تولید 49 میلیون تن زباله الکترونیکی در سال 2012؛ امریکا سردمدار و چین دوم
مدت ها است آن را از پشت شیشه ویترین مغازه زیر نظر گرفته ای، قیمت اش را پرسیده ای، بارها در اینترنت جستجو کرده ای تا هیچ اطلاعاتی در موردش از نگاهت پنهان نماند، و ...
مدت ها است آن را از پشت شیشه ویترین مغازه زیر نظر گرفته ای، قیمت اش را پرسیده ای، بارها در اینترنت جستجو کرده ای تا هیچ اطلاعاتی در موردش از نگاهت پنهان نماند، و بالاخره در یک روز تصمیم می گیری بی دغدغه با پس انداز چند ماهه، دلبند دیجیتالت را بخری! این اتفاقی است که برای بسیاری از ما رخ می دهد؛ زمانی که جعبه کالای تازه خریداری شده دیجیتال را باز می کنیم برق شادی در چشم مان موج می زند غافل از اینکه همزمان داریم سطل زباله ای را پر می کنیم که اکنون حجم آن به میلیون ها تن رسیده.
آیا تا به حال فکر کرده اید وقتی یک تلفن، تبلت، لپ تاپ یا هر نوع محصول الکترونیکی قدیمی را دور می اندازید چه اتفاقی برای آن می افتد؟ برخی شرکت ها همچون اپل برنامه هایی برای بازیافت زباله های الکترونیک دارند، اما متاسفانه بسیاری از شرکت ها اهمیت چندانی به این موضوع نمی دهند. این کم توجهی در نهایت دنیا را با تولید انباشتی از زباله الکترونیکی در طبیعت مواجه می کند.
اِستپ (StEP) تشکیلاتی بین المللی است که در زمینه کاهش و راهکارهای صحیح دور انداختن زباله الکترونیک فعالیت می کند و محققان آن مدت ها است حجم زباله الکترونیکی تولید شده توسط کشورهای توسعه یافته جهان را زیر نظر گرفته اند و به نتایجی رسیده اند که ماحصل آن را در تصویر زیر می توان مشاهده کرد:
به اعتقاد این نهاد زباله الکترونیکی تنها وسایل دور انداخته شده ای همچون تلفن هوشمند، رایانه و تلویزیون به حساب نمی آید؛ در واقع لوازم کوچک و بزرگ آشپزخانه از جمله مایکروویو و ماشین لباس شویی در کنار وسایلی همچون دوربین دیجیتال، پرینتر و روتر های شبکه نیز در زمره زباله های الکترونیک قرار می گیرند. غیر از این وسایل، دورریز محصولاتی نظیر لامپ، برخی ابزار و یراق الکترونیکی، اسباب بازی های برقی، تجهیزات ورزشی و حتی برخی وسایل پزشکی هم به عنوان زباله الکترونیکی طبقه بندی می شود.
با پر شدن گورستان های دفن زباله در جهان توسط ضایعات الکترونیکی، بی شک بحرانی زیست محیطی در انتظار کره زمین است؛ بحرانی که متاسفانه تا به حال از سوی کشورهای توسعه یافته به هیچ وجه جدی گرفته نشده. ایالات متحده آمریکا با تولید 9.4 میلیون تن زباله الکترونیکی در سال 2012 سردمدار این بحران است. چنین آماری نشان می دهد که این کشور با سرانه 29.8 کیلوگرم دورریز الکترونیکی در سال، بزرگترین مصرف کننده وسایل الکترونیکی در جهان نیز به حساب می آید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
" میله های افقی نارنجی "
گفتی نارنجی و کردی کبابم!!
به به فک کنم نویسنده ی جدید باشن
خوش اومدین!
اینا رو بازیافت کنند رم پردازنده و این ها بدرد میخوره صفحه نمایش و هم چیز رو میشه استفاده کرد با بازیافتشون
چين زباله هم توليد مي كنه؟ جلل خالق. پس ايران چيه اين وسط
به این ها بگین ایران زباله هاشون رو خریداره :)
البته چون زبالست باید مفتی بدن به ما :)