ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

متا بابت تشخیص چهره بدون اجازه کاربران فیسبوک 1.4 میلیارد دلار جریمه می‌پردازد

ایالت تگزاس با متا در پرونده استفاده از فناوری تشخیص چهره در فیسبوک به توافق رسید.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

طبق توافق متا با ایالت تگزاس، این شرکت فناوری قبول کرد که با پرداخت 1.4 میلیارد دلار به پرونده نقض قانون حریم خصوصی این ایالت درباره قابلیت تگ‌کردن خودکار کاربران در عکس‌های فیسبوک خاتمه دهد. البته مقرر شده است که متا این مبلغ را طی پنج سال پرداخت کند.

براساس گزارش ورج، تگزاس با متا درباره پرونده استفاده از فناوری تشخیص چهره در فیسبوک به توافق رسید. طبق شکایت سال 2022 تگزاس، این ایالت ادعا کرد که قابلیت «پیشنهاد تگ» در عکس‌های آپلودشده در فیسبوک، قانون ضبط یا استفاده از شناسه بیومتریک (CUBI) این ایالت را نقض می‌کند. بااین‌حال اکنون دفتر دادستان کل تگزاس اعلام کرد که متا موافقت کرده است طی پنج سال 1.4 میلیارد دلار برای حل این پرونده جریمه بپردازد.

غرامت متا در پرونده تشخیص چهره فیسبوک

دادستان کل تگزاس می‌گوید که دریافت این غرامت از متا، بزرگ‌ترین توافقی است که تاکنون توسط یک ایالت به‌دست آمده است. او می‌گوید که این اولین شکایت و دریافت غرامت تحت قانون CUBI است و به عنوان هشداری برای سایر شرکت‌ها در نقض حقوق حریم خصوصی شهروندان این ایالت عمل می‌کند.

متا در سال 2011 ویژگی تگ افراد موجود در عکس را راه‌اندازی کرد. این شرکت درواقع ادعا می‌کرد این قابلیت با آسان‌ترکردن فرایند افزودن نام افراد در عکس، تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد. بااین‌حال ایالت تگزاس می‌گوید که متا برای شناسایی چهره افراد در تصاویر، اجازه کاربران را دریافت نکرده است.

قانون CUBI تگزاس که دو سال قبل‌تر در سال 2009 تصویب شده بود، شرکت‌ها را از گرفتن داده‌های بیومتریک مانند هندسه چهره بدون دریافت رضایت آگاهانه قبلی منع می‌کند. دفتر دادستان کل می‌گوید فیسبوک تشخیص چهره و پیشنهاد تگ را به‌طور خودکار فعال کرده بود.

البته متا در سال 2017 امکان خاموش‌کردن این قابلیت را در اختیار کاربران قرار داد و سپس در سال 2021 نیز تگ خودکار چهره در عکس‌ها را متوقف کرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی