ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

ساندویچ پانل متریال برتر قرن ۲۱ 

تا قرن ۱۹ میلادی مصالح رایج در صنعت ساختمان محدود به آجر، سفال و سنگ بودند. در قرن بیستم تعداد قابل‌توجهی از متریال‌های نوین با استفاده از دستاوردهای جدید علمی تولید شدند. با آغاز قرن ...

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۲۷ دی ۱۴۰۲ | ۱۳:۱۵

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

تا قرن ۱۹ میلادی مصالح رایج در صنعت ساختمان محدود به آجر، سفال و سنگ بودند. در قرن بیستم تعداد قابل‌توجهی از متریال‌های نوین با استفاده از دستاوردهای جدید علمی تولید شدند. با آغاز قرن ۲۱ صدها مصالح و متریال ساختمانی در اختیار معماران و سازندگان قرار گرفته‌اند که برای هر پروژه باید با نظر گرفتن تمام شرایط، نیازمندی‌ها و محدودیت‌ها از میان آنها بهترین را انتخاب نمود. اکثر کارشناسان و فعالان حوزه ساخت‌وساز ساندویچ پانل را به عنوان متریال برتر قرن ۲۱ می‌شناسند و بکارگیری آن را به منظور ساخت ساختمان‌هایی با عملکرد بهینه و بازدهی بالا توصیه می‌کنند. آنچه سبب برتری ساندویچ پانل نسبت به سایر مصالح می‌باشد ویژگی‌ها خاص و مزیت‌های بسیار زیاد آن است.

مراحل تولید ساندویچ پانل به روش پیوسته

در تولید پنل‌های ساندویچی دو ماده اولیه به کار گرفته می‌شوند. یک ماده عایق حرارت و دو ورق. کارخانه‌های تولیدکننده ساندویچ پانل این دو ماده را به طور جداگانه تهیه و به انبار مجاور خط تولید منتقل می‌کنند. در اولین مرحله چسبندگی ورق‌ها توسط دستگاهی خاص افزایش می‌یابد. در مرحله بعد چسب مخصوص روی ورق‌ها قرار می‌گیرد. سپس ماده عایق حرارت به شکل فوم در بین دو ورق تزریق شده و پنل تحت حرارت قرار داده می‌شود تا فوم عایق فضای بین ورق‌ها را کاملاً پر کند. ساندویچ پانل تولیدی منطبق با طول درخواستی خریدار برش زده می‌شود. سه مرحله آخر در فرآیند تولید پیوسته، خنک‌سازی، روی هم چیدن و بسته‌بندی نهایی می‌باشند. در تولید پانل سقفی پیش از آغاز مراحل مذکور باید فرم‌دهی و ایجاد گام روی ورق بیرونی انجام شود. بسته‌بندی محصول باید مطابق با اصول و استانداردهای تدوین شده انجام شود تا خطر آسیب دیدن در زمان بارگیری و حمل تا حد ممکن کاهش یابد.

مزیت‌های بکارگیری ساندویچ پانل

وقتی در احداث یک ساختمان از ساندویچ پانل به منظور اجرای سقف و دیوارها استفاده شود جداره‌ها عملکردی فراتر از انتظار دارند. در واقع دیوار و سقف نه تنها مرز میان فضای داخل و خارج ساختمان خواهند بود بلکه نقشی مهم در افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد ساختمان خواهند داشت. مهم‌ترین مزایای جداره‌های ساخته شده با پنل ساندویچی عبارت‌اند از:

  • جلوگیری از اتلاف حرارتی و کاهش هزینه‌ی مصرف انرژی
  • جلوگیری از نفوذ رطوبت و در امان بودن جداره‌ها از خوردگی و زنگ‌زدگی
  • به حداقل رساندن عبور سر و صدا و تأمین آسایش صوتی
  • کمتر بودن ضخامت نسبت به جداره‌های ساخته شده با مصالح بنایی
  • امکان دمونتاژ و جابه‌جایی جداره

بیشترین موارد استفاده از ساندویچ پانل

ساندویچ پانل برای پوشش جداره‌های ساختمانی به کار می‌رود. این متریال را می‌توان برای ساخت دیوارهای تمام ساختمان‌ها و سقف سازه‌های یک طبقه به کار برد. کاربری‌های صنعتی طولانی‌ترین سابقه را در بکارگیری ساندویچ پانل دارند و هنوز هم بیشترین میزان مصرف این متریال مربوط به همین کاربری‌ها است. علاوه بر سوله‌های صنعتی، در ساختمان‌های اداری و عمومی، سالن‌های ورزشی و چندمنظوره، تولید کانکس، سازه‌های نظامی، انبارهای کشاورزی و صنعتی، سردخانه‌ها، اتاق‌های تمیز، آشیانه هواپیما، ویلاهای پیش‌ساخته و... هم به طور گسترده از ساندویچ پانل به عنوان متریال اصلی سقف و دیوار بهره گرفته می‌شود. هر یک از این کاربری‌ها شرایط و نیازهای متفاوتی دارند با این وجود چندعملکردی بودن پنل ساندویچی سبب شده تا بتواند پاسخگوی تمام این نیازهای گوناگون باشد.

در ساختما‌ن‌های صنعتی به خصوص سوله‌های خط تولید پوشش دهانه‌ای وسیع در زمانی کوتاه و با کمترین هزینه مد نظر است و برای این منظور ساندویچ پانل بهترین انتخاب محسوب می‌شود. در انبارها و سردخانه‌ها اولویت اصلی جلوگیری از تبادل حرارت و رطوبت میان فضاهای داخلی و محیط پیرامون می‌باشد و پنل‌ها با توانایی بالا در عایق‌بندی حرارتی و رطوبتی بسیار بهتر از سایر مصالح می‌توانند فضای داخل ساختمان را از تأثیرات شرایط متغیر بیرونی حفظ نمایند. به منظور ساخت ویلاهای شخصی زیبایی نما اهمیت زیادی دارد. با اینکه ساندویچ پانل یک محصول صنعتی است اما دارای تنوع رنگ بالا و سطح بیرونی جذابی می‌باشد.

تفاوت‌ها میان انواع ساندویچ پانل

مشخصات فنی و برخی ویژگی‌ها در هر یک از انواع ساندویچ پانل متفاوت هستند. آنچه سبب ایجاد این تفاوت‌ها می‌شود جنس و نوع مواد اولیه‌ای است که در تولید پنل به کار می‌روند. هر ماده خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی خاص خود را دارد. عملکرد ساندویچ پانل به عنوان یک متریال ترکیبی و کامپوزیتی تا حد زیادی وابسته به ویژگی‌های هر یک از دو ماده اولیه اصلی آن می‌باشد. برای بخش میانی پنل که وظیفه عایق‌بندی حرارتی را بر عهده دارد معمولاً از فوم‌های پلی اورتان (PUR و PIR) و یا پشم سنگ استفاده می‌شود.

با توجه به اینکه در ساختمان‌های امروزی کاهش وزن کلی سازه یک مزیت محسوب می‌شود وزن به نسبت بالای پشم سنگ ضعفی جدی است. هر چقدر وزن کلی یک ساختمان بیشتر باشد در مواجهه با نیروهای جانبی آسیب‌پذیرتر خواهد بود. از طرف دیگر ساندویچ پانل پشم سنگ در مواجهه با رطوبت دچار افت کارایی می‌شود و به همین دلیل بکارگیری این متریال در مناطق مرطوب توصیه نمی‌شود. فوم‌های پلی استایرن و پشم شیشه را هم می‌توان در تولید پنل به کار برد. در حال حاضر به منظور تولید ساندویچ پانل هیچ گزینه‌ای بهتر از فوم پلی ایزوسیانورات (PIR) و فوم پلی یورتان معمولی وجود ندارد. برای لایه‌های جانبی پانل بهتر است از ورق‌های فلزی استفاده شود زیرا دوام بیشتری نسبت به سایر ورق‌ها دارند. ورق‌های گالوانیزه، آلوزینک، استیل و آلومینیوم هر کدام مزیت‌های خاص خود را دارند. ورق گالوانیزه دارای پوششی از جنس روی (زینک) می‌باشد. پوشش ورق آلوزینک ترکیبی از روی، آلومینیوم و سیلیکون است. وجود آلومینیم در ترکیب گالوالوم باعث می‌شود تا این ورق دوام بیشتری نسبت به گالوانیزه داشته باشد. اما در مناطق با آب‌وهوای معتدل که رطوبت بالا نیست ساندویچ پانل گالوانیزه عملکرد مورد انتظار را دارد.

قیمت ساندویچ پانل و راهنمای خرید آن

هر یک از انواع ساندویچ پانل قیمت متفاوتی دارند. جنس ورقی که به منظور لایه‌های جانبی پنل به کار می‌رود تأثیر زیادی بر قیمت آن دارد. از میان دو مدل رایج‌تر، ساندویچ پانل گالوانیزه دارای قیمت به‌صرفه‌تری نسبت به نوع آلوزینک است. البته ضخامت ورق هم بر هزینه‌ی تولید و قیمت نهایی محصول اثر می‌گذارد. بر مبنای استانداردهای بین‌المللی حداقل ضخامت ورق گالوالوم و گالوانیزه باید ۰.۴ یا ۰.۵ میلیمتر باشد. علاوه بر توضیحاتی که پیشتر در مورد پشم سنگ بیان شد یک دلیل دیگر که سبب شده این نوع ساندویچ پانل کاربرد زیادی نداشته باشد قیمت بالاتر آن نسبت به نوع پلی یورتان است. پلی ایزوسیانورات گران‌تر از پلی اورتان معمولی می‌باشد و در نتیجه ساندویچ پانل ضدحریق و کندسوز قیمت بیشتری از پنل با فوم PUR دارد.

هر چقدر ضخامت متریال افزایش یابد به علت نیاز به میزان بیشتری از فوم عایق حرارت، قیمت هم بالاتر می‌رود. در نتیجه بکارگیری متریال با ضخامت بیشتر از نیاز را نمی‌توان از جنبه اقتصادی توجیه کرد. برای جلوگیری از اتلاف بودجه و کنترل هزینه‌ها باید نیازهای حرارتی ساختمان را دقیقاً محاسبه کرد و سپس ضخامت ساندویچ پانل را تعیین نمود. قیمت پنل ساندویچی دیواری کمتر از انواع دیگر (سقفی، سردخانه‌ای و کلین روم) است.

امروزه خرید مصالح و متریال‌های ساختمانی مشکلات و گرفتاری‌های گذشته را ندارد. سازندگان و پیمانکاران برای خرید ساندویچ پانل می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت ماموت به راحتی و با وارد کردن ابعاد پروژه خود، پیش‌فاکتور آنلاین دریافت نموده و مراحل ثبت سفارش را در زمانی کوتاه انجام دهند. ماموت پنل درخواستی خریدار را با کیفیت بالا و به سرعت تولید می‌نماید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی