ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تصویر روز ناسا: خفاش کیهانی؛ زایشگاهی در دل تاریکی
علمی

تصویر روز ناسا: خفاش کیهانی؛ زایشگاهی در دل تاریکی

در فاصله حدود ۱۴۰۰ سال نوری دور از ما، در راستای صورت فلکی مارافسای، یکی از شگفت‌انگیزترین سحابی‌های کهکشان، یعنی LDN 43 قرار گرفته است. این سحابی به طرز شگفت‌آوری به خفاشی بزرگ شبیه است ...

لیلا برغمدی
نوشته شده توسط لیلا برغمدی | ۶ آبان ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

در فاصله حدود ۱۴۰۰ سال نوری دور از ما، در راستای صورت فلکی مارافسای، یکی از شگفت‌انگیزترین سحابی‌های کهکشان، LDN 43، قرار گرفته است. این سحابی به‌طرز شگفت‌آوری به خفاشی بزرگ شبیه است که میان ستارگان، در شب تاریک هالووین پرواز می‌کند.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

تراکم بالای این ابر مولکولی به حدی است که نه‌تنها نور ستارگان پشت آن، بلکه تابش‌های کم‌نور سحابی بازتابی نزدیک خود به نام LBN 7 را نیز مسدود می‌کند. این سحابی حدود ۱۲ سال نوری طول دارد و زایشگاه ستاره‌ای فعالی شناخته می‌شود.

 LDN 43؛ خفاش کیهانی

درون این ساختار تاریک، دو سحابی دنباله‌دار به نام‌های GN 16.31.3 و GN 16.31.7 وجود دارند که به‌دلیل بازتاب نور ستارگان از گاز و غبار اطرافشان، در پس‌زمینه تاریک سحابی، با درخشش کم‌رنگی خودنمایی می‌کنند.

همچنین درون این سحابی، گره‌های گازی متراکمی وجود دارد که به‌تازگی ستاره‌های جوانی را تشکیل داده‌اند. این ستاره‌های جوان در دل این خفاش کیهانی می‌درخشند و به آن جلوه‌ای رازآلود و خیره‌کننده می‌دهند.

نور ستارگان از پرده غبار اطراف این سحابی عبور می‌کند. این گردوغبار نور آبی را جذب می‌کند و نور قرمز را عبور می‌دهد و باعث می‌شود این سحابی با ظاهری وهم‌آلود، همان‌طور که در تصویر روز ناسا مشاهده می‌کنید، به رنگ قرمز بدرخشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Ah_hamzeh
    Ah_hamzeh | 13 ساعت قبل

    چقدر خفن

مطالب پیشنهادی