ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Aurora genAI
تکنولوژی

اینتل هوش مصنوعی مولد Aurora با 1 تریلیون پارامتر را معرفی کرد

اینتل می‌خواهد روی ابرکامپیوتر قدرتمند Aurora از مدل هوش مصنوعی مولدی استفاده کند که رقیب GPT از OpenAI خواهد بود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

اینتل امروز علاوه بر رونمایی از مشخصات کامل ابرکامپیوتر Aurora، از هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام Aurora پرده برداشت که کاربرد علمی دارد. این شرکت مدعی است که مدل آن‌ها 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که در مقایسه با 175 میلیارد پارامتر GPT-3 بسیار بزرگ‌تر است.

ابرکامپیوتر Aurora که توانی معادل 2 اگزافلاپ ارائه می‌کند و از این حیث حتی قوی‌تر از ابرکامپیوتر فرانتیر خواهد بود، برای تأمین قدرت مدل هوش مصنوعی Aurora استفاده می‌شود. اینتل امروز در رویداد ISC23 اعلام کرد که این مدل با متون عمومی، علمی، داده‌های علمی و کدهای مربوط به همین حوزه آموزش داده می‌شود.

مدل هوش مصنوعی Aurora اینتل چه کاربردهایی خواهد داشت؟

مدل هوش مصنوعی Aurora صرفاً روی مباحث علمی تمرکز خواهد داشت و کاربردهای آن احتمالاً در حوزه‌های بیولوژی سیستم‌ها، تحقیقات سرطان، علوم اقلیمی، کیهان‌شناسی، مواد و شیمی پلیمر خواهد بود.

زیربنای مدل هوش مصنوعی مولد Aurora کتابخانه‌های مگاترون و دیپ‌اسپید هستند. این مدل 1 تریلیون پارامتر خواهد داشت که 5.7 برابر بزرگ‌تر از GPT-3 محسوب می‌شود و می‌تواند هم‌رده با GPT-4 باشد؛ البته تعداد پارامترهای GPT-4 هنوز به‌صورت رسمی اعلام نشده است.

«ریک استیونز»، دستیار رئیس آزمایشگاه آرگون که ابرکامپیوتر اینتل در آن قرار خواهد گرفت، دراین‌باره می‌گوید: «هدف این پروژه استفاده از تمام پتانسیل ابرکامپیوتر Aurora به‌منظور ایجاد منبعی است که بتوان از آن برای پیشبرد [تحقیقات] علمی در آزمایشگاه‌های وزارت انرژی و در همکاری با سایرین استفاده کرد.»

از زمان عرضه عمومی چت‌بات ChatGPT توسط OpenAI، بسیاری از شرکت‌ها توجه خود را به فناوری هوش مصنوعی مولد معطوف کرده‌اند و محصولات مختلفی را در این زمینه به‌وجود آورده‌اند. حالا اینتل هم با تمرکز دوباره روی رایانش پرتوان (HPC) قصد ورود به این بازار را دارد، اما به‌جای عرضه محصولی برای مصرف عمومی، قصد دارد ابزاری را عرضه کند که بیشترین کاربرد را برای دانشمندان و محققان خواهد داشت و از این حیث می‌تواند به کمک مردم بیاید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی