ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پروپاگاندا آمریکا علیه چین در فیلیپین
علمی

رویترز: آمریکا در شبکه‌های اجتماعی فیلیپین علیه واکسن کرونا چین پروپاگاندا راه انداخته بود

رویترز می‌گوید ارتش آمریکا در شبکه‌های اجتماعی فیلیپین کارزاری راه انداخته بود تا اعتبار واکسن کرونا چین را زیر سؤال ببرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

رویترز در گزارشی تحقیقی مدعی شده است ارتش آمریکا در بحبوحه همه‌گیری ویروس کرونا از اکانت‌های جعلی در شبکه‌های اجتماعی برای ترویج پروپاگاندا علیه اعتبار واکسن کرونای ساخت چین در کشور فیلیپین استفاده کرده بود. این کارزار ظاهراً از بهار 2020 تا اواسط 2021 جریان داشته و هدف آن مقابله با نفوذ فزاینده چین در فیلیپین بوده است.

گزارش رویترز ادعا می‌کند ارتش آمریکا در بحران کرونا برنامه‌ای اجرا کرده تا اعتبار واکسن سینوواک (Sinovac) چین را از بین ببرد. به نظر این اقدام پاسخی به تلاش پکن برای مقصر جلوه‌دادن واشنگتن در مسئله همه‌گیری کرونا بوده است. بااین‌حال، این کشمکش‌ها جان مردم عادی فیلیپین را به خطر انداخته بود.

پروپاگاندای آمریکا در شبکه‌های اجتماعی فیلیپین علیه واکسن کرونا چین

برای مثال، ظاهراً سال 2022 یکی از اعضای این کارزار در توییتی نوشته بود: «کووید از چین آمد و واکسن هم چینی است، به چین اعتماد نکنید!» این برنامه حتی سعی داشت این‌طور القا کند که استفاده از واکسن‌های چینی «حرام» است و در تولید آن‌ها از موادی از بدن خوک‌ها استفاده شده است.

یکی از مقامات سابق ارتش آمریکا به رویترز گفته است پنتاگون در ایکس (توییتر سابق)، فیسبوک و اینستاگرام اکانت‌های مخصوص پروپاگاندا دارد. مسئولان فیسبوک اواخر سال 2020 به آن‌ها هشدار داده بودند که اکانت‌ها را شناسایی کرده‌اند و این حساب‌ها ناقض سیاست‌های این پلتفرم‌اند. بااین‌حال، پس از آنکه پنتاگون گفت دیگر از این اکانت‌ها برای کارزارهای ضدواکسن استفاده نمی‌کند، تعدادی از آن‌ها مسدود نشدند.

رویترز در تحقیقاتش، حداقل 300 اکانت هم در ایکس پیدا کرده که ظاهراً برای همین عملیات استفاده می‌شده‌اند. این اکانت‌ها بات بودند و حذف شدند.

به ادعای این رسانه، کارزار پروپاگاندای آمریکا زمانی راه‌اندازی شد که دولت چین مدعی شده بود شیوع ویروس کرونا را می‌توان تا آمریکا ردیابی کرد. یکی از سخن‌گویان پنتاگون در بیانیه‌ای به رویترز، با اشاره به این کارزارهای اطلاعاتی چین گفت: «[ارتش ما] از انواع پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی برای مقابله با حملات و نفوذ مخرب علیه ایالات‌ متحده و متحدان و همکارانش استفاده می‌کند.»

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی