ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رپورتاژ آگهی

استیکینگ تتر یا ماینینگ بیت کوین؟

خیلی‌ها این سوال را می‌پرسند که استیکینگ تتر بهتر است یا ماینینگ بیت کوین؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را بررسی کنیم.

واحد تبلیغات
نوشته شده توسط واحد تبلیغات | ۱۵ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۰

سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

راه‌ها و روش‌های متعددی برای کسب درآمد از بازار ارز دیجیتال وجود دارد و استیکینگ یکی از آن‌هاست که عملاً جایگزینی برای عملیات ماینینگ در شبکه‌های با الگوریتم اجماع اثبات سهام (PoS) به شمار می‌رود. در استیکینگ نیاز به انجام کار خاصی نبوده و کافیست دارایی دیجیتالی خود را برای مدت زمان معینی در یک شبکه بلاکچینی قفل کنید و پس از سپری شدن این مدت زمان، اصل دارایی را به همراه سود و پاداش شبکه دریافت کنید. این راحتی کار و ریسک کمتر در مقایسه با ترید موجب شده تا سوالات زیادی در ارتباط با استیکینگ و مقایسه آن با ماینینگ در ذهن کاربران شکل بگیرد؛ بویژه با توجه به نرخ رشد دلار در ایران و افت ارزش پول ملی، بسیاری از افرادی که به دنبال کسب درآمد دلاری هستند و نمی‌خواهند ریسک ترید را به جان بخرند، این سوال را از خود می‌پرسند که استیکینگ تتر بهتر است یا ماینینگ بیت کوین؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را مورد بررسی قرار دهیم.

استیکینگ تتر چیست؟

استیکینگ تتر در اصل همان استیکینگ ارز دیجیتال (Crypto Staking) است و تفاوتی در مفهوم یا فرایند انجام آن‌ها وجود ندارد. به طور کلی به نگهداری رمزارز در یک شیکه بلاکچین و دریافت پاداش در ازای انجام چنین کاری، استیکینگ گویند که انجام آن به تأمین امنیت و تقویت عملکرد شبکه نیز کمک می‌کند. البته ناگفته نماند که استیکینگ به این معنا صرفاً در شبکه‌های بلاکچینی با الگوریتم PoS وجود داشته که در آن جایگزینی برای ماین و استخراج رمزارز است. در چنین سیستمی آن فردی که بیشترین میزان دارایی استیک (Stake) شده در شبکه را داشته باشد، شانس بیشتری برای ایجاد بلوک و دریافت پاداش خواهد داشت.

اما اگر نگاه ساده‌تری به مفهوم استیکینگ تتر داشته باشیم، می‌توان آن را به سپرده‌گذاری سرمایه در بانک تشبیه کرد. با این تفاوت که در آن بجای پول باید ارز دیجیتال تتر را سپرده‌گذاری کنید. همان طور که می‌دانید تتر یک استیبل کوین است و به همین علت ارزش هر واحد از آن هیچگاه کمتر یا بالاتر از 1 دلار آمریکا نخواهد بود؛ اما با انجام استیکینگ هم می‌توانید سرمایه قبلی خود را داشته باشید و هم در ازای آن سود دریافت کنید.

نرخ دلار در کشور ما همواره صعودی بوده به طوری قیمت آن در بازه زمانی 3 ساله افزایش چشمگیری داشته است و در اوایل سال 1400 هر 1 دلار آمریکا با قیمت 25 هزار تومان در بازار ارز مورد معامله قرار می‌گرفت و حال آن که در حال حاضر قیمت هر 1 دلار آمریکا به 60 هزار تومان رسیده است! برای درک بهتر اهمیت این موضوع به مثال زیر توجه کنید:

 اگر فردی در سال 1400 سرمایه‌ای در حدود 100 میلیون در اختیار داشت می‌توانست 4 هزار دلار آمریکا خریداری کند؛ اما اگر همین فرد همان 100 میلیون را به صورت راکد نگه می‌داشت، در حال حاضر و با دلار 60 هزار تومانی صرفاً می‌تواند 1666 دلار خریداری کند! استیکینگ تتر به ما کمک می‌کند تا نه تنها ارزش سرمایه خود را مطابق با نرخ ارز از افت ارزش مصون نگه داریم، بلکه به ما کمک می‌کند تا تتر بیشتری نیز به دست آوریم و این موضوع همان نکته طلایی است که امروزه بسیاری از افراد آشنا به مباحث دنیای کریپتوکارنسی را به سمت استیکینگ تتر جذب نموده است.

مروری بر ماین و استخراج بیت کوین

استخراج یا همان ماینینگ (Mining) ارز دیجیتال نیز روشی برای کسب درآمد از شبکه‌های بلاکچینی بوده که از الگوریتم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کنند. بیت کوین یکی از این شبکه‌های بلاکچینی است و می‌توان به جای خرید بیت کوین به سراغ فرآیند ماین این رمزارز ارزشمند رفته و از این طریق، مالک چندین واحد بیت کوین شد. لازم به ذکر است که ماینینگ نیز همچون استیکینگ صرفاً برای کسب پاداش نبوده و نقش بسزایی در امن نگه داشتن شبکه بلاکچینی دارد. برخلاف استیکینگ در عملیات استخراج رمزارزها ما به برخی تجهیزات ماین نیاز داریم و ماینرها و استخراج‌کنندگان بیت کوین باید با کمک دستگاه‌های ماین بتوانند مسائل پیچیده ریاضی را حل کرده و بلاک جدیدی استخراج کنند تا در نهایت پاداش بیت کوین بلاک را دریافت نمایند.

امروزه با توجه به ارزش میلیاردی بیت کوین در ایران و ارزش چند ده هزار دلاری آن در خارج، شاهد رقابت شدیدی میان ماینرهای این شبکه بلاکچینی هستیم. این رقابت موجب بالا رفتن میزان سختی استخراج شده که تقریباً هر 2 هفته یکبار میزان این سختی تغییر پیدا می‌کند. با افزایش سطح سختی شبکه، تجهیزات قدیمی ماین از رده خارج شده و دیگر نمی‌توانند پاسخگوی نیاز شبکه باشند؛ در نتیجه ماینرها باید در فواصل زمانی مختلف تجهیزات استخراج بیت کوین را به‌روز کنند که با توجه به قیمت‌های بسیار بالای تجهیزات ماین این موضوع به لحاظ اقتصادی چندان مقرون‌به‌صرفه به نظر نمی‌رسد.

از طرفی موضوع هزینه انرژی و برق مورد نیاز این دستگاه‌های ماین، تهیه تجهیزات خنک کننده و مواردی از این دست را نباید از نظر دور داشت. طبیعتاً قبل از شروع ماینینگ باید نسبت به هزینه‌های آن اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشید، مثلا بدانید که قیمت دستگاه استخراج WhaatsMiner ++M30S چیزی در حدود 3999 دلار بوده و توان مصرفی آن نیز 3427 وات است که با توجه به این میزان توان مصرفی هزینه برق بسیار بالایی را بر روی دست ماینر خواهد گذاشت؛ به همین علت گزینه مناسبی برای ماینرهای تازه‌کار نیست. از طرفی رویداد هاوینگ (Halving) بیت کوین 2024 میزان این پاداش این شبکه بلاکچینی را بسیار کاهش داده و میزان پاداش ماین را از 6.25 به 3.125 واحد بیت کوین رسانده است. این رویداد هر 4 سال یکبار رخ می‌دهد و به هنگام محاسبه میزان سود و هزینه استخراج باید به موضوع هاوینگ نیز توجه کافی داشته باشید.

مقایسه استیکینگ تتر و ماینینگ بیت کوین

همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، استیکینگ و ماینینگ هر دو روشی برای کسب رمزارز و جایگزینی برای خرید ارز دیجیتال هستند؛ اما سوال اینجاست که کدام یک از آن‌ها گزینه مناسب‌تری برای ما بویژه در بحث استیکینگ تتر و ماینینگ بیت کوین است؟ اگر واقع‌بینانه به مسئله نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که در فرآیند استکینگ هیچگونه نیازی به خرید تجهیزات فیزیکی، خنک کننده و پرداخت هزینه انرژی نخواهیم داشت و صرفاً کافیست از طریق یک پلتفرم مطمئن و ایمن نظیر کیف پول من، تترهای خود را برای بازه زمانی مشخص قفل کنیم و پس از گذشت این مدت زمان اصل دارایی خود را به همراه سود آن دریافت کنیم.

این درحالیست که فرایند ماینینگ دشواری‌های خاص خود را داشته و در حال حاضر به دلیل رقابت بالای موجود میان ماینرها و همچنین شکل‌گیری مزارع استخراج قدرتمند شاهد این واقعیت هستیم که بسیاری از ماینرها شانس تجربه استخراج موفق بیت کوین را از دست داده‌اند و برای نتیجه‌گیری در این مسیر به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارند. به طور کلی مزایای استیکینگ تتر در برابر ماینینگ صرفاً به صرفه‌جویی در هزینه‌های اولیه منحصر نمی‌شود و علاوه بر آن می‌توان مزایای زیر را نیز برای استیکینگ تتر برشمرد:

کسب درآمد پایداراستیکینگ تتر شما را از استرس‌ها و نگرانی‌های معمول رایج در حوزه ترید می‌رهاند؛ چراکه در همان ابتدای کار به شما گفته می‌شود که متناسب با نرخ استیکینگ و سرمایه استیک شده در پایان بازه زمانی استیکینگ چه میزان تتر به عنوان پاداش دریافت خواهید کرد و عملاً برای دریافت این پاداش قرار نیست کار چندان سختی را انجام دهید.
  داشتن نرخ سود بالااستیک نمودن رمزارزها به معنای دریافت یک پاداش حداقلی و ایجاد یک آب باریکه معیشتی نیست! عموماً پلتفرم‌های مختلف نرخ سود بسیار خوبی را برای استیکینگ تتر در نظر گرفته‌اند که به طور میانگین این نرخ سود چیزی مابین 5 الی 15 درصد در سال خواهد بود.
    داشتن ثبات ارزشیاستیکینگ تتر با استیکینگ سایر رمزارزها تفاوت کلیدی دارد و این تفاوت به بحث استیبل کوین بودن تتر مربوط می‌شود. در سایر ارزهای دیجیتالی احتمال افت قیمتی در بازه زمانی استیکینگ وجود دارد و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، به دلیل قفل بودن دارایی ممکن است ضرر و زیانی به شخص استیک کننده وارد شود؛ اما چنین امری در بحث استیکینگ تتر موضوعیت نداشته و ارزش آن همواره برابر با 1 دلار آمریکاست.
  سهولت دسترسیعدم نیاز به خرید تجهیزات خاص و وجود پلتفرم‌های استیکینگ متعدد نظیر کیف پول من، تراست ولت و غیره که به صورت 24 ساعته در دسترس کاربران قرار دارد، ورود به حوزه استیکینگ را بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر کرده و هر فردی صرفاً با انجام چند کلیک ساده می‌تواند تترهای خود را استیک نماید.

استیکینگ تتر در ایران

حال که به نظر استیکینگ تتر گزینه مناسب‌تری در مقایسه با ماینینگ بیت کوین به لحاظ هزینه‌های اولیه و عدم رقابت بالا به شمار می‌رود، سوال اینجاست که آیا انجام استیکینگ تتر برای کاربران ایرانی نیز امکان‌پذیر است؟! در پاسخ به این سوال در قدم اول باید ریشه این سوال را مورد بررسی قرار دهیم که چرا چنین سوالی به وجود آمده است؛ متاسفانه تحریم‌های مالی بین‌المللی علیه ایران و قرار گرفتن کشورمان در لیست سیاه FATF موجب شده تا روز به روز شاهد گسترش دامنه آثار تحریم‌های مالی باشیم. آثاری که در حال حاضر گریبان‌گیر تریدرهای ایرانی در صرافی‌های رمزارزی بزرگی همچون بایننس، OKX و غیره شده است. طبیعتاً مسئله تحریم‌ها مشکلات زیادی چه در مسیر خرید و فروش ارز دیجیتال و چه در بحث استیکینگ ایجاد کرده؛ اما خبر خوب این که صرافی ایران کیف پول من با راه‌اندازی بخش استیکینگ تتر به مشکلات کاربران ایرانی در این زمینه پایان داده است.

صرافی ایرانی کیف پول من با سابقه چندین ساله فعالیت در حوزه رمزارزها یکی از امن‌ترین صرافی‌های موجود در سطح جهان است که به دلیل تنوع در پشتیبانی از ارزهای دیجیتالی در میان 10 صرافی برتر جای گرفته است. این صرافی با هدف برطرف کردن نیاز کاربران ایرانی و فراهم نمودن بستری برای حفظ ارزش سرمایه کاربران، آیتم استیکینگ تتر را نیز به مجموعه خدمات خود اضافه کرده که حداقل مقدار در نظر گرفته شده برای استیکینگ در این صرافی 10 تتر بوده و کاربران متناسب با استراتژی‌های خود می‌توانند بازه‌های زمانی 1 ماهه، 3 ماهه، 6 ماهه و 1 ساله را برای استیکینگ تتر انتخاب نمایند و دغدغه مواجهه با تحریم‌های مالی یا پرداخت‌های ارزی و نحوه انتقال به حساب‌های بانکی ایرانی خود را نداشته باشند.

استیکینگ تتر؛ روشی مطمئن برای کسب درآمد بیشتر از تتر!

همان طور که در مطالب فوق مشاهده کردید، ما در این مطلب تلاش نمودیم تا با دید مقایسه‌ای نسبت به موضوع استیکینگ تتر و ماینینگ بیت کوین نگاهی داشته باشیم. طبیعتاً انتخاب این که کدام یک از دو شیوه کسب درآمدی یاد شده به نفع شماست تماماً به شرایط مالی، استراتژی‌های سرمایه‌گذاری و همچنین میزان ریسک‌پذیری شما بستگی خواهد داشت و نمی‌توان نسخه کلی برای تمامی کاربران پیچید؛ اما اگر نمی‌خواهید هزینه اضافی بابت خرید تجهیزات و هزینه برق بدهید و به دنبال شیوه راحت‌تری برای کسب درآمد پایدار از دنیای کریپتوکارنسی می‌گردید، استیکینگ تتر گزینه بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. برای استیکینگ تتر در ایران کافیست به وب‌سایت صرافی کیف پول من سر زده و در طرح استیکینگ این مجموعه معتبر و مطمئن شرکت کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی