بررسی پیام رسان ایرانی و رمزنگاری شده «آی گپ»
یکی دو سالی است که توسعه دهندگان ایرانی به ساخت اپلیکیشن های پیام رسان روی آورده اند؛ پیام رسان هایی که به امید رقابت با تلگرام و امثال آن یکی پس از دیگری می آيند و ...
یکی دو سالی است که توسعه دهندگان ایرانی به ساخت اپلیکیشن های پیام رسان روی آورده اند؛ پیام رسان هایی که به امید رقابت با تلگرام و امثال آن یکی پس از دیگری می آیند و همگی بلا استثناء با چالش بزرگ و مشترکی مواجه هستند: این که چگونه اعتماد کاربر ایرانی را جلب کنند؟
امنیت یک پیام رسان همیشه مقوله حساسی برای کاربر ایرانی بوده و هست. شاید همین موضوع باعث شده که بسیاری از مردم کشور ما به استفاده از پیام رسان های امن و رمزنگاری شده ای همچون تلگرام روی آورند که تا کنون نمونه مشابه وطنی آن را نداشته ایم.
اگر دلیل استفاده شما از تلگرام یا واتس اپ امنیت بالای آن هاست، خبر خوبی برایتان داریم. بالاخره پیام رسانی ایرانی هم آمده که کلیه محتوایش را با الگوریتم های قدرتمند رمزنگاری محافظت می کند؛ پیام رسان «آی گپ» که در ادامه ویژگی هایش را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
به عنوان یک اپلیکیشن کراس پلتفرم و قابل دسترس در iOS، اندروید، ویندوز، لینوکس و مرورگر، آی گپ پیام رسانی است که امکان چت و گفتگو در محیطی امن را برایتان فراهم می کند.
بگذارید از همین ابتدا به وجه تمایز و برگ برنده آی گپ بپردازیم، امنیت بسیار بالا که با ترکیبی از الگوریتم های رمزنگاری پیشرفته AES 256-Bit و RSA 2048-Bit حاصل شده است.
محافظت یکپارچه محتوا به وسیله این دو الگوریتم بدان معناست که نه تنها افراد شخص ثالث، بلکه حتی خود توسعه دهندگان هم نمی توانند به مکالمات خصوصی تان دسترسی داشته باشند، و این خصوصیت را نخستین بار است که در یک پیام رسان ایرانی می بینیم.
اما امکانات اپلیکیشن هم به نوبه خود قابل توجه هستند. تیم آی گپ در طراحی این پیام رسان تلگرام را الگوی مستقیم خود قرار داده، طوری که در بدو ورود احساس کار با یکی از نسخه های غیر رسمی تلگرام را خواهید داشت. بنابراین قیاس آن با تلگرام حداقل از نظر ظاهری کار اشتباهی نیست.
رابط کاربری آی گپ خیلی پخته نیست، و به عقیده ما برای رسیدن به سطح مطلوب و چشم نواز از دیدگاه کاربر به جلوه های بصری بیشتری احتیاج دارد. تیم توسعه دهنده می توانست در صفحه بندی، انتخاب فونت، طراحی آیکن ها و باکس های گفتگو ظرافت بیشتری به خرج داده و تنوع رنگ ها را افزایش دهد تا به واسطه این کار محیط دلچسب تری را برای فعالیت کاربر مهیا سازد.
البته شاید در چشم عده ای همین سادگی و خلوتی محیط آی گپ نکته مثبتی ارزیابی شود، اما نمی توان منکر آن شد که این UI تا پختگی و رسیدن به سطح ایده آل کار بیشتری می خواهد، آن هم در شرایطی که پیام رسان های مشابه ایرانی در طراحی رابط کاربری عملکرد به مراتب بهتری از خود به نمایش گذاشته اند.
اما از سوی دیگر فهرستی پر و پیمان از امکانات خوب را در آی گپ داریم که می توانند باعث چشم پوشی از کم و کاستی های رابط کاربری شوند. نکته اول این که کلیه محتوای شما در آی گپ با سرعتی بالا میان پلتفرم های مختلف همگام سازی می شود، طوری که حتی Draft ها را می توانید از دستگاه های گوناگون ادامه بدهید. همچنین می توانید مثل تلگرام با دسترسی به Active Sessions کلیه دستگاه های متصل به حساب کاربری تان را مدیریت کنید.
در آی گپ امکان ساخت گروه هایی با ظرفیت نهایتا 5000 نفر را دارید، یا اگر مخاطبین تان بیش از این ها هستند می توانید کانال بسازید و آن را به کمک ادمین های دیگر مدیریت کنید. آی گپ محدودیتی برای ارسال فایل های سنگین هم پیش پایتان قرار نداده؛ عکس، ویدیو، موزیک، اسناد، پیام های صوتی و فرمت های مختلف فایل را می توانید با سرعتی بالا به دیگران بفرستید.
همچنین اگر در نوشته هایتان خیلی غلط املایی دارید، به لطف امکان ویرایش پیام در آی گپ می توانید هر زمان که خواستید به اصلاح آن ها اقدام کنید.
ارسال موقعیت جغرافیایی، مخاطبین دفترچه تلفن و نقاشی هم از خصوصیات خوب آی گپ به شمار می روند. با وجود این همه قابلیت خوب اما جای خالی بعضی چیزها در آی گپ به شدت خالیست.
مورد اول استیکرها هستند. آی گپ اگر چه مجموعه کاملی از اموجی ها را ارائه کرده، اما هنوز اثری از استیکر (که این روزها بسیار پرطرفدار بوده و از ضروریات یک پیام رسان محسوب می شوند) در آن نمی بینیم. نکته دیگر این که آی گپ گزینه ای برای تغییر وضعیت آنلاین بودن شما ارائه نکرده، و ظاهرا توسعه دهندگانش تعیین رمز عبور برای ورود به اپلیکیشن را خیلی ضروری نمی دانسته اند.
پیام های صوتی آی گپ هم اگرچه با سرعت بسیار خوبی ضبط و بارگذاری می شوند، اما کیفیت پخش قابل قبولی ندارند و خیلی شفاف نیستند. حتی باگ کوچکی هم در کانال های آن مشاهده کردیم.
این باگ مربوط به بخش کانال هاست. تعداد بازدید هر پست در کانال های آی گپ زیر آن ذکر می شود، و نکته خوب این که می توانید هر کدام را لایک و دیس لایک کنید. اما نکته عجیب اینجاست که دکمه های لایک و دیس لایک هر دو به طور همزمان عمل می کنند. به عبارت دقیق تر یک پست را می توانید همزمان لایک و دیس لایک کنید، و این در آمار کلی هر پست هم لحاظ می شود.
اما به عقیده ما و با وجود این مشکلات، هنوز هم کفه ترازو به سمت قابلیت های مفید آی گپ سنگینی می کند. جستجوگر داخلی آی گپ (بر خلاف «گپ» که چندی پیش معرفی کردیم) بسیار دقیق و سرعت جستجوی آن بالاست، تنظیمات خوبی برای مدیریت حافظه و کش در اختیار کاربر قرار داده و از امکانات شخصی سازی خوبی مثل تعویض عکس پس زمینه و تغییر اندازه فونت بهره می برد.
تلگرام اگر چه جای پای خود را در زندگی کاربران ایرانی محکم کرده، اما انتشار اپلیکیشن هایی همچون آی گپ با این سطح از امکانات بدان معناست که توسعه دهندگان هم وطن ما هم در حوزه ساخت اپلیکیشن های پیام رسان هیچ چیزی از برنامه نویسان خارجی کم ندارند.
با این قدم های رو به جلو، هیچ بعید نیست که پیام رسان های ایرانی در آینده به سطحی از مقبولیت برسند تا دیگر محتاج استفاده از اپلیکیشن های خارجی نباشیم، و بتوانیم با گسترش محصولات داخلی و حمایت از آن ها به اشتغال زایی، افزایش درآمد و پیشرفت مردم کشور خودمان کمک کنیم.
در مجموع و با این سطح از امکانات، عملکرد آی گپ را خوب و قابل قبول توصیف می کنیم و امیدواریم که با رفع کم و کاستی های فعلی شاهد عملکرد بهتر و استقبال هموطنان مان از آن باشیم. آی گپ برای استفاده کاملا رایگان است، و می توانید همین حالا آن را از لینک های زیر دانلود کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام چرا کد ورود ب اپیکیشن نمیده
سلام
وقت بخیر
بنده به عنوان یک برنامه نویس، آی گپ رو بررسی کردم و متوجه ضعفی شدم که امنیت این پیام رسان رو دچار مشکل میکنه
اعلام کردم اما کسی پاسخگو نبود
آماده ام تا اثبات کنم
لطفا اطلاع رسانی کنید
ممنون
آیدی جهت ارتباط
@Soiava
قوه قضاییه دستور بده ببین چطور ترکیبی از الگوریتم های رمزنگاری پیشرفته رو میذارن کف دست دولت! ? ? ? ?
سلام و درود به دوستان.
دوستان یعنی فکر میکنید که روسیه یا آمریکا از پیامرسانهاشون جاسوسی نمیکنن؟
یعنی اینقدر ساده اید که فکر میکنید وقتی سازمان سیا میگه به گوگل یا فیسبوک اطلاعات فلان شخصو میخوایم اینام بگن نه و تمام؟
نخیر نه گفتنشون بخاطر اینه که کلی کاربر رو از دست ندن اگر بخوان بگن آره که کسی نمیمونه تا ازش جاسوسی کنن
پس مساله بررسی اطلاعات همینه
یعنی یه آمریکایی اگر قراره از دولتش بد بگه ترجیح میده پیامرسانش روی سرورهای کشور دیگه ای باشه
متاسفانه با این سطحی نگریامون چه موافقا چه مخالفا به جای خیلی مطلوبی نمیرسیم
روسیه و آمریکا به حریم خصوصی کاربرانشون احترام میگذارند . اونجا اینقدر ها بی قانون نیستش که یدونه از این درجه دارها ستوان یا گروهبان به کل اطلاعات و پیام های شما تو چت دسترسی داشته باشه . و بخواد باهاش کاسبی کنه .
و یا بشینه س*س چت طرف با زیدش رو برای فضولی خودش بخونه .
شما خیلی اگر مطمئن هستی از امنیتش برای خودت و همسرت و خواهر و برادر هات نصب کن و داخلش صحبت ها و مکالمات خصوصی ات رو انجام بده . هرزمان اینکار رو انجام دادی بعد بیاد اینجا تز حمایت از کالای داخل و تولید ملی و تز روشن فکرانه بده .
اون عزیزانی که دیدن مقام قضائی از کل مکالمات و چت هاشون مستندات داره مشکل رو از تلگرام نبینند .
تمام اطلاعات و دیتاهای اینترنتی کاربران از مبداء شنود و کنترل میشه .
روز خوش
به چند دلیل اصلا علاقه ای به استفاده از برنامه های اینترنت محور ایرانی ندارم
1- عدم پایداری مناسب ( بعد یک مدت یا سرورشون قطع میشه یا کند میشه یا ارور میدن و....)
2- عدم اطمینان برای اینکه بخوام کانال آموزشیمو روی یه نرم افزار ایرانی بارگذاری کنمو تمام وقتمو بزارم فردا یا برنامشون رو جمع کنن یا اینکه سروراش داغون شه دوستام نتونن دانلود کنن یا ... تمام زحماتم از بین بره و مجددا بیام روی یک برنامه مثل تلگرام فایل هامو ارسال کنم
3- عدم داشتن امنیت شخصی در اینجور نرم افزار ها . با حرف های مسولین که باید فلان بشید بیاید زیر نظر ما فلان بهمان باید دیتا و سرور هاتون دست ما باشه و .... که طبیعتا این پیام رسان ها هم بخاطر اینکه توی کشور ایران هستن مجبورن مطیع قوانین خاله زنکی مسولین باشن که در هیچ کجای دنیا به این شکل و این مدلی از محتویات مردم استفاده نمیشه
ولی مهمترین دلیلم که هیچ علاقه ای به استفاده ازین آپ ها ندارم همون عدم پایداری این نرم افزار ها و باگ فراوانی هست که داره
سلام، بد نیست اپلیکیشن لندکارت که در زمینه تخفیف گروهی کار میکنه رو هم امتحان کنیدف دیجیاتو بررسیش کن ممنون