ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

یوسف شاه
علمی

بالاتر از اینشتین و هاوکینگ؛ نابغه 11 ساله رکورد نمره IQ افراد زیر 18 سال را شکست

«یوسف شاه» از لیدز اخیرا توانسته در آزمون IQ منسا بالاترین امتیاز ممکن را کسب کند و از نوابغ فیزیک پیشی بگیرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۳۰

یک نوجوان 11 ساله از لیدز بریتانیا به نام «یوسف شاه»، بالاترین نمره ممکن برای افراد زیر 18 سال را در آزمون «منسا» (Mensa) دریافت کرد. او با این نمره IQ حالا بالاتر از «آلبرت اینشتین» و «استیون هاوکینگ» قرار می‌گیرد که از نوابغ فیزیک به حساب می‌آمدند.

یوسف شاه در آزمون منسا موفق به کسب امتیاز 162 شده و با این حساب بالاتر از برخی افراد دارای بالاترین آی کیو در جهان، مثل استیون هاوکینگ و انیشتین با امتیاز 160 قرار گرفته است. او می‌گوید زمانی تصمیم گرفته این آزمون IQ را بدهد که دوستانش در مدرسه درباره هوشمندی او حرف می‌زدند: «در مدرسه همه فکر می‌کنند من خیلی باهوشم و همیشه می‌خواستم بدانم که جزو دو درصد افراد برتری قرار می‌گیرم که این آزمون را می‌دهند یا نه.»

موفقیت در آزمون IQ تازه اول راه است

این نوجوان کلاس ششمی دوست دارد در آینده برای تحصیل در رشته ریاضیات به دانشگاه کمبریج یا آکسفورد برود. او می‌گوید عاشق انجام کارهایی است که ذهنش را تحریک می‌کنند. یوسف می‌گوید وقتی درس نمی‌خواند، برای تفریح به حل جداول سودوکو و مکعب‌های روبیک می‌پردازد.

«سانا»، مادر یوسف که از موفقیت پسرش بسیار خوشحال شده، می‌گوید: «باعث افتخارم بود. او اولین کسی است که در خانواده ما آزمون منسا داده. اولش کمی نگران بودم، چون او همیشه در اتاق‌هایی آزمون می‌داد که پر از بچه‌های دیگر بودند. فکر می‌کردم از حضور این آدم‌های بزرگ در اتاق آزمون شوکه شود. اما او خیلی عالی عمل کرد.» با این حال، سانا به یوسف گفته که همچنان پدرش از او باهوش‌تر است: «حتی اگر با‌استعداد هستید، باید سخت‌کوش هم باشید.»

«عرفان شاه»، پدر یوسف اضافه می‌کند: «آماده‌شدن برای آزمون [منسا] کار سختی است. ما همان کارهایی را انجام دادیم که همیشه انجام می‌دادیم. هیچ کار خاصی برای این آزمون IQ نکردیم.» برادر یوسف، «خالد» هم که هشت سال دارد، امیدوار است که وقتی بزرگ‌تر شد بتواند این آزمون IQ را بدهد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی