث بارش کارهای خوبی کرده‌اند.»

فیروزآبادی همچنین درباره ساخت فیلترهای کاهنده آلایندگی خودروها در شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: «آلایندگی هوا مسئله‌ای است که باید به آن در بلندمدت فکر کرد. اینکه وقتی هوا آلوده شود به آن فکر کنیم و راهکارهای موضعی بگیریم، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. باید برنامه‌ریزی‌های بلندمدت داشته باشیم تا این اتفاق (کاهش آلودگی هوا) در سال‌های آینده رخ ندهد.»

او افزود: «شرکت‌هایی هستند که درزمینه کاهش آلایندگی هوا کارهای خوبی کرده‌اند و می‌توان از محصولات آن‌ها استفاده کرد تا در بلندمدت از میزان آلایندگی هوا که ناشی از خودروها یا سایر آلاینده‌هاست، کاسته شود. این محصولات از فیلترهای قابل نصب روی خروجی کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها گرفته تا فیلتر کاهنده آلایندگی خودروها را شامل می‌شود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • expert_developer
    expert_developer | ۸ بهمن ۱۴۰۲

    قشنگ مدیریت «هیئتی» رو در همه ابعاد به نمایش می‌گذارند. یک سری حرف از روی شکم بدون برنامه ریزی، بدون تحقیق و بررسی، فقط برای اینکه بگن ما داریم یک کاری می‌کنیم. اگر خرده کاری هم انجام میشه به همت درصد کمی از مدیران جزء، میانی و کارمندان و کارگران زحمت کش در دستگاه‌های دولتی هست. بقیه فقط پاشون رو گذاشتند روی پاشون و توی جلسات بی‌اثر و بی‌نتیجه می‌خورند و می‌خوابند و بیت‌المال رو به هدر میدن. توی همین بحران کم آبی قشنگ میشه دید که عین خیالشون نبوده و نیست. سالهاست دارند می‌بینند وضع خشکسالی سال به سال داره بدتر میشه ولی هیچ برنامه بلند مدت و اصولی‌ای براش نریختند تا کار به اینجا برسه بعد هم با چندتا چاه زدن و کم کردن فشار آب و محدود کردن بعضی صنایع و کشاورزی می‌خوان موقت قضیه رو رفع و رجو کنند تا مثلا ۲-۳ سال دیرتر گند قضیه دربیاد. این آقا هم تازه بیدار شده میگه اگر بهم ۳ هزار میلیارد بدن من حس مثبتی دارم که ۵ سال دیگه ابرها رو بارور می‌کنیم. یکی نیست بهش بگه خوب طرح و برنامه پیشنهادیت کو؟ کجا در یک مقیاس کوچک این کار رو انجام دادین که نشون بدی شدنیه؟ کجا فراخوان دادین که شرکت‌های مرتبط طرحشون رو ارائه بدن تا بررسی بشه کدوم عملیه و هزینه‌اش چقدره؟ فقط خواسته یک رپورتاژ برای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان بره که یک وقت مردم فکر نکنند کلا بود و نبود این معاونت و شخص ایشون هیچ فرقی نداره.

مطالب پیشنهادی