سرور HP چیست؟
سرور اچ پی (HP Server) از محصولات پر فروش شرکت اچپی است که برای استقرار در شبکههای کامپیوتری و مراکز داده طراحی شده است. خطوط تولید سرورهای اچپی شامل محصولات مختلفی مثل سرورهای رکمونت، تاور، ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
سرور اچ پی (HP Server) از محصولات پر فروش شرکت اچپی است که برای استقرار در شبکههای کامپیوتری و مراکز داده طراحی شده است. خطوط تولید سرورهای اچپی شامل محصولات مختلفی مثل سرورهای رکمونت، تاور، تیغهای، سینرژی و... میشوند که برای پشتیبانی از برنامههای کاربردی مختلف، استقرار در شبکههای کوچک و بزرگ سازمانی و... مورد استفاده قرار میگیرند. برای آشنایی با وِزگی های سرور hp و پاسخ دقیق به این سوال که سرور اچ پی چیست؟ میتوانید روی https://falnic.com/shop/servers/hp کلیک کنید.
سرور اچ پی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
به طور کلی سرور اچپی، یک سیستم کامپیوتری است که برای ارائه خدمات شبکه به دستگاههای کاربردی مورد استفاده قرار میگیرد. به بیان دقیقتر، سرورهای اچپی را باید کامپیوترهای بزرگ و قدرتمندی توصیف کنیم که به جای سرویسدهی به یک کاربر تک، قادر هستند به طیف گستردهای از کاربران با نیازهای مختلف پاسخ دهند. سرورهای اچپی به عنوان یک مرکز ارائه خدمات در شبکه کار میکنند و قادر به ارائه خدمات مختلفی هستند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
سرور اچ پی ، ارائهدهندهی توان پردازشی موردنیاز کلاینتها
توان پردازشی به قدرت سرور در انجام محاسبات اشاره دارد و از عوامل مهمی است که برای تعیین عملکرد سرور مورد توجه قرار میگیرد. توان پردازشی سرور به دو عامل اصلی پردازنده مرکزی و حافظه اصلی بستگی دارد. به طور معمول، سرورهای متوسط و رده بالای اچپی توانایی پشتیبانی از دو یا چند پردازنده مرکزی را دارند که هستههای پردازشی موردنیاز برای انجام محاسبات را در اختیار کاربران قرار میدهند. در حالی که حافظه اصلی مکانی برای ذخیرهسازی دادههایی است که توسط پردازنده پردازش میشود. توان پردازشی سرورهای اچپی با توجه به تعداد سوکتهای پردازنده، تعداد پردازندههای نصب شده روی سرور، سرعت پردازندهها، میزان و سرعت حافظه رم و عوامل مختلف متفاوت است. به طور کلی، سرورهای مجهز به دو یا چند پردازنده مرکزی، هستههای بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهند و قادر هستند محاسبات را در مدت زمان کمتری انجام دهند. یک مثال خوبی در این زمینه سرور dl380 gen 10 plus است. علاوه بر پردازنده و حافظه، سرعت سرور در رسیدگی به درخواستها به عوامل دیگری مانند کارتهای شبکه، دیسکهای سخت، نرمافزارهای مورد استفاده و غیره بستگی دارد.
ذخیرهسازی در سرور اچ پی چگونه است؟
یکی از قابلیتهای کلیدی و مهمی که سرورهای اچپی در اختیار سازمانها قرار میدهند، فضای ذخیرهسازی است. فضای ذخیرهسازی سرور hp به مجموعهای از دیسکهای سخت و دیگر رسانههای ذخیرهسازی مثل SSDها، حافظههای NVMe2 اشاره دارد که برای ذخیرهسازی دادهها در سرور استفاده میشوند. فضای ذخیرهسازی سرورهای اچپی را میتوانیم به دو گروه اصلی زیر تقسیم کنیم.
- فضای ذخیره سازی داخلی: فضای ذخیرهسازی داخلی سرورهای اچپی شامل دیسکهای سخت، حافظههای حالت جامد (SSD)، M.2، حافظههای آپتین اینتل و غیره هستند که معمولا به عنوان رسانه اصلی ذخیرهسازی اطلاعات و برنامههای کاربردی مورد استفاده قرار میگیرند. به طور معمول، سرورهای اچپی دارای خشابهایی برای نصب دیسکهای بیشتر هستند تا کاربران مشکلی از بابت ذخیرهسازی اطلاعات نداشته باشند.
فضای ذخیره سازی خارجی: فضای ذخیرهسازی خارجی سرور به دیسکهای سخت، تِیپها (tape) و استوریجهایی اشاره دارد که به شکل جداگانه به سرور متصل میشوند و عمدتا به عنوان فضای ذخیرهسازی اضافی برای پشتیبانگیری از دادهها یا افزایش فضای ذخیرهسازی سرور استفاده میشوند. به طوری که این رسانههای خارجی شبیه به یک درایو محلی و بومی توسط سیستم عامل شناسایی میشوند. نکته دیگری که باید در ارتباط با فضای ذخیرهسازی سرورهای اچپی به آن اشاره داشت، پشتیبانی از رابطهای مختلف مثل SATA، SAS و همچنین پروتکلهای کانال فیبر و ISCSI است که امکان اتصال سرور به شبکه SAN را فراهم میکنند.
عملکرد سرورهای HP در میزبانی برنامههای کاربردی
سرورهای اچپی به دلیل قابلیتهای سختافزاری قدرتمند و پشتیبانی از فناوریهای روز قادر به پشتیبانی از انواع مختلفی از برنامههای کاربردی هستند. به طوری که سازمانها قادر به نصب وب سرورها، بانکهای اطلاعاتی، سرورهای ایمیل، راهحلهای مجازی و غیره روی سرورهای اچپی هستند.
برای میزبانی برنامههای کاربردی روی سرورهای اچپی، معمولا از سیستم عاملهای سروری مانند ویندوز سرور، لینوکس، یونیکس و در زمینه راهحلهای مجازی از ESXi و غیره استفاده میشود. این سیستمهای عامل دارای ابزارها و خدمات مختلفی هستند که برای میزبانی برنامههای کاربردی روی سرور مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال، برای میزبانی برنامههای تحت وب، ابزارهایی مانند Apache، Nginx و IIS و برای میزبانی بانکهای اطلاعاتی، ابزارهایی مانند MySQL، SQL Server و Oracle مورد استفاده قرار میگیرند.
برای میزبانی برنامههای کاربردی روی سرورهای اچپی، سازمانها سراغ سرورهای رده بالا میروند. به طور مثال، سازمانهای بزرگ در زمینه ارائه خدمات ابری از انکلوژرها و سرورهای تیغهای اچپی مثل HPE BladeSystem C7000 Enclosure، HPE BladeSystem C3000 Enclosure و نمونههای مشابه و در زمینه راهحلهای مجازی سراغ سرورهای رکمونت مثل dl380 gen10 plus میروند.
نحوه مدیریت کاربران و دسترسی در سرورهای HP
مدیریت کاربران و دسترسی به منابع به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که به کارمندان اجازه میدهد متناسب با عنوان شغلی به دادهها و منابع سرور دسترسی داشته باشند. سرورهای اچپی در این زمینه بهترین عملکرد را دارند. هنگامی که سیستم عامل «ویندوز سرور» را روی سرورهای اچپی نصب میکنید، میتوانید برای مدیریت دسترسی به منابع، از ابزارهای مختلفی مانند اکتیو دایرکتوری (Active Directory) در ویندوز و LDAP در لینوکس استفاده کنید. با استفاده از این ابزارها میتوان کاربران جدید را ایجاد و مدیریت کرد، سطح دسترسی هر کاربر را تعیین کرد و دسترسی آنها به منابع سیستم را کنترل کرد.
در سیستمهای عامل لینوکس، دسترسی به منابع سیستم با استفاده از مکانیزم کنترل دسترسی لینوکس (Linux Access Control System) انجام میشود که از دو بخش اصلی سیستم مجوزهای فایلی و سیستم دسترسی به سوییچ تشکیل شده است. سیستم مجوزهای فایل به کاربران و گروهها سطح دسترسی به هر فایل را تعیین میکند، در حالی که سیستم دسترسی به سوییچ برای تعیین سطح دسترسی به منابع سرور از جمله فایلها، دایرکتوریها و سرویسهای سیستمی استفاده میشود.
امکانات سرور HP در مانیتورینگ و مدیریت شبکه
مانیتورینگ و مدیریت شبکه در سرورهای اچپی مجموعه اقدامات انجام شده توسط کارشناسان شبکه به منظور حفظ پایداری و عملکرد سرور است، به طوری که کلاینتها بتوانند بدون مشکل به منابع موردنیاز دسترسی داشته باشند. برای مانیتورینگ و مدیریت شبکه در سرورهای اچپی ابزارهای قدرتمندی مثل HPE OneView، iLO و راهحلهای ابرمحور این شرکت قرار دارند که نظارت بر وضعیت سرور، ترافیک شبکه، پهنای باند و مصرف منابع را امکانپذیر میکنند. کارشناسان شبکه میتوانند از این ابزارها برای اعمال تغییر در پیکربندی سرور استفاده کنند. به طور مثال، اگر فضای ذخیرهسازی به شکل ایستا در اختیار کاربران قرار میگیرد و برخی از آنها نیازمند فضای بیشتری هستند، این ابزارهای مدیریتی امکان تخصیص فضای بیشتر را برای کاربران فراهم میکنند.
پشتیبانی از خدمات سازمانی در سرور اچ پی
سازمانها میتوانند از سرورهای اچپی در زمینه استقرار راهحلهای سازمانی مثل شِیرپوینت، نرمافزارهای مدیریت ارتباط با مشتری، ERPها و غیره استفاده کنند.
به طور کلی، سرورهای اچ پی به قابلیتهای کاربردی سطح بالایی مثل مقیاسپذیری، امنیت بالا، نظارت دقیق و همه جانبه پشتیبانی از سیستم عاملهای مختلف، پشتیبانی از فناوریهای مجازیسازی و فناوریهای جدید معروف هستند. همین مسئله باعث شده تا سرورهای اچ پی به عنوان یکی از محصولات محبوب در صنعت فناوری اطلاعات شناخته شوند و شرکتهای فعال در صنایع مختلف بتوانند به بهترین شکل از امکانات این سرورها استفاده کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.