ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

راهروی مخفی هرم جیزه
علمی

باستان‌شناسان دالانی مخفی را در هرم بزرگ جیزه کشف کردند [تماشا کنید]

دانشمندان می‌گویند یک راهروی 9 متری در بالای ورودی اصلی هرم بزرگ جیزه وجود دارد که تاکنون هرگز مشاهده نشده بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

گروهی از پژوهشگران بین‌المللی در زیر هرم بزرگ جیزه دالانی را کشف کرده‌اند که پیش‌تر مشاهده نشده بود. محققان می‌گویند این راهروی مخفی احتمالاً برای توزیع وزن هرم در نزدیکی بخش ورودی تعبیه شده بود. طول این دالان حدود 9 متر اعلام شده است.

دانشمندان با کمک پروژه‌ای موسوم به ScanPyramids از طریق تحلیل شیوه نفوذ ذرات میون در هرم بزرگ جیزه دریافته بودند که درون این هرم تغییراتی به‌لحاظ چگالی وجود دارد. ذرات میون محصول جانبی پرتوهای کیهانی هستند که صرفاً بخشی از آن‌ها توسط سنگ‌ها جذب می‌شوند.

محققان با این روش غیرتهاجمی متوجه شدند که در زیر قسمت شمالی هرم بزرگ جیزه در فاصله حدوداً 7 متری از بالای ورودی اصلی، فضایی خالی وجود دارد. در ادامه آزمایش‌های بیشتری با سیستم‌های راداری و اولتراسوند انجام شد و محققان درنهایت به سراغ روشی شبیه به آندوسکوپی رفتند تا یک لوله 6 میلی‌متری را از درون شکافی کوچک به میان سنگ‌ها بفرستند. این شیوه توانست تصاویر این دالان مخفی را به ثبت برساند.

تحقیق پیرامون راهروی مخفی هرم بزرگ جیزه ادامه می‌یابد

در ویدیویی که از این راهرو منتشر شده است، می‌توانیم سنگ‌های کنده‌کاری‌شده را ببینیم که دور یک دالان خالی قرار گرفته‌اند. «مصطفی وزیری»، رئیس شورای عالی عتیقه‌جات مصر می‌گوید: «به اسکن‌های خود ادامه می‌دهیم تا ببینیم چه کار می‌توانیم انجام دهیم و چه چیزی را می‌توانیم در زیر این دالان یا در انتهای آن پیدا کنیم.»

«زهی حواس»، باستان‌شناس مصری، می‌گوید این احتمال وجود دارد که زیر این راهرو چیز مهمی وجود داشته باشد که ما هنوز از وجود آن بی‌خبریم. بااین‌حال، او مطمئن است که تا چند ماه دیگر مشخص می‌شود که واقعاً چه چیزی اطراف این دالان اسرارآمیز وجود دارد.

هرم بزرگ جیزه با ارتفاع 146 متر در حدود 4500 سال پیش در مصر ساخته شد. هرچند این سازه یکی از قدیمی‌ترین و عظیم‌ترین سازه‌های روی زمین محسوب می‌شود، اما دانشمندان در مورد چگونگی ساخت آن هنوز با یکدیگر به اتفاق‌نظر نرسیده‌اند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی