ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

در نشست شورای بهبود محیط کسب‌وکار مطرح شد: ضعف شورای‌عالی فضای مجازی به کسب‌وکارها آسیب زده است

آبائی معتقد است که ضعف شورای عالی فضای مجازی موجب شده نهادهای دیگر قدرتمندتر عمل کنند.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۱۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۷

در صدوپنجمین نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، چالش‌های پیش روی سکوها و استارتاپ‌ها به بحث گذاشته شد. «سادینا آبائی»، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، گفت ضعف عملکرد شورای‌عالی فضای مجازی به کسب‌وکارهای مجازی و استارتاپ‌ها آسیب جدی زده است.

آبائی با اشاره به تأخیر در تصمیم‌گیری‌های شورای‌عالی فضای مجازی، گفت: «این شورا معمولاً دیر وارد عمل می‌شود و در رفع ناهماهنگی‌ها و موانع موجود، اقدام مؤثری انجام نمی‌دهد. علاوه‌براین بخش خصوصی در ترکیب با شورای‌عالی وجود ندارد.» او همچنین به غیبت نمایندگان بخش خصوصی و زنان در ترکیب این شورا انتقاد کرد و افزود: «ضعف شورای‌عالی فضای مجازی موجب شده نهادهای دیگر قدرتمندتر عمل کنند.»

آبائی در ادامه به موضوع «سند ملی هوش مصنوعی» اشاره کرد و گفت: «ارائه این سند به‌صورت طرح در مجلس نشان از کوتاهی بخش خصوصی و دولت در این حوزه می‌دهد. بهترین روش برای تدوین قوانین ارسال لایحه به مجلس است.» او همچنین بر اهمیت حکمرانی داده در توسعه هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: «بدون حکمرانی داده نمی‌توان از ظرفیت‌های هوش مصنوعی کامل بهره برد.»

«سید امیر سیاح»، سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی، در این نشست بر ضرورت اصلاح «لایحه تجارت» تأکید کرد و خواستار آن شد که اتاق ایران با استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای بهبود این لایحه اقدام کند: «این لایحه با رویکردی صرفاً حقوقی تدوین شده و باید ملاحظات اقتصادی نیز در آن لحاظ شود.»

او همچنین بر اهمیت زدودن جو امنیتی‌ از فضای مجازی و ایجاد بستری مناسب برای همکاری بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: «پیشتر سندی با عنوان «سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، اهداف و اقدامات کلان»، به تصویب شورای‌عالی فضای مجازی کشور رسیده است. این سند بسیار کلی است و احکام نوشته‌شده کمتر حقوقی است؛ این احکام الزام‌آور نیستند.»

رمزارزها و فین‌تک‌ها نیز از دیگر موضوعات مهم این نشست بودند. سیاح با بیان اینکه تنظیم‌گری نباید مانع نوآوری شود، بر ضرورت ایجاد تعادل بین تنظیم‌گری و نوآوری در این حوزه‌ها تأکید کرد. او همچنین بر اهمیت حکمرانی داده و نقش بخش خصوصی در تدوین الگوی مطلوب فضای دیجیتال تأکید کرد.

«حمیدرضا فولادگر»، رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، در بخش دیگری از نشست با انتقاد از ترکیب دولتی ستاد حمایت از سکوها و کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال، خواستار حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های این حوزه شد.

فولادگر پیشنهاد داد اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اصناف و تعاون نامه‌ای مشترک به معاون اول رئیس‌جمهور بنویسند و درخواست اصلاح ترکیب این ستاد و تأسیس «سازمان ملی هوش مصنوعی» را مطرح کنند.

رئیس شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار با اشاره به اصل ۱۳۸ قانون اساسی، دولت را به استفاده از اختیارات خود برای تدوین سندی تسهیلگر در حوزه هوش مصنوعی فراخواند و گفت: «به‌جای وضع مقررات، باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود. البته طبق برخی برآوردها، دولت به ۸ میلیارد دلار برای زیرساخت‌ها نیاز دارد اما اگر دولت نقش تنظیم‌گری را به‌خوبی و به‌ نحوی مناسب ایفا کند و بستر را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تشکل‌ها هموار کند، بیشتر می‌توان به فراهم‌کردن زیرساخت‌ها امیدوار شد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی