ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسپاتیفای
نرم افزار و اپلیکیشن

اقدام جنجالی اسپاتیفای: انتشار آثار ساخته‌شده با هوش مصنوعی در صفحه هنرمندان درگذشته

اسپاتیفای بدون اجازه خانواده هنرمندان یا ناشران آنها، آهنگ‌هایی را که توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند در صفحه هنرمندان درگذشته منتشر کرده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳ مرداد ۱۴۰۴ | ۱۴:۳۰

طبق گزارش‌های جدید، اسپاتیفای بدون کسب اجازه، آهنگ‌هایی را که توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند، در صفحه برخی هنرمندان درگذشته منتشر کرده است. این اقدام سرویس پخش موسیقی محبوب با واکنش‌های تندی مواجه شده است.

همانطور که رسانه 404Media در گزارش خود توضیح داده است، اسپاتیفای در صفحه رسمی برخی از هنرمندان قدیمی که سال‌ها پیش درگذشته‌اند، آهنگ‌هایی منتشر کرده که توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند و هیچ ارتباطی با سبک یا شخصیت این افراد ندارند. یکی از نمونه‌های افشاشده، آهنگی با نام «Together» است که در صفحه «بلیز فولی» (Blaze Foley)، خواننده آمریکایی که در سال 1989 به ضرب گلوله کشته شد، قرار گرفته بود.

آهنگ مذکور در سبک کانتری با صدای مردانه، گیتار الکتریک و پیانو است، درحالی‌که تصویر کاور آن که باز هم توسط هوش مصنوعی تولید شده، یک خواننده جوان با کت چرمی مشکی را نشان می‌دهد که هیچ شباهتی با فولی ندارد.

آهنگ جعلی در اسپاتیفای

«کریگ مک‌دونالد»، صاحب ناشر رسمی آثار بلیز فولی، درباره این اقدام اسپاتیفای گفته است:

«می‌توانم با اطمینان بگویم این آهنگ نه از لحاظ صدا و نه سبک موسیقی، هیچ ربطی به بلیز ندارد. این آهنگ کاملاً جعلی است.»

او همچنین ادعا کرده که ابتدا همسر خواننده متوجه انتشار آهنگ شده و پس از اطلاع‌رسانی، اسپاتیفای آن را حذف کرده است.

نکته قابل‌توجه دیگر اینکه نام ناشر این آهنگ در اسپاتیفای «Syntax Error» عنوان شده که آثار هوش مصنوعی مشابه دیگری را در صفحات هنرمندانی از جمله «گای کلارک» (درگذشته در سال 2016) منتشر کرده است.

مک‌دونالد در ادامه می‌گوید:

«تعجب‌آور است که اسپاتیفای هیچ راهکاری برای جلوگیری از این سوءاستفاده ندارد. مسئولیت کامل این اتفاق با اسپاتیفای است. مهندسان نرم‌افزار آنها می‌توانند به‌سادگی جلوی این کلاه‌برداری را بگیرند، اگر واقعاً بخواهند.»

واکنش اسپاتیفای به این گزارش جنجالی

اسپاتیفای در واکنش به این گزارش، در بیانیه‌ای اعلام کرده است:

«محتوای مورد بحث، سیاست‌های مربوط به محتوای گمراه‌کننده‌ اسپاتیفای را نقض کرده است؛ سیاست‌هایی که تقلید از نام، تصویر یا توضیحات مربوط به یک خالق دیگر با هدف فریب، یا جازدن خود به‌جای یک شخص، برند یا سازمان دیگر به‌صورت فریب‌کارانه را ممنوع می‌کند. این موضوع مجاز نیست. ما علیه دارندگان مجوز و توزیع‌کنندگانی که در مدیریت این نوع تقلب کوتاهی کرده‌اند، اقدام می‌کنیم و افرادی که تخلفات مکرر یا شدید انجام دهند، ممکن است به‌طور دائمی از اسپاتیفای حذف شوند؛ همان‌طور که در موارد دیگری این اتفاق افتاده است.»

صفحه بلیز فولی در اسپاتیفای

این واقعه درحالی رخ داده که پلتفرم فرانسوی Deezer به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رقبای اسپاتیفای، چند ماه پیش ابزاری برای شناسایی موسیقی تولیدشده با هوش مصنوعی راه‌اندازی کرد. طبق گزارش این شرکت، در مدت شش ماه پس از اجرای این سیستم، مشخص شد که حدود 20 درصد از آثار بارگذاری‌شده در هر روز (بیش از 20 هزار آهنگ) توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی