اینترنت اشیا چه تاثیری در آینده صنعت دارد؟
پیشرفت لحظه ای تکنولوژیهای دیجیتال باعث شده تا از از اینترنت در کنترل و اداره یک محیطی صنعتی نیز بهره ببریم. اینترنت اشیا در واقع مجموعه ای از دستگاههای هوشمند است که با مجهز شدن ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
پیشرفت لحظه ای تکنولوژیهای دیجیتال باعث شده تا از از اینترنت در کنترل و اداره یک محیطی صنعتی نیز بهره ببریم. اینترنت اشیا در واقع مجموعه ای از دستگاههای هوشمند است که با مجهز شدن به سنسورها و تکنولوژیهای متنوع با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. با وجود این ارتباطات و اتصال آن به شبکه اینترنت محدودیت دسترسی برای همیشه برطرف میشود و شما میتوانید در هر نقطه از دنیا که هستید اطلاعات لحظه ای و آنلاین از کارکرد تجهیزات و صنعت به دست آورید.
در حال حاضر موضوع اینترنت اشیا و استفاده آن در اتوماسیون صنعتی در بسیاری از کشورهای توسعه و در حال توسعه در حال پیگیری است. کشورهای مختلف در زمینههای مختلف از این تجهیزات استفاده میکنند.
مفهوم اینترنت اشیا
اینترنت اشیا موضوع بسیار جدیدی است که در سالهای اخیر طرفداران بسیاری داشته. در این تکنولوژی تمام اشیا را میتوان به اینترنت متصل کرد. با وجود شبکههای وایرلس و تراشههای پردازنده، اطلاعات دستگاه یا ماشین مورد نظر از طریق اینترنت به اشتراک گذاشته میشود. این تجهیزات قادرند با برنامه ریزی درست بدون دخالت انسان به اینترنت دسترسی داشته و اطلاعات را دریافت یا ارسال کنند.
دستگاههایی مثل موبایل و لپ تاپ که به اینترنت وصل شده اطلاعات را دریافت و ارسال میکند.
نمونه ای از اینترنت اشیا را در تبلیغات یخچالهای هوشمند میتوانید ببینید. یخچالهای هوشمند به صورت اینترنتی اطلاعات محتویات یخچال را به افراد خانه اطلاع داده و سفارشات خرید را صادر میکند. اتصال هر وسیله برقی به اینترنت میتواند قابلیت و کارایی و قابلیت کنترل آن را افزایش دهد. این کار میتواند در نهایت باعث کاهش دخالت انسان در امور اینچنینی باشد.
اینترنت اشیا در حیطههای مختلف تولید و تکنولوژی استفاده میکنند.
کاربردهای اینترنت اشیا در امور مختلف
اینترنت اشیا در حیطههای مختلفی کاربرد دارد و ابعاد مهمی از زندگی روزمره و تولید صنعتی را شامل میشود. اینترنت اشیا امور پیچیده را ساده سازی میکند و بهره وری را به صورتهای مختلف افزایش میدهد. در ادامه به برخی کاربردهای اینترنت اشیا در زمینههای مختلف میپردازیم.
اینترنت اشیا در گجتهای پوشیدنی
عینکهای مجازی و باندهای تناسب اندام که برای مثال میزان ضربان قلب را مشخص میکنند یا کمربندهای ردیابی جی پی اس نمونههایی از گجتهای پوشیدنی بسیار پرکاربرد در روزمره هستند.
اینترنت اشیا در حوزه سلامت
حوزه سلامت یکی از بخشهای مهم برای استفاده از اینترنت اشیا است. ابزارهایی که از طریق این تکنولوژی تولید میشوند به صورت روزمره در حال پیشرفت هستند. رباتهای هوشمند که میتوانند وارد بدن شده و تصویر برداری یا نمونه برداریهای خاص را انجام دهند، بخش خاصی از این تکنولوژی هستند.
دستبندهای خاصی با استفاده از این تکنولوژیها ضربان قلب فرد را کنترل کرده و در صورت اختلال عملکرد قلب بلافاصله هشدار داده و با پزشک تماس میگیرد. اینها نمونههایی از کاربرد اینترنت اشیا در پزشکی و حوزه سلامتی هستند.
اینترنت اشیا در کشاورزی اینترنت اشیا در کشاورزی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. کشاورزان با استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا مدیریت و کنترل بهتری روی تولید محصولات کشاورزی داشته و به این صورت به تولید بهینه خود نزدیک تر میشوند. این تکنولوژی میتواند به صورت مستمر وضعیت شیمیایی و مواد موجود در خاک را بررسی کرده و امکان بهینه سازی وضعیت خاک را برای کشاورز ارسال میکند. اطلاعاتی همچون رطوبت، میزان اسیدی بودن خاک، وجود مواد مغذی برای گیاه، دما و سایر اطلاعات لازم به صورت آنلاین از طریق اینترنت اشیا در دسترس کشاورز قرار خواهد داشت. این تکنولوژی میتواند وجود بیماریهای مختلف و وضعیت سلامت گیاه را نیز برای کشاورز مشخص کرده و به اطلاع وی برساند.
اینترنت اشیا در حوزه آموزش
از حوزههای دیگری که میتوان در آن از اینترنت اشیا استفاده کرد اینترنت اشیا است. دانشگاهها و مدارس با وجود ارتباطات و حضور آنلاین فواید بی شماری از اینترنت اشیا برده اند. کلاسهای آنلاین دورههای آنلاین و سایر امکانات از راه دور که توسط اینترنت و اینترنت اشیا در دسترس افراد است یکی از قابلیتهای بی بدیل اینترنت اشیا در زمان کنونی است.
در دورانی که ویروس کرونا در حال نابودی مردم در سراسر جهان بوده اینترنت اشیا و کلاسهای از راه دور و سمینارهای آنلاین حجم وسیعی از نیاز به ایجاد اجتماعات را کاهش داده از این رو کمک بسیار بزرگی به بشریت کرده است.
گذشته از کاربردهایی که از آنها یاد کردیم جنبههای دیگری نیز وجود دارد که در آنها به وفور از اینترنت اشیا استفاده میشود. صنعت حمل و نقل، ترافیک، تولید خودرو، مدیریت ناوگان خودروهای شهری و بین شهری، صرفه جویی در مصرف انرژی، تأمین آب و دهها مورد دیگر از نمونههای کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی و استفاده بهینه از تجهیزات و امکانات است.
اتوماسیون صنعتی چیست؟
اتوماسیون صنعتی اما به حذف نقش انسان در تولید یعنی تولید خودکار اشاره دارد. در اتوماسیون صنعتی هدف بر این است تا حداقل نیروی انسانی برای کنترل تولید مورد نیاز باشد. اتوماتیک سازی یا اتوماسیون در واقع رویکردی است که انقلاب عظیمی را در تولید صنعتی ایجاد کرده است.
اینترنت اشیا در اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی به معنی تولید اتوماتیک بوده در در حین انجام کار اطلاعات تولید به صورت مداوم و لحظه ای ثبت و ضبط میشوند. هدف از اتوماسیون صنعتی در واقع حذف هر چه بیشتر نقش انسان در فرایندهای صنعتی به خصوص تولید خودکار است. این کار خطاهای انسانی را کاهش داده و دقت و سرعت انجام کارهای تیپ و تکراری را افزایش میدهد. با استفاده از اتوماسیون صنعتی و سنسورها میتوان در مصرف انرژی صرفه جویی زیادی کرد. اتوماسیون برای تولید مواد غذایی، لوازم خانگی کوچک و یا پالایشگاههای عظیم به کار گرفته شود.
اینترنت صنعتی اشیا معمولاً شامل مجموعه ای از سنسورها، ابزارها و دستگاههای ارتباطی اس و پردازندهها است که این مسئله امکان دسترسی و نظارت از راه دور را برای مسئول سیستم فراهم میکند. مهمترین بخش از اینترنت اشیا ثبت و ضبط دادههای فرایند است که میتوان با استفاده از ابزارهای مختلف اطلاعات خوبی از این دادهها به دست آورد. با استفاده از اینترنت اشیا برای مثال نمی توان سیستمی طراحی کرد که مدتی قبل از سررسید دوره تعویض یک قطعه اپراتور از این مسئله آگاه شود. این کار برای مسائل تعمیرات و نگهداری مجموعه بهره وری بالایی ایجاد میکند.
اینترنت صنعتی اشیا در صنعت در زمینههای مختلفی به کار گرفته میشود. بخشهای امنیتی، هوش دادهها، شهرهای هوشمند و فرایندهای تجاری نمونههایی از کاربردهای اینترنت اشیا و اینترنت صنعتی اشیا هستند.
اینترنت اشیا و امنیت اتوماسیون صنعتی
حملات سایبری و امنیتی که برای اطلاعات سیستم انجام میشود خطرات بسیار مهمی در استفاده از اینترنت اشیا بر بستر اتوماسیون هستند. امنیت این سیستمها چالش بزرگی برای صاحبان این تکنولوژی ایجاد کرده است. برای رفع این مشکل بهترین روش استفاده از ابزارها و تجهیزات درست و سیستمهای امنیتی قدرتمند است. یکی از کارهایی که باید در این زمینه انجام شود آپدیت مناسب سیستمهای امنیتی است.
داده کاوی در اتوماسیون صنعتی با استفاده از اینترنت اشیا
امروزه با توسعه علم داده کاوی میتوان از اطلاعات و دادهها دانش خوبی به دست آورد. سازمانها و کارخانهها هم اکنون سرمایه گذاری زیادی روی بحث داده کاوی انجام میدهند. همانطور که گفته شد در اینترنت اشیا رکوردهای هر لحظه کرد کارکرد ماشینهای صنعتی ثبت میشود. با در اختیار داشتن این دادهها و استفاده از آنها در الگوریتمهای داده کاوی اطلاعات خوبی در جهت افزایش بهره وری سیستم میتوان به دست آورد.
شهرهای هوشمند
برای رسیدن به هدف نهایی از شهر هوشمند باید زیرساختهای متنوعی فراهم شود. اینترنت اشیا یکی از مهمترین جنبههای این شهرهای هوشمند است. با استفاده از اینترنت اشیا صنعتی میتوان این زیرساختها را ایجاد کرده و برای مثال سیستمهای روشنایی، گرمایش و سرمایش و موارد دیگر را با اینترنت اشیا به صورت هوشمند به حالت بهینه درآورد.
جمع بندی
همانطور که از ابتدای مطلب تا به اینجا درباره پیشرفت تکنولوژی ها، اینترنت و فن آوری با شما صحبت کردیم نکته مهم دیگری نیز که می توان در این بین به آن اشاره کرد، پیشگامانی هستند که با سال ها تلاش و برنامه ریزی و شناخت نیاز های آینده صنایع و جوامع سعی کردند تا بهترین خدمات را ارائه دهندو زیمنس یکی از این برند ها می باشد که با کمک از دانش روز و استفاده از مهندسان مجرب و حرفه ای جزو بهترین ارائه دهندگان این محصولات و تجهیزات شده اند. امروزه اتوماسیون صنعتی زیمنس یکی از پر فروش ترین ها و با کیفیت ترین تجهیزاتی است که صاحبان صنایع می تواند با قدرت تمام خود را به سمت اتوماسیونی شدن پیش روند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.