ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

رونمایی از سرویس Teaming اَبر دِراک

سرویس Teaming (همکاری تیمی) اَبر دِراک با هدف امکان‌پذیر ساختن استفاده تمام اعضای تیم یک کسب‌وکار، با نقش‌های متفاوت درون سازمان، از سرویس‌های ابری در کنار هم و بدون ایجاد تداخل در کار یکدیگر ایجاد ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

سرویس Teaming (همکاری تیمی) اَبر دِراک با هدف امکان‌پذیر ساختن استفاده تمام اعضای تیم یک کسب‌وکار، با نقش‌های متفاوت درون سازمان، از سرویس‌های ابری در کنار هم و بدون ایجاد تداخل در کار یکدیگر ایجاد شده‌است.

امروزه کار تیمی بیش از پیش اهمیت و جایگاه پیدا کرده و اهمیت استفاده همزمان از افراد فنی، اجرایی، مارکتینگ و … برای رشد یک کسب‌وکار بر مدیران و صاحبین کسب‌وکار پوشیده نیست. از این‌رو ابزارها و نرم‌افزارهای فراوانی همچون Slack، Trello، Git (در صنعت نرم افزار) و دیگر ابزارها و نرم‌افزارها طراحی شدند تا امکان انجام کارهای گروهی با کمک تکنولوژی را ساده و بهینه کنند. سرویس‌های SaaS و IaaS از جمله سرویس‌های ابری و نمونه‌ای از این ابزارها و نرم‌افزارها هستند که انجام کارهای گروهی را تسهیل کرده‌اند.

اَبر دِراک برای اولین بار سرویس Teaming (همکاری تیمی) را برای کاربران سرویس‌های IaaS و SaaS در ایران در اختیار کاربران خود قرار داده است.

مدل Teaming

همه ما می‌دانیم که مدیران فنی، مالی و مارکتینگ از اجزای اصلی یک سازمان، شرکت و یا یک کسب‌وکارهستند که به روش های مختلفی از بستر اینترنت و تکنولوژی برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند. این تعریف پایه اصلی مدل Teaming اَبر دِراک است که استفاده از خدمات ابری را با صرف زمان‌ کمتر به‌وسیله شخص مدیر امکان‌پذیر می‌سازد. تا قبل از این مدیر می‌بایست تمام عملکردهای مرتبط با سرویس‌های ابری را خود به صورت مستقیم هدایت کرده و در صورت نیاز به انجام کار به صورت  تیمی، یک دسترسی کامل به دیگر اعضای تیم می‌داد.

سرویس Teaming با هدف حل این مشکل و کمک به مدیران برای تقسیم وظایف مرتبط با استفاده از سرویس‌های ابری بین اعضای تیم ایجاد و در اختیار کاربران قرار گرفته است.

از این‌پس Teaming به مدیران اجازه می‌دهد دسترسی(های) مختلفی براساس نوع فعالیتشان به اعضای تیم خود بدهند.

مدیران می‌توانند از طرفی به اعضا دسترسی‌ به مدیریت و نظارت بر سرویس‌های ابری شرکت را بدهند و از طرف دیگر سیاست‌های کاری شرکت خود را بر روی دسترسی‌های اعضای شرکت تنظیم نمایند.

با یک مثال شروع می کنیم

یک شرکت فروشگاهی آنلاین تصمیم می‌گیرد برای بالا بردن کیفیت سرویس‌دهی و بهبود امنیت خود از سرویس CDN دِراک استفاده کند. به احتمال زیاد می‌بایست تیم فنی به اطلاعات مرتبط با CDN مثل رکوردهای DNS دسترسی داشته باشد، آن‌ها را ویرایش کند و گاهی آن‌ها را حذف یا اضافه کند. از طرفی مدیر مالی شرکت باید در جریان مقدار هزینه‌ها و تاریخچه پرداخت‌ها قرار بگیرد، اما نیازی به دسترسی به تنظیمات فنی ندارد. در بسیاری از موارد مانند زمانی که یک کارآموز فنی وارد سیستم می‌شود، عضو جدید باید دسترسی تنها مشاهده تنظیمات را داشته باشد اما نیازی به تغییر تنظیمات نداشته باشد.

سرویس Teaming دِراک مناسب چه کسانی است؟

سرویس Teaming اَبر دِراک با استفاده از الگوی (Role Based Access Control )RBAC برای مدیریت سطوح دسترسی در اختیار کاربران قرار گرفته‌است. اهمیت این سرویس در مدیریت گروهی سرویس‌های ابری است که دِراک در اختیار کاربران قرار داده‌است.

سیستم‌های RBAC مبتنی بر تعیین سطوح دسترسی برای افراد به ازای هر سرویس در سیستم هستند که قابلیت اعطای یک دسترسی را به اعضای مختلف تیم دارا می‌باشند. استفاده سازمان های بزرگ از راهکارهایی مثل Microsoft Active Directory براساس همین دید به‌وجود آمده و گسترش یافته اند، تا بتوان نقش‌های سازمانی را بهتر مدیریت و عملکرد سیستم را تخصصی و قابل رهگیری نمود.

Teaming مناسب کسانی است که می‌خواهند در سازمان یا شرکت خود از سرویس‌های اَبر دِراک استفاده کنند، تیم فنی آن‌ها می‌خواهد به صورت همزمان دامنه‌های شرکت را مدیریت کند، تیم مارکتینگ به تحلیل‌ها و آمارها دسترسی داشته باشند و بتوانند از نتایج آمارها و بازدیدها بهره ببرند، اطلاعات مالی و هزینه‌کرد در اختیار تیم مالی قرار بگیرد و مدیرکل سیستم بتواند بر همه چیز از جمله عملکرد سایت‌های مختلف و پروژه‌های متفاوت سیستم و حتی ورود و خروج حساب‌های کاربری نظارت داشته باشد.

این سرویس چگونه کار می‌کند؟

همزمان با فعال شدن این سرویس بعد از نشست پاییزه دِراک در آبان‌ ماه، یک تیم به نام myTeam (تیم من) به صورت خودکار برای همه‌ی کاربران دِراک در پنل ایشان ایجاد خواهد شد. این تیم مدیریت پروژه‌های شخصی را برای کاربران امکان‌پذیر می‌نماید.

با ورود به پنل کاربری دراک می‌توان تیم‌های جدید ایجاد کرد و اعضای جدیدی را به آن دعوت نمود تا بدینوسیله مدیریت سرویس ها به صورت گروهی انجام پذیرد. هر تیم می‌تواند تعدادی سرویس داشته باشد. مشخصه‌ی ویژه‌ی هر سرویس نام دامنه مربوط به آن سرویس است.

مثلا «تیم دِراک» می‌تواند بر روی دامنه derakcloud.com یک سرویس CDN و یک سرویس VoD داشته باشد. همزمان «تیم دِراک» می‌تواند بر روی دامنه‌ی derak.cloud یک سرویس CDN داشته باشد. با این تعریف می‌توان همزمان دو سرویس پخش‌زنده داشت و آن‌ها را به صورت مجزا مدیریت کرد.

تمامی این سرویس‌ها به صورت مجزا از هم کار می‌کنند، تنظیمات جداگانه‌ای دارند و برایشان صورت حساب مجزا صادر می‌شود.

سازنده تیم به تمام موارد یک تیم دسترسی کامل دارد و نمی‌توان این دسترسی‌ها را از او سلب نمود. دیگر کاربران نیز به شرح زیر می‌توانند دسترسی‌های مختلفی داشته‌باشند. ممکن است یک عضو تیم چندین دسترسی را به صورت همزمان داشته باشد. به این معنی که یک شخص چندین نقش مختلف مثل مسئول مالی و مسئول فنی داشته باشد، همزمان بتواند در تنظیمات Cache سرویس CDN نیز تغییراتی ایجاد کند و گزارش‌های مالی را ببیند.

نقش افراد در یک تیم

افراد تیم می‌توانند پذیرای نقش‌های متفاوتی باشند. علاوه بر این هر فرد ممکن است عهده‌دار بیش از یک نقش در تیم باشد. سیاست‌های RBAC مبتنی بر اعطای دسترسی به افراد است، به این معنی که به هر نقش مجموعه‌ای از دسترسی‌ها برای کنترل یا مشاهده قسمت یا قسمت‌هایی ازپنل کاربری اَبر دِراک داده می‌شود.

بر اساس مدل Teaming دِراک، نقش‌های اصلی زیر برای مدیریت و نظارت بر سرویس‌های ابری یک تیم قابل انتصاب هستند.

مالک

مالک تیم کسی است که تیم را ایجاد کرده، سرویس‌های مختلفی برای آن تعریف می‌کند، اعضا را به تیم دعوت می‌کند و نقش‌های مختلف را برای آن‌ها تعریف می‌نماید.

مالک تیم می‌تواند بر تمامی سرویس‌ها نظارت داشته باشد همانطور که مدیرعامل یک شرکت بر عملکرد تمام تیم‌های شرکت نظارت دارد. علاوه بر این‌ها مالک تیم می‌تواند عملکرد سایر اعضای تیم مانند زمان‌های ورود به سیستم، تاریخچه تغییراتی که اعضا اعمال کرده‌اند و ... را نیز مشاهده و بررسی کند.

مدیر

مدیر یا ادمین سیستم همانند قائم‌مقام مدیرعامل در شرکت عمل می‌کند. قائم‌‌مقام‌ها تمام اختیارات مدیرعامل را در یک سازمان دارند به جز اضافه و کم کردن اعضای شرکت. در اینجا هم ادمین تمام اختیارات مدیرکل سیستم را به جز اضافه و کم کردن اعضا از تیم دارد. مدیر امکان اضافه کردن یک سرویس را دارد اما حذف سرویس‌های اضافه‌شده در اختیار مدیرکل سیستم است.

مسئول فنی

این قسمت مختص مدیران فنی CTO (Chief Technical Officer) می باشد. مدیران فنی باید بتوانند بر تنظیمات فنی سیستم نظارت داشته باشند، پیکربندی‌ها را تغییر داده و از آمارها و اطلاعات مرتبط با عملکرد سرویس‌ها نظیر پهنای باند مصرفی (CDN)، مدت زمان پخش زنده (Streaming)، حجم فضای ذخیره‌سازی ویدیوها (VoD) و دیگر موارد مشابه اطلاع داشته باشند.

مسئول مالی

این نقش همانطور که از اسم آن پیداست مسئول نظارت بر هزینه‌های مالی است. دسترسی داشتن به گزارش‌های مالی به تفکیک سرویس‌ها و پارامترهای هزینه‌ای از امکاناتی است که در اختیار مسئول مالی قرار می‌گیرد. پس از صدور فاکتور امکان پرداخت از طریق درگاه‌های اینترنتی برای مسئول مالی فراهم خواهد بود. همچنین مسئول مالی می‌تواند بنا به نیاز درخواست صدور فاکتور نیز داشته باشد

براساس مدل Pay As You Go مدیر مالی باید این امکان را داشته باشد که بداند هرکدام از سرویس‌ها چه هزینه‌هایی ایجاد می‌کنند و پارامترهای مهم در ایجاد این هزینه‌ها کدام است. پیشنهادهای بهینه‌سازی مصرف و کم‌کردن هزینه‌ها نیز در اختیار مدیران مالی قرار می‌گیرد تا بتوانند استفاده مطلوب‌تری از سرویس‌های ابری دِراک بکنند.

مدیر مارکتینگ

دسترسی به آمار و اطلاعات و تحلیل این اطلاعات نیاز حیاتی برای کسب‌وکارهای فعال در فضای اینترنت است. اطلاعاتی همچون چه تعداد بازدیدکننده داریم؟ چه ساعت‌هایی از شبانه‌روز بیشترین بازخورد را داریم؟ و کدام محتوای ما بیشترین بازدید را به خود اختصاص داده؟ این روزها برای همه کسانی که کسب‌وکار خود را برپایه‌ی تکنولوژی چیده‌اند حیاتی است.

مدیران مارکتینگ برای تحلیل عملکرد سیستم خود به این اطلاعات در پنل دِراک دسترسی خواهند داشت.

ساخت تیم‌های حقوقی

کاربران می‌توانند همزمان تیم‌های حقوقی هم در پنل تعریف کنند. هر تیم حقوقی دارای یک سازنده (Creator) است که مجزای از مالک تیم‌ خواهد بود.دلیل این کار محول شدن ساخت تیم در برخی شرکت‌ها به افرادی غیر از مدیرعامل یا مسئول شرکت است.

سازنده در ابتدای ساخت تیم، تمام نقش‌های اصلی تیم شامل مالک، مسئول فنی و مسئول مالی را تعیین کرده و ایمیل عضویت برای آن‌ها ارسال می‌کند.

پس از آن اطلاعات تکمیلی مربوط به شرکت به وسیله سازنده شامل شماره ثبت، کد اقتصادی، آدرس شرکت و دیگر موارد  کامل می‌گردد. پس از تکمیل اطلاعات و قبول عضویت توسط هر سه نقش مالک، مسئول فنی و مسئول مالی، تیم ساخته شده و از حالت انتظار خارج می‌شود. به محض فعال شدن تیم، تمامی دسترسی‌ها از سازنده گرفته شده و به مالک منتقل می‌گردد. در این حالت اگر سازنده نقش دیگری برای خود در تیم انتخاب کرده باشد، نقش سازنده به نقش انتخاب شده تغییر می‌کند و چنانچه نقشی انتخاب نشده باشد به عنوان یک Visitor بدون هیچ‌گونه دسترسی تغییر در تیم باقی خواهد ماند.

هر سازنده می‌تواند خود را به عنوان مالک تیم نیز انتخاب نماید.

سرویس Teaming چهارمین سرویس از مجموعه‌ سرویس‌های جدید اَبر دِراک است که بعد از مراسم رونمایی دراک در اردیبهشت ۹۸ در اختیار کاربران قرار گرفته است. پیشتر سرویس‌های قوانین سفارشی (Custom Rules)، دفع حملات DDoS و Anycast نیز رونمایی و در دسترس کاربران دراک قرار گرفته بود. توضیحات تکمیلی راجع به این سرویس‌ها و دیگر سرویس‌های پیش‌رو که طی ماه‌های آینده رونمایی خواهند شد در نشست پاییزه دراک ارائه خواهند شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی