ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رد شکایت اسنپ در دیوان عدالت اداری؛ حق کمیسیون تاکسی‌های اینترنتی مشمول مالیات بر ارزش‌افزوده شد

رأی دیوان عدالت اداری مبنی‌بر شمول مالیات بر ارزش‌افزوده می‌تواند به سایر پلتفرم‌ها تسری بیابد.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۱۰ مهر ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۱

دیوان عدالت اداری شکایت شرکت اسنپ مبنی‌بر معافیت از مالیات بر ارزش‌افزوده را رد کرد. براساس این رأی، حق کمیسیونی که اسنپ می‌گیرد، مشمول مالیات خواهد بود.

به گزارش دیجیاتو، پس از اینکه سازمان امور مالیاتی برای شرکت اسنپ برگه تشخیص مالیاتی صادر و اعلام کرد این شرکت باید بابت عملکرد سال‌های ۱۴۰۰ به بعد، مالیات بر ارزش‌فزوده بپردازد، اسنپ به این تصمیم نزد هیئت حل اختلاف مالیاتی سپس به دیوان عدالت اداری شکایت کرد.

هیئت حل اختلاف مالیاتی نیز خدمات اسنپ را مشمول مالیات ارزش‌افزوده تشخیص داد. محمد خلج، مدیرعامل این شرکت، ضمن اعتراض به این موضوع در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد شکایت خود را نزد دیوان عدالت اداری مطرح می‌کند و حالا رأی شعبه 9 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری نیز به نفع سازمان امور مالیاتی منتشر شده است.

در این رأی اعلام شده حق کمیسیونی که شرکت اسنپ می‌‌گیرد، مشمول مالیات بر ارزش‌افزوده خواهد بود. درحالی‌که حق‌الزحمه رانندگان از شمول این مالیات مستثنی شناخته شده است.

دیوان عدالت اداری بین ارائه‌دهندگان خدمات حمل‌و‌نقل و سکوها تفکیک قایل‌ شده و تأکید کرده خدمات حمل‌و‌نقل مختص شخص متصدی حمل است، نه سکوها. براساس رأی دیوان، بین پلتفرم‌ها و رانندگان رابطه کاری خادم و مخدومی برقرار نیست، هریک خدمت مستقلی ارائه می‌کنند و نفس خدمت حمل‌و‌نقل مربوط به خود متصدی حمل‌و‌نقل (رانندگان) است. به‌این‌ترتیب خدمات هوشمندی که شرکت ارائه می‌دهد، خدمت حمل‌و‌نقل تلقی نمی‌شود و مشمول معافیت مالیات بر ارزش‌افزوده نخواهد بود.

به گزارش دیجیاتو رأی دیوان عدالت اداری می‌تواند به‌عنوان مرجعی برای تعیین وضعیت مالیاتی سایر پلتفرم‌های مشابه نیز استفاده شود؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت حق کمیسیون سایر پلتفرم‌ها نیز مشمول مالیات ارزش‌افزوده قلمداد شده و برای آن‌ها برگه تشخیص صادر شود.

از سوی دیگر، به نظر می‌رسد اسنپ ممکن است مجبور به بازنگری در مدل کسب‌وکار خود شود و راهکارهایی برای کاهش اثرات مالی این رأی پیدا کند.

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی