شرکت مخابرات ایران: بازگرداندن حق اشتراک به مشترکان ثابت نیاز به بررسی حقوقی دارد
شرکت مخابرات ایران در پی خبر حذف حق اشتراک از مشترکین تلفن همراه، اعلام کرد که بازگرداندن این مبلغ نیازمند بررسی است.
شرکت مخابرات ایران در پی خبر حذف حق اشتراک مشترکان تلفن ثابت اعلام کرد که بازگرداندن مبالغ دریافتی به مشترکان نیاز به بررسی کارشناسی و حقوقی دارد و اجراشدن این موضوع هنوز قطعی نیست.
چند روز پیش خبری پیرامون حذف حق اشتراک از مشترکین تلفن ثابت منتشر شد. طبق این خبر و براساس دستور دیوان محاسبات کشور، دریافت مبالغی تحت عنوان «حق اشتراک هر تلفن ثابت مشغول به کار» که از سال ۱۳۹۸ اعمال میشد، از ابتدای خردادماه سال جاری از قبوض مشترکین حذف شد. همچنین مقرر شد که مبالغی که از سال ۱۳۹۸ بهعنوان حق اشتراک از مشترکین دریافت شده است، به آنها بازگردانده شود.
اما روز گذشته «محمدرضا بیدخام»، مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد که موضوع بازگرداندن حقوق مشترکین از سال ۱۳۹۸ نیاز به بررسی کارشناسی و حقوقی دارد. بهنظر میرسد شرکت مخابرات ایران قرار نیست زیر بار بازگرداندن مبالغ دریافتی از مشترکان برود.
موضوع حق اشتراک تلفن ثابت به چند سال پیش برمیگردد. در مجمع شرکت مخابرات ایران در فروردینماه ۱۳۹۸، تصمیمگیری درباره دریافت حق اشتراک ماهانه تلفن ثابت موردبحث و بررسی قرار گرفته بود. در آن زمان نرخهایی نیز برای این موضوع تصویب شد. به استناد ماده ۴ قانون شرکت مخابرات ایران، تأکید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نیز موافقت عمومی سهام شرکت مخابرات ایران، شرکت مخابرات اعلام کرد که میتواند از مشترکین تلفن ثابت حق اشتراک اخذ کند.
مخابرات در آن سالها درباره چرایی اخذ این حق اشتراک اعلام کرده بود که «حق اشتراک بابت توسعه و نگهداری تلفن ثابت است؛ با توجه به هزینههای بالا و تورمی که در جامعه وجود دارد، توسعه و نگهداری شبکههای مخابرات سخت شده و بنابراین این افزایش تعرفه در راستای پوششدادن بخشی از این هزینههاست.» اما درنهایت با تصویب مجمع جدید این شرکت که در ۲۰ خردادماه ۱۴۰۲ برگزار شد، این موضوع ملغی گردید و از اول خردادماه ۱۴۰۲ حق اشتراک از مشترکان دریافت نمیشود. مخابرات در همین زمینه اعلام کرد: «در راستای تعامل حداکثری و همچنین بهمنظور حمایت از ذینفعان، با تصمیم مجمع، حق اشتراک مشتریان از خردادماه ۱۴۰۲ حذف میشود.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.