ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ترکیب گرافین و نقره؛ راهکار دانشمندان برای تولید نمایشگرهای مقاوم تر و بهتر موبایل

نمایشگر اسمارت فون ها ظاهراً با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می شود، اما محققین دانشگاه ساسکس انگلستان احتمالاً موفق به ساخت جایگزینی سرسخت تر شده اند. مثل همیشه، عنصر اسرارآمیز این ماده جدید گرافین بوده ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۴ آبان ۱۳۹۶ | ۱۸:۴۵

نمایشگر اسمارت فون ها ظاهراً با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می شود، اما محققین دانشگاه ساسکس انگلستان احتمالاً موفق به ساخت جایگزینی سرسخت تر شده اند. مثل همیشه، عنصر اسرارآمیز این ماده جدید گرافین بوده که در ترکیب با نانوسیم های نقره ای، به تولید نمایشگر لمسی محکم تری منجر شده است. این ماده تازه به آسانی قابل تولید است، حساسیت بیشتری به لمس نشان می دهد، انرژی کمتری می طلبد و حتی انطعاف پذیر بوده و خم می شود.

نمایشگر اسمارت فون فعلی شما احتمالاً درون دادهای لمسی خود را از اکسید ایندیم دریافت می کند، اما گرچه این ماده برای شفافیت و رسانایی بسیار ایده آل است، بسیار نادر، گران قیمت و شکننده نیز هست. نقره به صورت معمول به عنوان جایگزینی برای این ماده استفاده می شود اما نقره هم گران بوده و در گذشته شاهد استفاده از مس به جای تمام این ها بودیم.

تیم ساسکس دریافته که میزان نقره مورد نیاز را می توان در ترکیب با گرافین به شکلی چشمگیر کاهش داد - لایه هایی از کربن که قطری معادل یک اتم دارند. برای ساخت نمایشگر، محققان فیلم گرافین را روی سطح آب شناور کردند و سپس آن را با مهری پلاستیکی برداشته و روی لایه ای از نانوسیم نقره ای قرار دادند. اگرچه این تکنیک فعلاً در مراحل نخستین به سر می برد اما تیم ساسکس می گوید با استفاده از ماشین های اسپری یا غلتک های مختلف می تواند ابعاد تولید را گسترش داد.

افزودن گرافین به شبکه نانوسیم های نقره ای، میزان رسانایی الکتریسیته را نیز تا ده ها برابر افزایش می دهد. به گفته آلن دالتون، مدیر تیم سازنده ماده جدید، این بدان معناست که می توان از میزان ناچیزی نقره برای دستیابی به پرفورمنس فعلی یا حتی بهتر استفاده کرد. نتیجه نهایی، نمایشگری است که حساسیت بیشتری نشان داده و برق کمتری مصرف می کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Naji
    Naji | ۴ آبان ۱۳۹۶

    اسم دانشگاه چقد سخته ?

مطالب پیشنهادی