ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قطار سوخت هیدروژنی
علمی

سریع‌ترین قطار سوخت هیدروژنی جهان با سرعت 160 کیلومتر بر ساعت در چین شروع به کار کرد

بزرگ‌ترین سازنده وسایل نقلیه ریلی جهان در چین به‌تازگی قطاری را به بازار فرستاده است که از سلول‌های سوخت هیدروژنی با بافر ابرخازن استفاده می‌کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

بزرگ‌ترین سازنده وسایل نقلیه ریلی جهان در چین به‌تازگی قطاری را به بازار فرستاده است که از سلول‌های سوخت هیدروژنی با بافر ابرخازن استفاده می‌کند و آلودگی ندارد. این قطار با چهار واگن به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کرده است تا به سریع‌ترین قطار هیدروژنی تاریخ تبدیل شود.

این قطار جدید که با همکاری CRRC و Chengdu Rail Transit توسعه پیدا کرده، اولین قطار مسافربری با سوخت هیدروژن چین است که برد مسافتی آن به 600 کیلومتر می‌رسد و هیچ آلودگی‌ای تولید نمی‌کند. این قطار از قابلیت‌های پیشرفته‌ای مثل هدایت خودکار و ارتباطات 5G بهره می‌برد.

پیش‌تر آلمان در این حوزه پیشگام جهان شناخته می‌شد. این کشور اروپایی حدود 14 قطار هیدروژنی دارد که از سال گذشته میلادی شروع به کار کرده‌اند. ولی قطار CRRC حدود 20 کیلومتر بر ساعت سریع‌تر از قطارهای آلمان حرکت می‌کند. البته برد مسافت قطارهای آلمانی بیشتر و حدود 1000 کیلومتر است.

چین به سمت استفاده از قطارهای هیدروژنی حرکت می‌کند

گفتنی است که هرچند ژاپن و کره جنوبی بیشترین حرف‌ها را درباره استفاده از سوخت سبز هیدروژنی در حمل‌ونقل می‌زنند، اما آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد که چین با بیشترین تعداد ایستگاه‌های سوخت هیدروژنی در جایگاه نخست قرار دارد. درحال‌حاضر کمی بیشتر از 1000 ایستگاه سوخت هیدروژن در جهان وجود دارد، ولی از این تعداد، یک‌سوم آن‌ها در چین وجود دارند.

این مسئله خود نمایانگر یک موضوع مهم‌تر است؛ کشوری که بخش عمده زنجیره تأمین باتری‌های لیتیومی دنیا را کنترل می‌کند، به‌آرامی درحال حرکت به‌سمت هیدروژن است. با توجه به فشار و تقاضایی که روی لیتیوم وجود دارد، قیمت این محصول ممکن است افزایش چشمگیری داشته باشد و جلوی پیشرفت فناوری‌های نوین را بگیرد.

درنتیجه، طبیعی است که کشورها و شرکت‌ها به‌دنبال راه‌های جایگزین برای تأمین انرژی باشند و هیدروژن به‌عنوان یک سوخت سبز می‌تواند بهترین راهکار به‌حساب بیاید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی