یک پدیده ناشناس در قمر زحل رویت شد
تصاویری که توسط سفینه فضایی «کاسینی(Cassini)» ناسا در تیرماه سال گذشته ثبت شده اند، از یافتن خصوصیت عجیبی در قمر زحل به نام تایتان خبر می دهند. این اکتشاف مربوط به دریای هیدروکربی بزرگی در سطح این ...
تصاویری که توسط سفینه فضایی «کاسینی(Cassini)» ناسا در تیرماه سال گذشته ثبت شده اند، از یافتن خصوصیت عجیبی در قمر زحل به نام تایتان خبر می دهند. این اکتشاف مربوط به دریای هیدروکربی بزرگی در سطح این قمر است. فضانوردان شاهد ماجرا، ایده های مختلفی برای آن پیشنهاد نموده اند و آن را به پدیده هایی همچون امواج سطحی، جامدات شناور، حباب های بالارونده و ... مرتبط دانسته اند. البته این ها همگی حدس و گمان هستند.
استیفن وال از آزمایشگاه نیروی محرکه جت ناسا، اخیراً طی مصاحبه ای گفت: «علم عاشق ماجراجویی است و طی این پدیده اسرار آمیز، ما شاهد تغییراتی نمونه ای از تغییرات در حال وقوع بر تایتان خواهیم بود.» وی در ادامه اظهار داشت: «ما امیدواریم که بتوانیم تغییرات را به طور کامل مشاهده کنیم و درباره رخدادهایی که در آن دریای ناشناخته روی می دهد اطلاعاتی به دست آوریم.»
این خصوصیت تازه کشف شده، مساحتی حدود 160 کیلومتر مربع را اشغال کرده و حداقل 2 بار در سال 2013 و یک بار در شهریور امسال رویت شده است. مشاهدات قبلی، هیچ کدام به اندازه این یکی نتایج واضحی درباره پدیده رخ داده در دریای Ligeia Mare که یکی از بزرگترین دریاهای تایتان است، نداده بودند.
سه تصویر بالا که از رادار فضاپیمای کاسینی به دست آمده اند، شمایل و تکامل این پدیده را نشان می دهند. رخداد مذکور با رنگ روشن نسبت به دریای Ligeia Mare که به رنگ تیره در پس زمینه قرار دارد، نمایش داده شده است. بیشتر ناحیه سفید ناحیه ای از زمین را نشان می دهد که بالا یا پایین سطح دریا قرار دارد و احتمال می رود که بیشتر ترکیب آن از متان یا اتان ساخته شده باشد.
این پدیده اولین بار در تیرماه سال گذشته مشاهده شد. سپس ناپدید گشت و طی چند ماه بعد حتی با رادارهای دقیق کاسینی و تصاویر گرفته شده توسط آن در گستره مادون قرمز قابل رویت نبود. تا این که ماه پیش دوباره نمایان شد. در حالی که هم تغییر شکل داده بود و هم مساحتش از 75 کیلومتر مربع حدوداً دو برابر شده بود.
محققان حدس می زنند که تغییر شکل این پدیده می تواند با تغییر فصل ها در تایتان مرتبط باشد. علاوه بر این آن ها اطمینان دارند که این خصوصیت کشف شده، واقعی است و حاصل دست بشر، عوامل خارجی، اشتباه اطلاعاتی یا حتی تبخیر شدن دریای مذکور نیست. پیگیری و مشاهده چنین تغییراتی از مأموریت های اصلی کاسینی است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خیلی هم عالی......ممنون واسه اهمیت دادن به این موضوعات!
:d
عالی بود مثه همیشه مرسی
matlab jalebi bod
تا خوندم منفی رو دارم
براچی فینگیلیش مینویسی؟
فکر کردی ما نمیتونیم
البته ببخشید اگه منظورم بد بود