سبزلرن اکادمی اموزش برنامه نویسی
آموزش برنامه نویسی فرانت، آموزش HTML و CSS، همچنین آموزش جاوا اسکریپت از الزامات مهم برای انجام فرآیند طراحی سایت است. افرادی که قصد دارند به حوزه طراحی و توسعه فرانت اند وارد شوند، قبل ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
آموزش برنامه نویسی فرانت، آموزش HTML و CSS، همچنین آموزش جاوا اسکریپت از الزامات مهم برای انجام فرآیند طراحی سایت است. افرادی که قصد دارند به حوزه طراحی و توسعه فرانت اند وارد شوند، قبل از هر کاری باید از آموزش جاوا اسکریپت، آموزش HTML و CSS شروع کنند. البته امروزه این کار بسیار راحت شده است و نیازی به پیدا کردن مؤسسههای حضوری ندارد؛ زیرا در سطح وب، سایتهای تخصصی آموزشی در این زمینه وجود دارند که میتوان از آموزشهای مجازی آنها استفاده کرد. یکی از بهترین سایتها در زمینه آموزش برنامه نویسی فرانت، آموزش جاوا اسکریپت، آموزش HTML و بسیاری دیگر از زبانهای برنامه نویسی، آکادمی آموزش برنامه نویسی سبزلرن است که میتواند به علاقهمندان در این مسیر به صورت حرفهای و تخصصی آموزش دهد.
آکادمی آموزش برنامهنویسی سبزلرن به عنوان یک وبسایت ارائهدهنده آموزش انواع زبانهای برنامهنویسی، به ویژه آموزش برنامه نویسی فرانت، علاوهبر آموزش، پشتیبانی از کاربران خود را نیز جزو برنامههای اصلی خود قراردادهاست که همین امر به همراه کیفیت بالای آموزشها باعث شده است تا بسیاری از فراگیران چه در سطح مبتدی و چه در سطح تخصصی و پیشرفته، در حوزه زبانهای برنامه نویسی، سبزلرن را به عنوان آکادمی آموزشی خود انتخاب کنند.
امروزه نام فرانتاند و بکاند به وفور در بین برنامه نویسانی که در حوزه وب فعالیت دارند به کار برده میشود. در حقیقت یکی از دلایلی که باعث میشود مباحث مربوط به طراحی سایت، آموزش برنامه نویسی فرانت و برنامهنویسی بکاند این اندازه مورد استقبال قرار بگیرد این است که انسانهای بیشتری میخواهند تا از نابودی کسب و کارشان جلوگیری کنند؛ اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به حوزه طراحی و توسعهوب علاقه دارید و به دنبال مرکزی برای آموزش فرانت اند هستید، پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر مفهوم فرانت اند با مفاهیم کاربردی دیگری که به آن ارتباط دارد آشنا شوید.
فرانت اند چیست؟
Front در لغت به معنی جلو، روبهرو است و فرانت اند به بخشهای مقابل و روبهرو که کاربر با آنها ارتباط برقرار میکند برمیگردد. در واقع فرانتاند Front End به آنچه که کاربر از یک وبسایت یا نرمافزار مشاهده میکند میگویند. در واقع هدف کدنویس یا طراح فرانت اند این است که کاربر بتواند اطلاعات وبسایت را در قالبی که فهمیدن و خواندن آن راحت باشد مشاهده نماید. میتوان اینگونه گفت که توسعهدهندگان فرانت اند به تجزیه و تحلیل کدها و طراحیها میپردازند تا آنچه را که کاربر در مرورگر خود مشاهده میکند مدیریت نمایند. در آموزش برنامه نویسی فرانت اند متوجه خواهید شد که مسئولیت یک توسعه دهنده اطمینان حاصل کردن از تعامل آسان بازدیدکنندگان از وب سایت است.
وظایف متداول یک Front End
بهطورکلی در آموزش برنامه نویسی فرانت اند پی به نقشهای فرانت اند که شامل برخی یا همه موارد زیر هستند، میبرید:
- بهینهسازی تجربه کاربری
- استفاده از HTML، جاوا اسکریپت و CSS برای زنده کردن مفاهیم
- توسعه و حفظ رابط کاربری
- پیادهسازی طراحی در وب سایتهای موبایل
- ایجاد ابزارهایی که تعامل سایت را بدون توجه به مرورگر بهبود بخشد
- مدیریت گردشکار نرمافزار
- پیروی از بهترین شیوههای سئو
- رفع اشکالات
فرانت اند دارای دو بخش اصلی است: بخش برنامه نویسی و بخش طراحی رابط کاربری. در بخش مربوط به طراحی، طراحان ظاهر و عناصر داخل یک سایت را با استفاده از ابزار کارشان طراحی میکنند. ابزار کار طراح فرانت اند برنامههای گرافیکی از جمله فتوشاپ، اسکچ و ... است. در بخش توسعه رابط کاربری، فرانتاند دولوپر (Front End Developer) ظاهر سایت را در قالب کدهای HTML، جاوا اسکریپت و CSS کدنویسی میکند.
