نخستین آلبوم موسیقی هوش مصنوعی ایرانی منتشر شد
ایرانیها هم از قافله تولید موسیقی با هوش مصنوعی عقب نماندند و اولین آلبوم موسیقی ایرانی به کمک این فناوری اکنون منتشر شده است.
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
طی ۳۰ سال گذشته، در ساخت آهنگ و آلبوم موسیقی انقلاب بزرگی رخ داده. شاید ۲۰ سال پیش برای ساخت آلبوم موسیقی باید یک بند کامل موسیقی و کلی نوازنده نیاز بود اما به مرور زمان اینکار راحتتر شد.
نرمافزارهای زیادی در دهه گذشته وارد بازار شدند که رفته رفته جای همه نوازندهها را گرفتند و ساخت آهنگ را خیلی راحت کردند.
و حالا هوش مصنوعی زاینده یا مولد از راه رسیده است. ما شاهد بودیم که این فناوری مرزهای خلاقیت را جابجا کرده است و ساخت آهنگ با هوش مصنوعی نیز از این دامنه مستثنا نیست. هوش مصنوعی به سرعت شیوه مصرف و تولید موسیقی را متحول خواهد کرد.
هوش مصنوعی زاینده ابزارهای قدرتمندی برای ایجاد آهنگهای منحصربهفرد در اختیار تولیدکنندگان موسیقی قرار میدهد. در ماه آوریل، اولین کاور موزیک هوش مصنوعی منتشر شد: «قلب در آستین من» که دنیای موسیقی را با این واقعیت بیدار کرد که محتوای هوش مصنوعی زاینده نه تنها میتواند وجود داشته باشد، بلکه میتواند خوب هم باشد.
بلافاصله پس از آن، هوش مصنوعی گوگل از MusicLM، ابزاری برای تبدیل متن به موسیقی که آهنگها را از یک دستور اولیه تولید میکند، رونمایی کرد. پل مک کارتنی از هوش مصنوعی برای استخراج صدای جان لنون برای آهنگ جدید بیتلز استفاده کرد. و گریمز 50 درصد از حق امتیاز پخش آهنگهایی را که از شبیهسازی هوش مصنوعی صدای او استفاده میکردند، به سازندگان ارائه کردند.
ساخت آهنگ با هوش مصنوعی نیاز به دانش درباره موسیقی و آهنگسازی و حتی داشتن یک صدای خوب هم ندارد.
همانطور که مشخص است ساخت موسیقی با هوش مصنوعی دیگر یک رویا نیست و هم اکنون به واقعیت پیوسته است اما آیا آلبوم موسیقی ایرانی ساخته شده با هوش مصنوعی هم داریم؟ پاسخ ما این سوال بله است.
اما ایرانیها هم از این قافله عقب نماندند. اولین آلبوم موسیقی ایرانی به کمک هوش مصنوعی هم منتشر شده است.
مسعود زمانی که تخصصی هم در موسیقی نداشته، با کمک هوش مصنوعی آلبوم «مشق اول» را منتشر کرده است. موسیقی، صدا و ویدئوهای این آلبوم به کلی توسط او و به کمک هوش مصنوعی درست شده است. مسعود زمانی به کمک هوش مصنوعی و با اشعار مشهور فارسی موفق شده یک آلبوم موسیقی بسازه. در این آلبوم از اشعار حسن منزوی، سهراب سپهری، فاضل نظری، افشین یداللهی، شهریار و فریدون مشیری استفاده شده. و فقط توسط هوش مصنوعی خوانده شده است. این آلبوم با حمایت «دستیار هوش مصنوعی زیگپ» منتشر شده و عواید حاصل از آن صرف امور خیریه میشود.
این آلبوم موسیقی هوش مصنوعی ایرانی دارای شش قطعه با نامهای گرگ، سحر، چه میشود، تاراج، غمی غمناک و دیوار است.
پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۶ ارزش بازار موسیقی هوش مصنوعی به ۸.۶ میلیارد دلار برسد و تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰ درصد بازار موسیقی توسط هوش مصنوعی کنترل شود. شاید به این معنی باشد که نیاز به دانش موسیقی برای ساخت آلبوم، کم کم از بین خواهد رفت.
شاید یکی از دلایل موفقیت هوش مصنوعی آنالیز تمام موسیقی مربوط به دهههای پیشین باشد کاری که انجام آن برای انسان به ۳ هزار سال نیاز است.
کاورهای تولید شده توسط هوش مصنوعی مسلماً اولین مورد استفاده برای دنیای موسیقی هوش مصنوعی بودند. از زمانی که «Heart on My Sleeve» در آوریل منتشر شد، صنعت کاور هوش مصنوعی رشد کرد و ویدیوهایی با برچسب #aicover بیش از ۱۰ میلیارد بازدید در TikTok داشتند.
بخش اعظم این فعالیت توسط سازندگان در AI Hub Discord آغاز شد که قبل از تعطیلی آن در اوایل اکتبر پس از ادعاهای مکرر نقض حق نسخهبرداری، بیش از 500 هزار عضو داشت، و همانطور که در زیر بحث میشود، این نگرانیهای حقوقی برطرف نشده است.
این سرور اکنون به جوامع خصوصی بیشتری تقسیم شده است که در آن کاربران مدلهای صوتی را برای شخصیتها یا هنرمندان خاص آموزش میدهند و به اشتراک میگذارند. بسیاری از تبدیل صدای مبتنی بر بازیابی استفاده میکنند، که اساسا یک کلیپ صحبت کردن (یا آواز خواندن!) فردی را به صدای شخص دیگری تبدیل میکند. برخی از کارشناسان، با وجود عدم اطمینان قانونی، حتی راهنماهایی در مورد نحوه آموزش یک مدل و ساخت روکش با آن ایجاد کردهاند و پیوندهایی به مدلهایی که آموزش دادهاند را برای دانلود دیگران ارسال میکنند.
بیشتر محصولات موجود در فضای پخش دنیای موسیقی بر روی مناظر صوتی یا نویز پسزمینه متمرکز شدهاند و آواز تولید نمیکنند. اما، تصور آیندهای که در آن برنامههای استریم مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند موسیقی سنتیتری را با آوازهای تولید شده توسط هوش مصنوعی نیز ایجاد کنند، سخت نیست. همانطور که موسیقی ضبط شده آلبوم طولانی پخش را به عنوان قالبی برای موسیقی به ارمغان آورد، میتوان مدلهای زاینده را تصور کرد که “آهنگهای بینهایت” را به عنوان یک قالب جدید فعال میکند.
ما تصور نمیکنیم که محبوبترین آهنگها کاملاً با هوش مصنوعی تولید شوند، یک عنصر انسانی در موسیقی وجود دارد، و همچنین ارتباطی با هنرمند که نمیتوان آن را جایگزین کرد. با این حال، ما انتظار داریم که کمک هوش مصنوعی این کار را آسانتر کند.
آشنایی با اولین دستیار هوش مصنوعی ایرانی
برای دسترسی کاربران ایرانی راحتی دانلود هوش مصنوعی و استفاده از امکانات متنوع آن، اپلیکیشن زیگپ راهاندازی شد. زیگپ یک دستیار مجازی هوش مصنوعی است که میتواند به عنوان یک راهنما، همهجا و همیشه همراه شما باشد.
با استفاده از زیگپ میتوان آموخت، سرگرم شد، محتوای جدی تولید کرد و در زمینه کار و امور روزمره از آن کمک گرفت. زیگپ با اتصال به انواع موتورهای هوش مصنوعی زاینده میخواهد تجربهای آسان و خوشایند از همزیستی با هوش مصنوعی را برای کاربران ایرانی فراهم کند.
دستیار هوش مصنوعی ایرانی زیگپ با پشتیبانی همزمان از زبانهای انگلیسی و فارسی، به کاربران در تولید انواع محتوا، یادگیری و آموزش، حل مسائل و رفع اشکالات کمک میکند.
ویژگیهای اصلی زیگپ
- اتصال به پیشرفتهترین موتورهای هوش مصنوعی زاینده
- وجود اپلیکیشن موبایل و نسخه وب برای دسترسی راحتتر و سریعتر
- تولید محتوا به همهی زبانها
- امکان دریافت دستور صوتی فارسی
شما هم همین حالا میتوانید از زیگپ برای دسترسی صوتی و فارسی به هوش مصنوعی زاینده استفاده کنید. زیگپ اولین دستیار هوش مصنوعی زایندهی ایرانی است که صدها هزار کاربر دارد. پس تا دیر شده نشده شما هم اپلیکیشن زیگپ را دانلود کنید و وارد دنیای هوش مصنوعی شوید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.