واکسن ترکیبی آنفولانزا-کرونا شرکت مدرنا وارد فاز سه آزمایش میشود
واکسن ترکیبی-فصلی ویروس آنفولانزا-کرونا شرکت مدرنا پس از موفقیت در فاز آزمایشی ۱/۲، وارد فاز سوم آزمایش میشود.
«مدرنا» یکی از شرکتهای دارویی شناختهشده در دنیا است که با عرضه واکسن کرونا در زمان همهگیری به اوج شهرت خود رسید. این شرکت حالا اعلام کرده است که پس از کسب نتایج درخشان در فاز ۱/۲ آزمایشی، واکسن ترکیبی جدید آنفولانزا و ویروس کرونا را وارد فاز سوم آزمایش میکند.
دانشمندان برای ساخت این واکسن ترکیبی که در برابر ویروس آنفولانزا و کرونا از بدن محافظت میکند، در ابتدا واکسن «mRNA-1083» را برای اطمینان از ایمنی زایی نسبی آن و عملکردی که در بدن دارد، مورد آزمایش قرار دادند. سپس این واکسن کرونا با واکسن استاندارد آنفولانزای «فلواریکس» در بزرگسالان ۵۰ تا ۶۴ سال مورد مقایسه قرار گفت. دانشمندان برای حصول نتایج بهتر، این واکسن کرونا را همچنین با واکسن آنفولانزای «Fluzone HD» در بزرگسالان ۷۹-۶۵ سال قیاس کردند.
سپس در مرحله بعد، این واکسن کرونا با آخرین نسخه تقویتشده کرونا، یعنی «Spikevax» مقایسه شد.
مدرنا در این آزمایشات ادعا کرده است که به آنتیبادیهای مهارکننده «هماگلوتیناسیون» و همچنین آنتیبادیهای خنثیکننده ویروس «SARS-CoV-2» در یک واکسن ترکیبی آنفولانزا-کرونا دست یافته است. آنتیبادیهای مهارکننده هماگلوتیناسیون آن دسته آنتیبادیهایی هستند که در اثر تزریق واکسن آنفولانزا در بدن تولید میشوند.
این شرکت همچنین در فاز آزمایشی، واکسن ترکیبی خود را از نظر عوارض جدی در بدن نیز آزمایش کرد. دانشمندان دریافتند فقط کمتر از ۴ درصد عوارض جدی گزارش شده است.
مدرنا قصد دارد فاز سوم آزمایش این واکسن را تا پیش از پایان سال میلادی آغاز کند. آنها همچنین قصد دارند تا در سال ۲۰۲۵ تأیدیههای لازم برای عرضه عمومی این واکسن را کسب کنند.
«استفان بانسل»، مدیر اجرایی شرکت مدرنا، دراینباره گفت: «با نتایج امیدوارکنندهای که در فاز ۱/۲ آزمایشی از واکسن ترکیبی آنفولانزا-کرونا دست یافتیم، حالا آماده هستیم تا این واکسن را در فاز بعدی، یعنی فاز سوم مورد آزمایش قرار دهیم. این درحقیقت نوعی واکسن تنفسی جامع است که سبب انطباق سیستم ایمنی بدن افراد با توصیههای بهداشت عمومی میشود. ما بسیار هیجانزده هستیم تا فاز سوم را مورد آزمایش قرار دهیم و نتایج آن را بررسی کنیم.»
این سیاست کاری شرکت مدرنا تا حدودی برای کسبوکارهای شاخه بیوتکنولوژی که در آزمایش mRNA-1010 با شکست روبهرو شدهاند، اندکی امیدوارکننده خواهد بود.
او در پایان گفت: «امیدواریم با کسب نتایج مثبت و شگفتانگیز بتوانیم مجوز عرضه عمومی را هرچه زودتر بهدست آوریم.»
آمار مرتبط با کرونا در ایران را از اینجا بخوانید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.