ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آیفون
موبایل

کارشناسان معتقدند آیفون‌های تولید شده در آمریکا ۹۰ درصد گران‌تر خواهند بود

جایگزین کردن چین با کشورهای دیگر مثل ویتنام، هند و تایوان به عنوان تامین‌کننده قطعات،‌ راهکار دیگر پیش‌روی اپل برای فرار از تعرفه‌ها است.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۷:۳۰

کارشناسان بانک آمریکا (Bank of America) به‌تازگی ادعا کرده‌اند که ساخت آیفون در خاک این کشور، می‌تواند به افزایش قیمت نهایی تا ۹۰ درصد نسبت به نمونه‌های کنونی منتهی شود.

چرا ساخت آیفون در آمریکا هزینه بیشتری در پی دارد؟

تعرفه‌های جدید دولت ترامپ روی محصولات ساخت چین و جنگ تجاری دو کشور باعث شده است تا بسیاری از شرکت‌های بزرگ به سراغ احداث کارخانه در آمریکا بروند. ایالات متحده بزرگ‌ترین بازار مصرف‌کنندگان در سراسر جهان است و قطعاً هیچ برندی نمی‌خواهد از این بازار بزرگ محروم شود. البته چنین کاری با هزینه گزافی همراه خواهد شد؛ به‌طوری که ممکن است قیمت آیفون را تا ۹۰ درصد افزایش دهد.

یکی از کارشناسان بانک آمریکا در مصاحبه با نشریه بلومبرگ، عنوان کرده است که تولید آیفون در خاک آمریکا و استفاده از نیروی کار بومی می‌تواند به‌تنهایی موجب افزایش ۲۵ درصدی قیمت نهایی محصول شود. البته باید توجه داشت که اغلب قطعات داخلی محصولات الکترونیک از جمله دستگاه‌های اپل در چین تولید می‌شوند و با تعرفه جدید دولت ترامپ روی اقلام ساخت این کشور که به ۱۴۵ درصد می‌رسد، باید انتظار افزایش قیمت بیشتری تا سقف ۹۰ درصد را داشته باشیم.

خط تولید آیفون

ترامپ در مصاحبه اخیر خود، ادعا کرده بود که فرایند تولید محصولات اپل در خاک چین، ناپایدار است و وی اعتقاد دارد که اپل می‌تواند ساخت آیفون را در ایالات متحده ادامه دهد. البته مشخص نیست که آیا تعرفه‌های واردات قطعات از چین شامل اپل نیز خواهد شد یا این شرکت می‌تواند معافیت از تعرفه‌ها را برای کاهش قیمت محصول نهایی خود در آمریکا کسب کند.

طبق نظر کارشناسان، تولید آیفون در آمریکا می‌تواند برای اپل توجیه داشته باشد و خط تولید پایدارتری را برای این شرکت فراهم سازد. البته اپل همچنان به کارخانه‌های خارج از ایالات متحده برای مونتاژ محصولات نیاز خواهد داشت و احتمالاً خط تولید غیرمتمرکز برای بازارهای مختلف را پدید می‌آورد. البته راهکار دیگر برای اپل، وارد کردن قطعات از کشورهای دیگر با هزینه تولید پایین مثل ویتنام، تایوان و هند است که تعرفه‌های واردات از آنها تنها ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است. اپل فعلاً اظهار نظر رسمی پیرامون این مسئله نکرده است و باید دید جنگ تجاری میان آمریکا و چین به کجا ختم خواهد شد.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی