تصویر روز ناسا: نگاهی به اعماق سحابی خرطوم فیل
این ساختار کیهانی با نام vdB 142 نیز شناخته میشود.
در این تصویر ناسا، سحابی «خرطوم فیل»، یکی از زیباترین ساختارهای کیهانی، در خوشه ستارهای جوان IC 1396 در صورت فلکی قیفاووس دیده میشود. این ساختار کیهانی که با نام vdB 142 نیز شناخته میشود، بیش از 20 سال نوری طول دارد.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
این نمای دقیق، برآمدگیهای درخشان و حفرههایی از غبار و گاز میانستارهای سرد را (که در این منطقه فراوان هستند) نشان میدهد. ابرهای تاریک و پیچکمانند این سحابی، مواد اولیه لازم برای تشکیل ستارگان را در خود دارند و پیشستارهها را در درون خود پنهان کردهاند.
نور ستارگان که ابر میانستارهای را یونیزه میکند، همراه با بادهای ستارهای ستارههای جوان که گاز را از مرکز به بیرون میرانند، فشار بسیار زیادی در سحابی خرطوم فیل ایجاد کرده است. این فشار، پیشستارهها را به وجود آورده است.
دو ستاره قدیمیتر (اما هنوز جوان، حدود چند میلیون ساله) در حفره کوچک و دایرهای ابتدای این ساختار متراکم حضور دارند. بادهای ستارهای این ستارههای جوان ممکن است این حفره را خالی کرده باشند.
مجموعه نسبتاً کمنور IC 1396 در فاصله حدود 3000 سال نوری، منطقه بزرگی از آسمان را پوشش میدهد و بیش از 5 درجه وسعت دارد. نمای شگفتانگیزی که در این تصویر میبینید، بهاندازه 1 درجه، معادل اندازه زاویهای دو قرص کامل ماه، وسعت دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.