طراحی سایت چیست و به چه روش هایی انجام میشود؟
امروزه، با توجه به محبوبیت روز افزون اینترنت و استفاده عامه مردم از دنیای دیجیتال، داشتن یک وب سایت اینترنتی برای کسب و کارها، شرکت ها و اشخاص، امری ضروری و غیر قابل انکار تلقی ...
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
امروزه، با توجه به محبوبیت روز افزون اینترنت و استفاده عامه مردم از دنیای دیجیتال، داشتن یک وب سایت اینترنتی برای کسب و کارها، شرکت ها و اشخاص، امری ضروری و غیر قابل انکار تلقی میگردد. هر کسب و کاری برای افزایش فروش محصولات و خدمات خود و ارتباط موثرتر با مشتریانش نیاز به راه انداری یک وب سایت حرفه ای و با کیفیت دارد. در این مقاله قصد داریم بصورت تخصصی، روش هایی را به شما معرفی کنیم، که از طریق آنها میشود یک وب سایت باکیفیت و قدرتمند را طراحی و راه اندازی نمود. قبل از آن بیاید به مراحل طراحی یک وب سایت حرفه ای نگاهی بیندازیم.
طراحی و راه اندازی یک وب سایت اینترنتی چگونه انجام میشود؟
برای راه اندازی یک وبسایت اینترنتی با کیفیت، باید مراحل مختلفی اعم از طراحی رابط کاربری، پیاده سازی فنی، استقرار بر روی شبکه اینترنت و… طی شود.
نیازسنجی و طراحی وایرفریم وب سایت
وب سایت های اینترنتی از نظر کاربرد و نوع فعالیتی که انجام میدهند به دسته های مختلفی تقسیم میشوند. وب سایت های شرکتی و تجاری، فروشگاهی، شخصی، خبری و…. از جمله انواع وب سایت های اینترنتی پرکاربرد در فضای اینترنت هستند. این تفاوت در نحوه کارکرد وب سایت ها سبب شده است که فرایند طراحی وب سایت، با تحلیل اولیه و نیاز سنجی پروژه آغاز شود. پس از تحلیل کلی پروژه و بر اساس نیازسنجی انجام شده، تصمیم گرفته میشود که چهارچوب و اسکلت کلی وب سایت باید چگونه طراحی شود. در واقع در این مرحله باید قبل از هرچیزی برای سوالات زیر پاسخ های مناسبی پیدا کرد:
- وب سایت قرار است چه هدفی داشته باشد؟
- مخاطبین هدف وب سایت چه کسانی هستند و چه ویژگی هایی دارند؟
- مدل درامدی وب سایت (درصورت وجود) به چه شکلی خواهد بود؟
- چرا مخاطب باید ترغیب شود که از وب سایت استفاده کند. (مزیت رقابتی وبسایت چیست؟)
- و…
اسکلت کلی وب سایت در این مرحله به گونه ای طراحی میشود که بتواند سوالات بالا را به بهترین شکل ممکن پاسخگو باشد. به این اسکلت و شِمای کلی، وایرفریم (Wireframe) گفته میشود.
طراحی رابط کاربری (User Interface)
در این مرحله، رابط گرافیکی وب سایت، بر اساس هویت برند کارفرما، و با توجه به نتیجه به دست آمده از مرحله قبلی، طراحی میشود. ویژگی هایی مثل چیدمان عناصر صفحات، رنگ بندی ها، تصاویر و… در این مرحله طراحی و ساخته میشوند. این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که اولین قسمتی که کاربر وب سایت با آن درگیر میشود را تشکیل میدهد. به عبارت دیگر رابط کاربری و گرافیکی وب سایت، مانند ویترین یک مغازه، میتواند تاثیر مستقیم در رفتار های بعدی کاربران و مشتریان داشته باشد.
با رعایت نکات زیر میتوان تا حدود زیادی رابط کاربری وب سایت را بهینه تر و بهتر طراحی کرد:
- وب سایت باید دارای ظاهر زیبا و جذاب برای مخاطب باشد
- طراحی باید ساده و کارآمد باشد و از پیچیدگی های غیرضروری خودداری شود.
- وب سایت باید بصورت واکنش گرا (رسپانسیو) طراحی شود. به گونه ای که کاربران با هر نوع ابزاری و با هر سایز صفحه نمایشی، بتوانند به درستی از آن استفاده نمایند.
پیاده سازی فنی و برنامه نویسی وب سایت
در این مرحله طرح ساخته شده در مرحله قبل توسط مهندسین کامپیوتر و برنامه نویسان پیاده سازی میشوند. منظور از پیاده سازی طرح، تبدیل طرح گرافیکی به زبان قابل فهم توسط کامپیوتر است. هر وب سایت برای اجرا شدن در شبکه اینترنت باید به زبان قابل فهم توسط کامپیوتر (زبان برنامه نویسی) تبدیل شود تا بتواند در سرور و کامپیوتر کاربران اجرا شده و به درستی کار کند. از رایج ترین زبان های برنامه نویسی و کدگذاری برای راه اندازی وب سایت ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- زبان نشانه گذاری HTML
- زبان استایل دهی CSS
- زبان برنامه نویسی Javascript
- زبان های سمت سرور مانند: پی اچ پی، سی شارپ، پایتون، گولنگ، روبی و…
بارگزاری وب سایت بر بستر اینترنت
تا پایان مرحله قبلی یک وب سایت بصورت کامل طراحی و پیاده سازی شده و به زبان قابل فهم توسط کامپیوتر تبدیل گشته است. تنها قدم باقیمانده برای راه اندازی و اجرای وب سایت بارگزاری آن بر بستر اینترنت است تا بتواند توسط تمامی کاربران از سراسر جهان قابل دسترسی و استفاده باشد.
هر وب سایت برای اینکه همیشه و از همه جا در دسترس باشد باید بر روی یک سرور متصل به اینترنت، هاست (میزبانی) شود. در واقع هر وب سایت برای اجرا شدن نیاز به یک کامپیوتر قدرتمند دارد که همیشه روشن و قابل دسترسی باشد. به سیستم های کامپیوتری که با هدف میزبانی وب سایت های اینترنتی راه اندازی شده اند سرور (هاست) گفته میشود. این سرور ها به شبکه اینترنت متصل بوده و جوابگوی کاربرانی هستند که به وب سایت مراجعه میکنند.
موارد زیر میتواند تاثیر بسزایی در کیفیت و سرعت سرور ها داشته باشند:
- موقعیت جغرافیایی سرور: هر چقدر موقعیت جغرافیایی یک سرور به موقعیت کاربر بازدیدکننده وب سایت نزدیک تر باشد، وب سایت با سرعت بیشتری برای کاربر بارگزاری خواهد شد. به عنوان مثال برای کاربرانی که داخل ایران هستند، سرور های داخل ایران پاسخگویی و سرعت بسیار بهتری خواهند داشت.
- منابع سخت افزاری سرور: سرور ها مانند کامپیوتر های شخصی دارای منابع سخت افزاری مانند پردازنده CPU، رم و هارد دیسک هستند.هرچقدر منابع سخت افزاری سرور قدرتمند تر باشد، سرعت پردازش درخواست ها افزایش خواهد یافت.
پس از بارگزاری وب سایت بر روی یک سرور و اتصال آن به شبکه اینترنت، وب سایت شما همیشه و از همه جای جهان در دسترس کاربران خواهد بود.
برای دسترسی بهتر کاربران به وب سایت ها معمولا یک دامنه (آدرس) مناسب برای آن انتخاب شده، بصورت سالیانه خریداری و توسط مالک سایت ثبت میشود. تا زمانیکه دامنه مورد نظر توسط مالک قبلی آن، تمدید و خریداری شود، هیچکس اجازه خرید آن دامنه را نخواهد داشت.
روش های راه اندازی یک وب سایت
حالا که با فرایند طراحی یک وب سایت اینترنتی آشنا شدیم، بهتر است ببینیم چه راه هایی برای انجام آن وجود دارد و بهترین روش کدام است.
روش های راه اندازی یک وب سایت دارای ابعاد مختلفی هستند. برخی دارای هزینه کمتر و طبیعتا کیفیت پایین تری بوده و برخی دیگر دارای هزینه های بیشتر و کیفیت بالاتری هستند. در ادامه محبوبترین روش ها را معرفی خواهیم کرد.
طراحی سایت با سایت ساز های آماده
آسان ترین و کم هزینه ترین روش راه اندازی یک وب سایت اینترنتی را میتوان استفاده از سایت ساز های آماده دانست. به کمک سایت ساز های آماده، شما بدون اینکه درگیر پیچیدگی های فنی و ساختاری وب سایت شوید با چند کلیک و به ساده ترین شکل ممکن، وب سایت خود را راه اندازی مینمایید. البته باید در نظر گرفت که معمولا سایت ساز های آماده، سورس کد اصلی وبسایت را در اختیار شما قرار نمیدهند و طبیعتا قابلیت شخصی سازی بیش از حد را دارا نمیباشند. هر گونه تغییری در این روش فقط باید در چارچوب مشخص سایت ساز مورد استفاده باشد و در نهایت میتوان گفت مالکیت کامل و صددرصدی وب سایت در اختیار شما قرار نخواهد گرفت.
استفاده از این روش، برای کسب و کارهای کوچک و نسخه های اولیه کسب و کارها مناسب به نظر میرسد. اما در بلند مدت و مصارف ویژه و حرفه ای تر نیاز به طراحی سایت اختصاصی پیدا خواهید کرد.
طراحی سایت به کمک سیستم های مدیریت محتوا
سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا و… روش دیگری برای طراحی و راه اندازی آسان وب سایت های اینترنتی هستند. به کمک این سیستم ها، میتوان یک وب سایت اینترنتی کامل را بدون دردسر و در کمترین زمان ممکن راه اندازی نمود. سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس به دلیل شهرت و محبوبیت زیادی که دارند، جامعه توسعه دهندگان زیادی را دارا میباشند. همچنین این سیستم ها، دارای تعداد زیادی پلاگین و قالب های آماده رایگان هستند، که به شما کمک میکند برای حل هر مشکلی در وب سایت در کوتاهترین زمین ممکن راه حل مناسبی پیدا کنید.
طراحی وب سایت اینترنتی بصورت اختصاصی
اگر کسب و کار شما، یک کسب و کار حرفه ای است و یا صاحب برند شناخته شده ای هستید بهتر است به سراغ سایت سازهای آماده نروید. استفاده از سایت ساز های آماده در طولانی مدت میتواند درد سرهای زیادی را برای کسب و کارهایی با ابعاد بزرگ ایجاد کند. بهتر است یکبار برای همیشه بودجه مناسبی را برای طراحی وب سایت خود کنار بگذارید و پروژه خود را به یک طراح سایت حرفه ای و با تجربه بسپارید.
وبینو، همیار شما در راه اندازی وب سایت دلخواهتان
گروه طراحی وبینو، به عنوان یکی از با سابقه ترین و حرفه ای ترین مجریان پروژه های طراحی سایت در ایران، میتواند همراه شما در پروژه راه اندازی وب سایتتان باشد. وبینو با تجربه همکاری در بیش از ۱۵۰ پروژه طراحی سایت حرفه ای و همکاری با ارگان های بزرگ، میتواند بهترین انتخاب برای پروژه های شما باشد. برای همکاری با وبینو میتوانید، به وب سایت وبینو مراجعه نموده و با تماس تلفنی مستقیم و یا ثبت درخواست مشاوره رایگان، از خدمات رایگان مشاوره و تحلیل کسب و کار وبینو بهره مند شوید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یک دنیا سپاسگذارم بابت این مقاله ی خوب . اما من یک مدتی هست که به این موضوع فکر میکنم ! ولی نمیدونم سایت برای کسب و کار من جواب میدهد یا نه ! در کل الان طراحی سایت هم گروه هست و هزینه ش بالا هست ادم به شک میوفته ممنون