تفاوت فرانت اند Front End و بک اند Back End چیست؟
از لحاظ معنای لغوی، فرانتاند و بکاند کاملاً با هم متضاد هستند؛ اما از نظر کار و نتیجه، فرانت اند با بخش بکاند دارای ارتباط مستقیم است و بر تجربه کاربر در زمان استفاده از محصول تأثیرگذار خواهد بود. در مورد فرانت اند، بخش قابل مشاهده یک سایت برای کاربر را سمت کاربر Client Side مینامند و کدهایی که در سمت فرانت اند نوشته میشود در مرورگر کاربر پردازش و اجرا میگردند؛ اما کدنویسی بک اند به آن بخشهایی مربوط است که کاربر نمیبیند و موجب افزایش سرعت و بهبود کارایی مطلوب وبسایت میشود.
زبانهای برنامه نویسی فرانت اند
اکثر توسعهدهندگان فرانت اند بخش زیادی از زمان خود را صرف کار در HTML، CSS و جاوا اسکریپت میکنند و در هر یک از کلیدهای موفقیت خود مهارت دارند. هر کدام از این سه زبان به مرور زمان شامل نسخههای مختلفی شدند؛ به عنوان مثال تایپ اسکریپت یک نسخه بهبود یافته از جاوا اسکریپ است که از آن به منظور کدنویسی با برخی از فریمورکها مانند انگولار استفاده میشود. توسعهدهندگان فرانت اند از HTML برای چیدمان ساختار و محتوای کلی سند، از CSS برای استایل و جاوا اسکریپت برای موقعیتهایی که نیاز به تعامل پیشرفته دارند استفاده میکنند. علاوهبراین، آنها ممکن است از AJAX (ترکیبی از جاوا اسکریپت و XML) برای بهروزرسانی مناطق خاصی از یک وبسایت بدون نیاز به بازخوانی کل صفحه استفاده کنند.
زبان HTML
زبان HTML، جزو اصلیترین و اولین پردازشگرها برای شروع آموزش برنامه نویسی فرانت اند است. البته این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که HTML یک زبان نشانهگذاری است. زبان نشانهگذاری به این مفهوم است که کد نوشته شده به زبان HTML همانند یک فایل متنی است که اجزای مختلف آن توسط تگ (برچسب) از هم جدا شدهاند. زبان HTML برای ایجاد ساختار صفحات وب به کار برده میشود. از ویژگیهای مثبت HTML این است که یادگیری و استفاده از آن آسان است و از چندین مرورگر پشتیبانی میکند و قابلیت ادغام با زبانهای برنامه نویسی دیگر را دارد.
از نکات منفی HTML این است که پویا نیست و برای استفاده از بعضی از ویژگیها باید از زبانهای برنامه نویسی دیگر کمک گرفت. همچنین کدنویسی با آن به نسبت دیگر زبانها کمی طولانیتر است. HTML یک زبان ساده همراه با ساختاری شفاف است. یادگیریHTML حتی برای افرادی که به تازگی شروع به یادگیری طراحی وب کردهاند ساده و راحت است. به همراه آموزش HTML و به منظور تکمیل آن میتوان آموزش جاوا اسکریپت و آموزش CSS را نیز برای طراحی و ساخت وبسایت در برنامه خود قرار داد.
زبان جاوا اسکریپت Javascript
جاوا اسکریپت در درجه اول یک زبان سمت کلاینت است. یک صفحه وب میتواند با جاوا اسکریپت تعبیه شده باشد تا زمانی که کاربر از صفحه بازدید میکند، اجرا میشود. این زبان ایجاد شد تا به توسعهدهندگان وب اجازه دهد تا کدهای اجرایی را در صفحات وب خود جاسازی نمایند تا بتوانند صفحات وب خود را تعاملی کنند. جاوا اسکریپت از جاوا نامگذاری شده است و بسیاری ازایدهها از زبان جاوا به عاریت گرفته شدهاند. به غیر از این، جاوا و جاوا اسکریپت دو زبان کاملاً مجزا هستند. مهمترین تفاوت بین آنها این است که جاوا یک زبان کامپایل شده است و جاوا اسکریپت یک زبان تفسیر شده است. جاوا اسکریپت روی بسیاری از مرورگرها خارج از جعبه اجرا میشود، در حالی که اپلتهای جاوا به یک پلاگین اضافی نیاز دارند.
جاوا اسکریپت با وجود تمام ایراداتش، زبان بسیار مفیدی است و در هر مرورگر وب، خارج از جعبه اجرا میشود. یک برنامه جاوا اسکریپت روی هر دستگاهی قابل اجرا است و این امکان را به شما میدهد تا برنامههای چند پلتفرمی را به روشی بسیار آسان بنویسید. پلتفرمهایی مانند Node.js به توسعهدهندگان اجازه میدهد جاوا اسکریپت را در سمت سرور اجرا کنند. اکنون میتوان تمام برنامههای وبی را ایجاد کرد که در آنها منطق سمت کلاینت و سمت سرور با جاوا اسکریپت نوشته شده باشد.
زبان برنامه نویسی CSS
از دیگر زبانهای برنامه نویسی مورد نیاز در فرانت اند، CSS است. با استفاده از CSS میتوان نحوه نمایش عناصر HTML را در وبسایت تعیین نمود؛ به طوری که میتوان فونتها و رنگها، تصاویر پس زمینه و... را تغییر داد. بنابراین مشخص است که در صورت عدماستفاده از CSS این عملکرد محدود خواهد شد. از ویژگیهای مثبت زبان برنامه نویسی CSS میتوان به آسان بودن ویرایش و اعمال تغییرات روی آن، استفاده آسان و قابلیت پشتیبانی از چندین مرورگر اشاره کرد. از نکات منفی این زبان نیز این است که نسخههای متعددی دارد که تا حدودی مشخصات آنها باهم متفاوت است و به همین خاطر ممکن است برای افراد مبتدی در ابتدای امر کمی سردرگمی ایجاد کند.
رایجترین مهارتها در برنامه نویسی فرانت اند چیست؟
در آموزش برنامه نویسی فرانت اند به مهارتهای مختلفی پی خواهید برد که از جمله این مهارتها میتوان به طراحی ریسپانسیو، کار با GIT و GITHUB، برنامه نویسی شیءگرا، آشنایی با طراحی رکتور، ماژولها، امنیت وبسایت، کار با Command Line، API، Json، XML و ... اشاره کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که تخصص داشتن در چند مهارت بهتر از داشتن اطلاعات سطحی در رابطه با هر کدام است.
اصلیترین قدم برای شروع آموزش زبان برنامه نویسی فرانت اند
- یادگیری و آموزش زبانهای برنامه نویسی HTML، جاوا اسکریپت و CSS
اولین قدم برای تبدیل شدن به یک توسعهدهنده فرانتاند، تسلط در کدنویسی حرفهای با HTML، JavaScript و CSS است. کدنویسی با برنامه فرانت اند در مقایسه با سایر حوزههای برنامه نویسی آسانتر و دارای محبوبیت بیشتری است. آکادمی آموزش برنامه نویسی سبزلرن با استفاده از برترین مدرسان در زمینه زبانهای برنامه نویسی،آموزش HTML، آموزش جاوا اسکریپت و CSS و دیگر آموزشهای مرتبط مانند آموزش زبان برنامه نویسی فرانت اند را در نظر گرفته است.
- آشنایی با کتابخانه فریمورکهای جاوا اسکریپت
هر چند وقت یکبار، به مجموعه فریمورکهای جاوا اسکریپت یک فریمورک سفارشی و جدید اضافه میشود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اطمینان حاصل کردن > اطمینان یافتن/ مطمئن شدن
بکاند > پسخان (Back End)
فرانتاند > پیشخان/ جلوخان (Front End)
فرانتاند دولوپر > توسعهگر پیشخان / پیشبر پیشخان (Developer Front End)
سایت > تارنما (Site)
وبسایت > تارنما (Website)
فریمورک > چارچوب/ قالب (FrameWork)
استایل > سبک (Style)
آنها > آنها
تگ (برچسب) > برچسب (Tag)
کلاینت > کاربر/ مشتری/ خدمتگیر/ خدمات گیرنده (Client)
سِرور > خدمترسان/ ارائه دهندۀ خدمات (Server)
وب > شبکه (Web)
صفحهٔ وب > صفحهٔ شبکه (Web page)
زبان کامپایل شده > زبان سازگار شده (Compiled Language)
زبان تفسیر شده > زبان تفسیر شده (Interpreted Language)
اپلت > برنامک ضمنی (Applet)
پلاگین > برنامۀ تکمیلی/ افزونه (Plug-in)
مرورگر وب > مرورگر شبکه (Web Browser)
پلتفرم > سکو (Platform)
برنامههای چندپلتفرمی > برنامههای چندسکویی (Multi-platform Applications)
فونت > قلم (Font)
طراحی رسپانسیو > طراحی واکنشگرا (Responsive Design)
برنامهنویسی شیءگرا > برنامهنویسی شیئگرا (Object-oriented Programming)
Command Line > خط فرمان (Command Line)