روشهای مختلف احیای کربن فعال
کربن فعال (اکتیو) ماده ای شیمیایی است، که از مواد اولیه ای نظیر چوب، پوست نارگیل یا گردو و ... تولید می شود. برای تهیه کربن فعال، ماده اولیه آن را در حضور مقدار بسیار کمی ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
کربن فعال (اکتیو) ماده ای شیمیایی است، که از مواد اولیه ای نظیر چوب، پوست نارگیل یا گردو و ... تولید می شود. برای تهیه کربن فعال، ماده اولیه آن را در حضور مقدار بسیار کمی اکسیژن می سوزانند تا هیدروکربن های آن تولید شود. بعد از آن زغال تولید شده را در معرض گازهای اکسید کننده قوی قرار می دهند، که باعث می شود ساختار آن متخلخل شود. زغال تولید شده به این روش دارای سطح جذب بسیار بالایی می باشد و قادر به حذف آلاینده های مانند بو، طعم، مزه، رنگ، برخی از فلزات سنگین و کلر است.
کربن اکتیو معمولا به صورت گرانول، پودری و میله ای تهیه و تولید می شود، که هر کدام برای کاربرد خاصی قابل استفاده می باشند. در ادامه این مقاله از بازار آنلاین تصفیه آب آبین همراه ما باشید.
با استفاده از چه روش هایی می توان کربن اکتیو را احیا کرد؟
احیای کربن فعال (Activated Carbon) در فرایندهای مختلف تصفیه آب صنعتی و فاضلاب، باعث افزایش کارایی تجهیزاتی مانند فیلتر کربنی می شود. اما شاید این سوال به ذهن شما برسد، که هدف از احیای کربن اکتیو چیست؟ هدف از احیای کربن با استفاده از هر روشی، این است که آلاینده های جذب شده در سطح ساختار کربن فعال کاهش پیدا کنند و منافذ آن برای جذب مجدد آلاینده ها تمیز شوند.
احیای کربن اکتیو با استفاده از روش حرارتی
روش حرارتی برای احیای کربن اکتیو، یکی از قدیمی ترین روش ها می باشد. در این روش برای از بین بردن مواد آلاینده جذب شده در سطح کربن اکتیو، کربن را در دمای بیش از 800 درجه سانتی گراد حرارت می دهند. روش حرارتی احیای کربن فعال در دسته روش های فیزیکی قرار می گیرد و برای اجرای آن از کوره های چند طبقه استفاده می کنند.
مزیت این روش این است، که با استفاده از گازهای ابی اثر و حرارت دهی، حجم زیادی از مواد آلاینده انباشته شده روی ذرات کربن از بین می رود، اما این عیب را نیز دارد، که احیای کربن در این روش باعث کاهش 2 تا 5 درصدی کربن می شود.
علاوه بر حرارت دهی کربن فعال با گازهای بی اثر و در دمای بالاتر از 800 درجه سانتی گراد، از بخار آب نیز برای حذف آلاینده های انباشته شده روی سطح کربن استفاده می شود. نقطه ضعف این روش احیای کربن فعال، این است که توانایی حذف کامل آلاینده های جذب شده در سطح کربن را ندارد، در نتیجه روش حرارتی دارای کاربرد بیش تری می باشد.
احیای حرارتی کربن اکتیو چه مزایا و معایبی دارد؟
مزیت ها و معایب احیای کربن فعال با روش حرارتی شامل موارد زیر می باشد:
- احیای کربن فعال با استفاده از حرارت دادن در کوره هایی با دمای بالای 800 درجه سانتی گراد باید توجیه اقتصادی داشته باشد. این روش در صورتی اقتصادی و به صرفه می باشد، که در طول روز حداقل 5 تا 6 تن ورودی کربن فعال برای احیا به کوره وارد شود. در غیر این صورت برای احیای کربن بهتر است از روش های دیگر استفاده شود.
- احیای کربن اکتیو با استفاده از بخار آب، هم آلاینده های سطح کربن را به طور کامل حذف نمی کند و هم برای افزایش بازدهی کربن در تصفیه آب و فاضلاب نیاز است، که به صورت مکرر کربن فعال را با این روش احیا کرد. این کار باعث می شود حجم زیادی از کربن از بین برود.
احیای کربن فعال با استفاده از روش های شیمیایی
یکی از روش های رایج برای احیای کربن فعال و از بین بردن مواد آلاینده جذب شده، شستشوی کربن با مواد شیمیایی و حلال ها می باشد. از جمله مواد شیمیایی قابل استفاده برای این کار شامل اتانول، متانول، اسیدهای کربوکسیلیک، انواع استر و آمین ها می باشد.
احیای کربن فعال با روش شیمیایی چه مزیت ها و معایبی دارد؟
استفاده از روش شیمیایی برای احیای کربن اکتیو دارای مزایا و معایب زیر می باشد:
- حذف کامل مواد آلاینده و افزایش بازدهی دستگاه می باشد.
- حلال های مورد استفاده در آن بر خلاف روش های حرارتی احیای کربن فعال، باعث از بین رفتن کربن نمی شوند.
- عیب این روش: قیمت مواد شیمیایی و حلال ها می باشد.
احیای کربن فعال با استفاده از روش های بیولوژیکی
یکی دیگر از روش های احیای کربن اکتیو استفاده از فعالیت های بیولوژیکی می باشد. در این روش، کربن فعال را در محفظه ای توری شکل وارد می کنند و سپس آن را به بیورآکتورهایی با حجم زیادی از میکرو ارگانیسم ها و لجن فعال وارد می کنند. پس از چند روز، میکروارگانیسم ها حجم زیادی از مواد آلی و غیر آلی آلاینده انباشته شده در منافذ کربن را مصرف کرده و باعث پاک سازی آن می شوند.
احیای کربن فعال با روش بیولوژیکی چه مزایا و معایبی دارد؟
روش بیولوژیکی احیای کربن فعال دارای مزایا و معایب زیر می باشد:
- راندمان بالای و درصد بسیار کم کربن است که در طی فرایند احیا از بین می رود.
- یکی از عیب های این روش نیز زمان بر بودن حذف آلاینده های سطح کربن فعال توسط میکرو ارگانیسم ها می باشد.
- نقطه ضعف دیگر آن نیز این است، که برای محیط های بزرگ و صنعتی و احیای کربن در مقادیر بسیار بالا، توجیه اقتصادی ندارد.
کارشناسان بازار آنلاین تجهیزات آبی آبین به عنوان یکی از عرضه کنندگان محصولات شیمیایی و کربن فعال و آنتی اسکالنت ها در برندهای شناخته شده ای مانند کربن جاکوبی از طریق تماس تلفنی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند. برای بهره مندی از امکان مشاوره رایگان از طریق شماره های زیر با مجموعه abin.ir در ارتباط باشید.
تماس: 02122228116
منبع: بازار آنلاین نصفیه آب آبین
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.