
مدیرعامل شاتل موبایل: سرکوب تعرفه صنعت ارتباطات را از نفس انداخته است
شاتلموبایل با بهروز رسانی هسته هوشمند شبکه امکانات تازهای را برای مشترکین فراهم کرده است.

به گفته مدیرعامل شاتل موبایل، سرکوب تعرفهها و انحصار ایجاد شده به دلیل تاکید بر حمایت از تولید داخل، موجب کاهش کیفیت خدمات ارتباطی شده و امکان سرمایهگذاری را از اپراتورها گرفته است.
به گزارش دیجیاتو، آرش کریمبیگی، مدیرعامل شاتل موبایل، امروز (شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴)، در نشستی خبری که به مناسبت اعلام خبر بهروزرسانی و ارتقای فنی هسته شبکه هوشمند شاتل موبایل برگزار شد، به چالشهای مهم حوزه ارتباطات و موبایل در کشور پرداخت و گفت: «تعرفه مصرف دیتا، صوت و پیامک از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی متناسب با نرخ تورم افزایش نیافته و با هزینههای جاری اپراتورها تطابق ندارد.»
اپراتور فتوسنتز نمیکند
او افزود: «۱۱ دی سال ۱۴۰۲ رگولاتوری اجازه افزایش۳۴ درصدی تعرفه دیتا را صادر کرد. اما سه روز بعد، وزیر وقت ارتباطات اعلام کرد که این تعرفه شامل ترافیک داخلی نمیشود. به این ترتیب افزایش تعرفه اعلام شده عملاً حدود ۱۸ درصد بر درآمد اپراتورها تاثیرگذار بود که تناسبی با تورم سالانه نداشت.»
کریمبیگی ادامه داد: «به این ترتیب بعد از ۱۱ دی ۱۴۰۲ دوباره به رویه سرکوب تعرفه برگشتیم. از فروردین ۱۴۰۳ تا فروردین ۱۴۰۴ نیز بیش از ۸۰ درصد افزایش نرخ ارز داشتیم و کف حقوق هم در دو مرحله ۳۲ و ۳۵ درصد افزایش یافته است. ولی گویا از دیدگاه حاکمیت اپراتورها باید فتوسنتز کنند!»
مدیرعامل شاتل موبایل تاکید کرد: «سرکوب تعرفه موجب شده که اپراتورها از هزینه توسعه شامل پوشش و ارایه فناوریهای جدید و نگهداری شبکه بکاهند. به همین دلیل است که وقتی برق میرود، آنتن موبایل هم میرود یعنی اپراتورها از هزینه تامین و روزآمدسازی UPS بیتیاسهای خود کم کردهاند.»
او توضیح داد: «وقتی جایگزینی باتری UPSها انجام نمیشود، توسعه 5G و بهبود تجربه مشترک نیز تحث تاثیر قرار میگیرد.»

انتظار حفظ کیفیت دارند، مجوز واردات هم نمیدهند
مدیرعامل شاتل موبایل افزایش قیمت مودم و تجهیزات در بازار انحصاری به بهانه حمایت از تولید داخل را از دیگر چالشهای صنعت ارتباطات عنوان کرد. او با اشاره به انحصار ایجاد شده در بازار به این دلیل و اثر آن بر کاهش کیفیت خدمات ارتباطی، گفت: «در مواقع قطع برنامهریزی شده برق، ابلاغیههایی دریافت میکنیم که خواستار حفظ کیفیت و تجربه مشترکین در عین حفظ حمایت از تولید داخل است. در حالی که مجوز واردات تجهیزات با کیفیت خارجی را نمیدهند.»
از دیگر چالشهای صنعت ارتباطات به گفته کریمبیگی، ناترازی انرژی و قطع برق، مهاجرت نیروی انسانی و فقدان ثبات سیاسی و اقتصادی و رکود داخلی است که امکان برنامهریزی بلندمدت و میانمدت را از اپراتورها گرفته است. همچنین تامین و انتقال ارز نیز مشکلی است که اپراتورها را با هزینههای پنهان مواجه کرده است. مسئله دیگر نیز فیلترینگ و عدم بازبینی سیاستهای مرتبط با آن است که منجر به کاهش شدید کیفیت و تجربه کاربر شده است.
تحریم، صنعت ارتباطات را گروگان گرفته است
مدیرعامل شاتل موبایل تحریمهای خارجی را نیز از چالشهای مهم صنعت ارتباطات عنوان کرد و گفت: «هماکنون رومینگ بینالملل و مذاکرات مالی و تجاری اپراتورها با مشکل مواجه است. در زمینه eSim نیازمند همکاری و تعامل با انجمن GSMA و وندورهای پیشتیبانی کننده هستیم که به دلیل تحریمها دشوار است.»
او افزود: «در زمینه ارایه خدمات 5G و VoLTE نیز با مشکلات مشابهی مواجهیم. برای مثال سامسونگ که قول باز شدن امکان 5G از پاییز سال گذشته را داده بود، این کار را یک بار تا ماه ژانویه به تعویق انداخت و سپس بهصورت کتبی به رگولاتوری روز ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ را اعلام کرد. اما اکنون این مهلت نیز به پایان رسیده و هنوز امکان استفاده از 5G روی گوشیهای سامسونگ برای بسیاری از کاربران ایرانی فراهم نیست.»
مدیرعامل شاتل موبایل در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال دیجیاتو درباره نقش وزارت ارتباطات در رفع تحریمها گفت: «به نظر میرسد وزارت ارتباطات میتواند با ایجاد اجماعی جهانی و اثرگذاری در مجامع بینالمللی، مانند آنچه در جریان اجلاسهای WSIS برای آیکان اتفاق افتاد، موضوع مقرراتگذاری یک شرکت آمریکایی (GSMA) را به چالش بکشد.»
هزینه تولید مالیات فاخر از جیب مردم و اپراتورها
مورد دیگری که کریمبیگی به آن اشاره کرد، زیان ناشی از تعرفه نیمبهای ترافیک داخلی و تقلبهای مرتبط با آن بود.
او در پاسخ به سوال خبرنگار دیجیاتو در مورد مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره ساماندهی محتوا توضیح داد: «هنوز مصوبه شورای عالی فضای مجازی در این زمینه منتشر نشده است. بر اساس شنیدهها، اجازه حذف تعرفه نیمبها در این مصوبه داده شده و امکان افزایش تعرفه هم پیشبینی شده است. ولی در عوض، اپراتورها باید درصدی را بابت تولید محتوای فاخر بپردازند.»
کریمبیگی ادامه داد: «این مساله به نوعی مالیات مضاعف را به اپراتورها تحمیل میکند که اثر آن در نهایت به مشترک منتقل میشود.»
او ادامه داد: «چنین رویکردی سالهات که در دنیا منسوخ شده است. این روند اشتباه است. نمیشود در سال ۲۰۲۵، دست در جیب مردم کرد و به بهانه تولید محتوای فاخر از اپراتور به اجبار پول گرفت.»

بهروزرسانی هسته شبکه هوشمند شاتل موبایل
کریمبیگی در این نشست از دستاورد تازه شاتل موبایل نیز رونمایی کرد.
او گفت: «بهروزرسانی و ارتقای فنی هسته شبکه هوشمند شاتل موبایل، باعث ایجاد تجربه و ارائه نسل جدیدی از هوشمندی و بهبود کیفیت برای مشترکین قدیمی و جدید سیمکارتهای هوشمند شاتل موبایل شده و تجربهای بهتر از آنتندهی و انتخاب هوشمند شبکه، سرعت و پوشش بهتر برای دسترسی پذیری به خدمات 5G را به همراه دارد.»
مدیرعامل شاتل موبایل افزود: «سیمکارتهای قدیمی و جدید هوشمند شاتل موبایل، بدون نیاز به تعویض و حتی بدون نیاز به اعمال تنظیمات جدید از سوی مشترک، نسل جدیدی از قابلیتهای فناوری نوآورانه و انحصاری سیمکارت هوشمند را ارائه میدهند و تجربه مشترکین را به صورت خودکار و بدون نیاز به تعویض سیمکارت ارتقا میدهد.»
کریمبیگی ادامه داد: «دسترسپذیری بیشتر به شبکه 5G، ارائه اینترنت با سرعت بالاتر و تجربه بهتر و بهبود قابل توجه در کیفیت خدمات ارتباطی از جمله نتایج و آثار ارتقا هسته هوشمند سیمکارتهای شاتل موبایل است.»
به گفته مدیرعامل شاتل موبایل، بهبود تجربه انتخاب و تغییر دستی شبکه رادیویی میزبان از طریق سه کانال کد دستوری *1*8#، سیستم مدیریت حساب اینترنت و اپلیکیشن "شاتل موبایل من" نیز با این ارتقا و بهروزرسانی حاصل شده است.
کریمبیگی، امکان ارائه اپلتهای اختصاصی و امن بانکی روی سیستم عامل سیمکارت و مستقل از سیستم عامل گوشی با قابلیت مدیریت و بهروزرسانی از راه دور، ارائه خدمات شبکه امن اختصاصی(APN)، ابر امن اختصاصی، همگرایی شبکه ارتباطی ثابت و سیار و سیمکارت با IP ثابت را با پوشش گستردهتر، دیتای سریعتر و 5G گستردهتر و امکان مدیریت بهتر شبکه رادیویی میزبان برای مشترکین سازمانی را از نتایج این بهروزرسانی برای بهبود تجربه مشترکین راهکارهای ارتباطی سازمانی شاتل موبایل توصیف کرد.

آمارهای شاتل موبایل
همچنین به گفته کریمبیگی، کانالهای فروش و ارائه خدمات سیمکارت شاتل موبایل از طریق سه سرویس سنتر اختصاصی، ۳۱ توزیعکننده استانی، ۱۶ توزیعکننده کشوری، ۵ هزار و ۹۱۰ نماینده فروش حضوری، ۱۷۳ نماینده انحصاری، فروش و خدمات غیرحضوری تلفنی و غیره فراهم است. سیمکارت هوشمند شاتل موبایل با امکان اتصال به هر سه اپراتور کشور، گستردهترین پوشش دسترسی پذیری به خدمات تلفن همراه در کشور را ایجاد کرده و اکنون در هزار و ۴۳۳ شهر و بیش از ۴۷ هزار روستا و بیش از ۸۲ هزار کیلومتر جاده اصلی و فرعی، بیش از ۹۶.۹ درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد.
کریمبیگی به آمار رشد و مصرف دیتا و مکالمه در این اپراتور مجازی نیز پرداخت و گفت: «در بازه زمانی ۷ ساله متوسط رشد سالانه سرانه مصرف دیتا در شاتل موبایل ۱۴۱ درصد بوده و میزان مصرف داده در کل شبکه ۲۳۸ درصد رشد داشته است. همچنین روند رشد سالانه مصرف مکالمه ۱۲۴ درصد و روند رشد سالانه تعداد مشترکین ۱۵۸ درصد بوده است.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.