ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مدیرعامل تترلند
فناوری ایران

مدیرعامل تترلند: موجودی حساب صرافی‌های رمزارز امانت مردم است؛ بانک مرکزی بداند!

بانک مرکزی با استناد به ماده ۴۲ قانون خود تصمیم به بستن حساب‌های رمزارزهای صرافی گرفته است.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۵ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۳

پنج‌شنبه صبح بود که حساب‌های بانکی صرافی‌های رمزارزی مسدود شدند تا بسیاری از کاربران در برداشت و واریز پول به مشکل برخورد کنند. حالا «رضا مسعودی‌فر»، مدیرعامل «تترلند»، در صحبت با دیجیاتو از دلایل این تصمیم و عواقب آن صحبت کرده است.

به گفته مسعودی‌فر، بانک مرکزی با استناد به ماده ۴۲ قانون خود تصمیم به بستن حساب‌های رمزارزهای صرافی گرفته است. در این قانون آمده: «بانک مرکزی مکلف است موارد مظنون به پولشویی را به همراه اطلاعات مربوط، به مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی گزارش نموده و پس از تایید آن مرکز، نسبت به مسدود نمودن حساب اشخاص مظنون به پولشویی و محدودسازی ارائه خدمات بانکی به آن‌ها اقدام کند.»

اما به گفته مدیرعامل تترلند، در اصل این تصمیم برای کنترل نرخ ارز گرفته شده است. منطقی که به گفته مسعودی‌فر منشأ کارشناسی ندارد و یک تصمیم بی‌پایه‌و‌اساس است: «نرخ رمزارز از دلار تاثیر می‌گیرد. حجم معاملات در بازارهای رمزارزی به حدی نیست که بتواند روی قیمت دلار تاثیر بگذارد. دوما منشأ تتر نرخ دلار است که با محاسبه از طریق فرمولی و بسته به قیمت دلار قیمت تتر مشخص می‌شود. بستن صرافی‌های رمزارزی برای کنترل قیمت ارز مثل این است که با کنترل قیمت ماست بخواهیم قیمت شیر را کنترل کنیم.»

اما در هر صورت این مسدودیت رخ داده و عواقب متعددی را داشته است. کاربران جزو اولین گروه‌هایی هستند که از این تصمیم متضرر می‌شوند: «این اتفاق باعث شده تا کاربران در تسویه حساب مشکل داشته باشند. همچنین تفکیکی بین حساب‌های واریز و برداشت صورت نگرفته بود و همه حساب‌ها بسته شدند. ما نقدینگی محدودی داشتیم و کاربران نتوانستند پول خود را به صورت کامل برداشت کنند. حاکمیت باید بداند که وجوهی که نزد صرافی‌ها است متعلق به خود صرافی نیست و در واقع امانت مردم است.»

او می‌افزاید: «حتی همین لحظه هم تعداد محدودی از حساب‌ها همچنان مسدود باقی مانده است. با این وجود ما حتی در روز پنجشنبه و جمعه هم توانستیم بیش از ۸۰ درصد حساب کاربران را تسویه کنیم و اکنون در تترلند تمامی کاربران تسویه حساب کرده‌اند.»

اما مسعودی‌فر معتقد است که مسدود کردن حساب‌های صرافی‌های رمزارزی، عواقب بلندمدت جدی‌تری را به همراه دارد: «انجام چنین اقداماتی چیزی جز بی‌اعتمادی به همراه ندارد. این مسئله منجر به ایجاد بازارهای زیرزمینی می‌شود و حتی دولت هم در چنین شرایطی نمی‌تواند روی بازارهای رمزارزها نظارت داشته باشد و مالیات خود را دریافت کند. در واقع این اتفاق به ضرر صرافی‌ها، کاربران و خود دولت است.»

«پس از این رخداد در بسیاری از شبکه‌های اجتماعی دیدیم که بسیاری می‌گفتند مردم باید پول خود را از بازار رمزارز خارج کنند و حتی شبکه‌های خارجی هم روی این موضوع مانور زیادی دادند.»

درگیری بانک مرکزی با تجارت‌های فین‌تک مسئله‌ای نیست و تنها محدود به بازار رمزارزها نمی‌شود. مدیرعامل تترلند معتقد است که چنین رویکردی تنها به اقتصاد و پیشرفت فناوری در کشور صدمه می‌زند: «پدیده‌های نوظهوری که در کشور وجود دارد خیلی زود تبدیل به تهدید می‌شوند و قدر آن‌ها از سوی حاکمیت دانسته نمی‌شود. شما ببینید که کشورهای همسایه مثل ترکیه و امارات برای حمایت از پدیده‌های نوظهور چه می‌کنند ولی در ایران بانک مرکزی با همه تقابل دارد.»

مسعودی‌فر معتقد است که برای حل این مشکلات، دولت باید با بخش خصوصی همکاری کند و جز این راهی برای وضع قوانین عادلانه و عاقلانه وجود ندارد: «درخواست ما از حاکمیت این است که با تعامل با بخش خصوصی قوانین خود را وضع کند. ما ۸ سال است که درگیر این مسائل هستیم و هنوز قانون درستی برای کنترل این بخش وضع نشده است. حاکمیت هیچ دانشی در این بخش ندارد و باید برای وضع قوانین با بخش خصوصی همکاری کند.»

«در دو دولت قبلی که اتفاقی نیفتاده، اما امیدواریم که در دولت جدید به وعده‌ها عمل شود و مثل دو دولت قبلی نباشد. اگر این اتفاق رخ ندهد، فناوری در هر صورت راه خود را پیدا می‌کند.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی