ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

وینمپ
نرم افزار و اپلیکیشن

بازگشت پلیر محبوب و خاطره‌انگیز؛ کد منبع Winamp در دسترس قرار گرفت

با این کد منبع توسعه‌دهندگان می‌توانند وینمپ را تغییر بدهند و نسخه‌های خود را ایجاد کنند، اما برای توزیع آن محدودیت‌هایی وجود دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۵ مهر ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

وینمپ (Winamp) از جمله پلیرهای به‌یادماندنی و محبوب دهه‌های قبل بوده و حالا کد منبع آن در GitHub منتشر شده است. کاربران با وجود این کد منبع می‌توانند وینمپ را تغییر بدهند و نسخه‌های خود را ایجاد کنند، اما برای توزیع آن محدودیت‌هایی وجود دارد.

کد منبع وینمپ کلاسیک اکنون در GitHub منتشر شده است. این پروژه با استقبال خوبی از سوی جامعه توسعه‌دهندگان روبرو شده است و درحال‌حاضر بیش از 4000 ستاره و تقریباً 1000 فورک دارد. کد منبع در درجه اول به زبان ++C نوشته شده و دستورالعمل‌های کامپایل آن نیز ارائه شده است.

البته هرچند کد منبع در‌حال‌حاضر به‌صورت عمومی قابل دسترس است، اما به‌طور دقیق منبع باز نیست. درواقع این کد توسط مجوز مشارکتی وینمپ (WCL) مدیریت می‌شود که می‌گوید هرچند کاربران می‌توانند کد را برای استفاده خصوصی تغییر بدهند، اما آن‌ها مجاز به توزیع نسخه‌های اصلاح‌شده نیستند.

وینمپ؛ از محبوبیت در اوایل دهه 2000 تا پایان‌کار در سال 2013

شرکت Llama Group به‌عنوان مالک Winamp در ماه مه اعلام کرده بود که به‌زودی کد منبع پلیر نمادین خود را در دسترس عموم قرار خواهد داد. این شرکت همچنین در سال 2021 اعلام کرد که قصد دارد نسخه جدیدی از نرم‌افزار خود را ارائه کند که مانند یک پلتفرم استریم موسیقی برای سازندگان است. اما این تصمیم عملی نشد، با‌توجه به اینکه در این حوزه رقبای قدرتمند دیگری مانند اسپاتیفای، اپل موزیک و Tidal وجود دارند.

Winamp یک پلیر رسانه‌ای است که سال 1997 توسط Nullsoft منتشر شد و در سال‌های بعد، همزمان با رونق فایل‌های MP3، توانست به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. این پلیر که در اوایل دهه 2000 بسیار محبوب بود، رابط کاربری ساده‌ و در عین‌حال قدرتمند و قابل‌تنظیمی را به کاربران ارائه می‌کرد.

پس از خرید Nullsoft توسط AOL، سرعت روند توسعه آن کمتر شد و در سال 2013، وینمپ به کار خود پایان داد.

البته در سال 2014، Llama Group به‌عنوان مالک جدید وینمپ قصد داشت توسعه آن را از سر بگیرد، اما نتوانست آن را به شکوه سابق خود برساند، زیرا سرویس‌های استریم موسیقی محبوبیت زیادی دارند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی