بررسی دیجیاتو: تبلت Huawei Mediapad X1
این روزها همگی شاهد رقابت تنگاتنگ شرکت های مختلف بر سر تصاحب بازار تلفن های هوشمند و تبلت ها هستیم و در همه جا تبلیغات رنگارنگ آن ها را مشاهده می کنیم. تنوع انتخاب، مخصوصا در ...
این روزها همگی شاهد رقابت تنگاتنگ شرکت های مختلف بر سر تصاحب بازار تلفن های هوشمند و تبلت ها هستیم و در همه جا تبلیغات رنگارنگ آن ها را مشاهده می کنیم. تنوع انتخاب، مخصوصا در بازار تبلت ها آنقدر زیاد است که گاهی انتخاب محصول مورد نیاز برای خرید می تواند خود به چالشی بزرگ تبدیل شود.
شرکتی مانند هوآوی طی دو سال گذشته در ایران، توانسته تا اعتماد کاربران را به واسطه محصولات گوناگون و قیمت مناسب به خود جلب کند. این شرکت چینی سال ها است که در حوزه مخابرات و تجهیزات بی سیم فعالیت داشته و با کوله باری از دانش فنی سعی در ارائه تکنولوژی های مرتبط در تلفن های هوشمند و تبلت های خود دارد. لذا استفاده از آخرین و به روز ترین فناوری های مخابراتی می تواند برگ برنده ای در دست این شرکت نسبت به رقبای خود باشد.
در این مطلب قصد معرفی و بررسی یکی از آخرین تبلت های هوآوی یعنی MediaPad X1 را داریم. گجتی که هرچند دیر هنگام ولی بالاخره به بازار آمده تا رقیبی برای Apple iPad Mini و Google Nexus 7 2013 باشد.
MediaPad X1 توانست با قد و قواره 7 اینچی و قدرت سخت افزاری خود، توجه بسیاری از منتقدان را در Mobile World Congress 2014 به خود جلب کند. اما شاید مهم تر از نظر کارشناسان باور کاربران باشد بر همین اساس هواوی در تلاش است را این تبلت را در سبد خرید کاربرانش قرار دهد.
در بررسی این تبلت با ما همراه باشید.
طراحی
اگر اپل آیپد را طراحی نمی کرد مشخص نبود که هم اکنون تبلت های تولید شده توسط دیگران چه شمایلی داشتند! گویی فقط چند طرح انگشت شمار وجود داشته و باقی از روی دست آن ها کپی می کنند. X1 هم از این قائده مستثنی نبوده و ظاهر آن در نگاه اول یاداور همین موضوع است. هرچند انکار نمی کنیم که در جزئیات تفاوت ها بسیارند و ما نیز سعی داریم تا بر آن ها تمرکز کنیم.
در نگاه اول با یک تبلت ریز نقش، نازک و سبک وزن مواجه هستیم. قطر X1 برابر با 7/2 میلیمتر است و وزن آن به 239 گرم می رسد. X1 در حالی بر روی باسکول عدد 239 گرم را از خود بر جای می گذارد که رقبایش از آن وزن سنگین تری دارند. نگاهی به اعداد و ارقام نشان می دهد که نکسوس 7 با 8/7 میلیمتر ضخامت از وزن 299 گرم برخوردار است و آیپد مینی نیز با 7/5 میلیمتر ضخامت وزنی 341 گرمی دارد.
صفحه نمایش بیشتر از هشتاد درصد از فضای روی تبلت را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل حاشیه های اطراف دیسپلی بسیار باریک هستند. همین امر ظاهر دستگاه را زیبا و X1 را به تبلتی جمع و جور و بسیار خوش دست تبدیل کرده است.
به نظر می رسد هواوی در تلاش بوده تا از هارمونی پلاستیک و آلومینیوم در بدنه X1 استفاده کند. اما قرارگیری یک نوار براق دور تا دور قاب جلو، ظاهر تبلت را دگرگون کرده و ظاهری از مد افتاده به آن داده است. هرچند ترجیح می دادیم تمام بدنه از آلومینیوم تشکیل میشد ولی بهتر بود همان پلاستیک جای آن نوار براق را نیز می گرفت.
بدنه پشتی از ترکیب آلومینیوم و پلاستیک تشکیل شده است. آلومینیوم بخش اعظم این قسمت را به خود اختصاص داده و پلاستیک نیز فضاهای بالا و پایین را دربر گرفته است.
استفاده از فلز می توانست حس استحکام و زیبایی را پدید آورد؛ ولی گویی هر چه آن رشته، پلاستیک پنبه کرده است. به همین دلیل بدنه ظاهری دوگانه یافته و احساس لوکس بودن را از دستگاه گرفته است. هرچند تراش آلومینیوم در لبه های پشتی بدنه خود نمایی کرده و کمک می کند تا بدنه ظاهر زیبا تری داشته باشد.
اگر دستگاه را به پشت برگردانیم، محل قرار گیری دوربین و در کنارش فلش LED قابل مشاهده است. می توانیم بگوییم جایی که برای لنز دوربین در نظر گرفته شده نامناسب است. اگر تبلت را افقی به دست بگیریم و قصد استفاده از دوربین را داشته باشیم، ممکن است ناخواسته لنز دوربین را با دست بپوشانیم. بهتر بود تا لنز دوربین بیشتر از گوشه ها فاصله داشت تا این مشکل مرتفع می شد. در پایین ترین قسمت پشت بدنه نیز جایگاه اسپیکر است.
در قاب سمت راست جایگاه microSD قرار گرفته است. دکمه تنظیم صدا و پاور نیز در همین قسمت تعبیه شده اند. هواوی تصمیم گرفته تا ورودی سیم کارت را هم در همانجا قرار داده درحالی که قابسمت چپ کاملا دست نخورده است.
درخصوص محل قرار گیری دکمه پاور؛ می توانیم بگوییم که هواوی آن را در نامناسب ترین جای ممکن قرار داده است. چرا که حتما به صورت ناخواسته آن را لمس و صفحه نمایش را خاموش یا روشن می کنید. بهتر بود تا این دکمه کمی بالاتر و یا در قسمت فوقانی دستگاه جای می گرفت.
قسمت جلوی محصول، محل قرارگیری اسپیکر مکالمه است. دوربین جلو به همراه حسگر نور نیز در همانجا قابل مشاهده هستند. جک ۳.۵ میلی متری هدفون و میکروفن حذف نویز مکالمه نیز در قاب بالایی جا خوش کرده اند. در بخش تحتانی بدنه میکروفن مکالمه و ورودی microUSB قرار دارند.
نمایشگر
7 اینچ با رزولوشن 1920 در 1200 و 323 پیکسل در هر اینچ مشخصات نمایشگری است که X1 برای ارائه دارد. در مقام مقایسه iPad Mini نیز دارای 324 نقطه در اینچ و Nexus 7 نیز مشابه X1 بوده و همگی از این لحاظ در یک رتبه قرار داشته و تفاوت چندانی با هم ندارند.
X1 نمایشگری 7 اینچی با رزولوشن FULL HD دارد. تعداد پیکسل های صفحه نمایش به 323 نقطه در هر اینچ می رسند. در مقام مقایسه آیپد مینی و نکسوس 7 نیز در همین رتبه قرار دارند.
باید بگوییم X1 صفحه نمایشی درخشان را در اختیار دارد. استفاده از تکنولوژی LTPS برای ال سی دی حرارت نمایشگر را به حداقل رسانده و کمک می کند تا درخشنگی آن به 515 نیت برسد (برای دانستن بیشتر راجع به نیت اینجا را بخوانید). اگر به خاطر داشته باشید OnePlus One نیز از همین تکنولوژی در صفحه نمایش خود استفاده می کرد.
رنگ های تولید شده توسط نمایشگر X1 طبیعی بوده اماکنتراست آن ها می توانست کمی بیشتر باشد. زاویه دید نیز مناسب و نه در حد عالی است.
با توجه به اعداد و ارقام بالا، زمان آن بود تا عملکرد نمایشگر X1 را در زیر نور مستقیم آفتاب بررسی کنیم. ظهر هنگام تبلت را با خود به بیرون از ساختمان برده و سعی کردیم تا با آن به مطالعه دیجیاتو بپردازیم. نوشته ها به راحتی خوانده شده و تصاویر نیز از وضوح خوبی برخوردار بودند. البته درخشندگی صفحه نمایش با پرچمدارانی مانند گلکسی اس 5 بسیار فاصله داشته ولی کاملا عملکردی قابل قبول دارد.
نرم افزار
در یک کلام باید گفت که هوآوی در X1 رابط کاربری اندروید را دور انداخته و آن را با Emotion UI جایگزین کرده است. قالبی که هوآوی ترجیح داده تا از آن استفاده کند بیشتر ما را به یاد تبلت های مخصوص کودکان می اندازد و آن «حس وقار» را در رابط کاربری اندروید به نمایش نمی گذارد.
به هر حال اگر قالب پیشفرض مورد پسند نبود، می توان آن را با انواع Theme تعویض کرد. خوشبختانه هوآوی در این قسمت انواع قالب های اختصاصی را به صورت آنلاین برای دانلود ارائه کرده است. هرکدام را که بپسندید، می توانید استفاده کنید.
لانچر اندروید کاملا حذف شده و تمامی اپلیکیشن ها در صفحه خانگی قرار می گیرند. این مشابه تجربه ای است که iOS در اختیار کاربران قرار می دهد.
علاوه بر قالب هایی که به آن ها اشاره کردیم، یک حالت دیگر برای تغییر ظاهر سیستم عامل وجود دارد. این امکان وجود دارد تا ظاهر به قالب Simple تغییر کرده تا کار با تبلت راحت تر باشد. در این حالت کاشی ها جای خود را به آیکون ها می دهند. این قالب برای کسانی مناسب است که می خواهند از پس انجام کارهای روزانه خود به ساده ترین حالت برآیند.
نرم افزاری تحت عنوان Phone Manager مدیریت مصرف منابع در X1 را به عهده دارد. این نرم از بخش های مختلفی تشکیل شده است.
یکی از قابلیت های این نرم افزار مدیریت مصرف باتری است. نحوه انجامش به این صورت است که هنگام خاموش کردن صفحه نمایش، اپلیکیشن های از قبل تعیین شده به صورت کامل بسته شده و حافظه RAM خالی می شود. این فرایند خالی از اشکال نیست. به عنوان مثال باید تعیین کنید اپلیکیشن دیجیاتو در صورتی که صفحه نمایش خاموش باشد بتواند در Background اجرا شده تا نوتیفیکیشن هایش دریافت شود.
همچنین با استفاده از این نرم افزار میزان مصرف اپلیکیشن های مختلف از باتری مشخص است. برای مثال، لیستی از اپلیکیشن های درحال اجرا برای کاربر نمایش داده شده و مقداری را که از باتری استفاده کرده اند را در واحد میلی آمپر در ساعت نشان می دهد.
نکته ای که هوآوی بر روی آن پا فشاری می کند، ارائه انواع قابلیت ها برای بهبود کارایی سیستم عامل است. سعی شده تا جلوی استفاده اپلیکیشن های پرمصرف هنگامی که صفحه نمایش خاموش است گرفته شود. حتی با پروفایل های از پیش تعریف شده می توان سخت گیری بیشتری اعمال کرد تا مصرف باتری به حداقل برسد و باتری تبلت بتواند روزها با شما همراهی کند، بدون این که نیاز به شارژ آن پیدا کنید.
اینجاست که باید بگوییم اگر هوآوی به این مسائل (مدیریت مصرف) علاقه مند است، چرا بجای اندروید «جلی بین» از «کیت کت» استفاده نمی کند؟
امکانات Motion Control (کنترل حرکتی) برای X1 در نظر گرفته شده اند. اگر تبلت تماسی دریافت کرد، میتوان با برگرداندن آن به پشت صدای زنگ را قطع کرد. در حالت دیگر، با برداشتن تبلت در حال زنگ، صدای رینگتون قطع می شود. البته برای استفاده X1 به عنوان تلفن همراه، پیشنهاد می کنیم تا از یک هندزفری استفاده کنید. قرارگرفتن یک تبلت 7 اینچی در کنار گوش به هیچ وجه ظاهر جالبی ندارد.
در حالتی دیگر برای استفاده از کنترل های حرکتی، حالت Swipe در نظر گرفته شده. برای برقراری تماس کافی است تا دست خود را به راست و چپ (حالت بای بای) تکان داده تا تماس پاسخ داده شود.
امکان استفاده از صفحه نمایش ضمن پوشش دستکش نیز فراهم است. برای این کار کافی است تا Gloves Mode فعال شود. در این حالت حساسیت صفحه نمایش بیشتر شده تا بتواند دستورات لمسی را دریافت کند. ما نیز این قابلیت را امتحان کردیم و پاسخ صفحه نمایش به دستورات لمسی قابل قبول بود.
در پایان این قسمت باید به این نکته اشاره کنیم که هوآوی قابلیت صدای DTS را به صورت پیشفرض برای X1 فعال کرده است. فناوری DTS قادر است تا صداهای تولید شده را از چندین کانال مختلف پخش کند. همانند تجربه ای که صدای فیلم ها در سینما دارند. برای همین X1 می تواند گجت مناسبی برای دیدن فیلم باشد. یادتان می آید که ZTE برای گنجاندن صدای دالبی در S lite چه هیاهویی به پا کرده بود؟
گالری تصاویر رابط کاربری MediaPad X1
سخت افزار
تبلتی کوچک یا تلفن هوشمندی غول پیکر؟ حقیقت را بخواهید، هوآوی هر دو را انتخاب کرده، تا جایی که گفته است می توانید تلفن هوشمند خود را رها کرده و از X1 به عنوان تبلت/تلفن استفاده کنید.
برای پردازش، X1 از چیپست Hisilicon Kirin 910 استفاده می کند که با یک پردازشگر چهار هسته ای Cortex-A9 با 1.6 گیگاهرتز توان و چیپ گرافیک Mali-450MP4 همراه است.
قدرت سخت افزاری دستگاه برای امور روزمره و حتی بازی، کافی است و X1 از پس وظایفش به خوبی برمی آید. مطابق همیشه این تبلت را با دو نرم افزار بنچمارک ارزیابی کردیم. در دور اول X1 توانست به گفته AnTuTu به عدد 27275 دست پیدا کرده و در بنچمارک Basemark OS II عدد 397 را به ثبت رساند.
تبلت از هر نوع که باشد، باید بتواند اوقات فراغت مان را پر کند. بنابراین X1 با اجرای روان بازی آسفالت 8 توانایی خود را در این زمینه به ما اثبات کرد.
تعداد اجرای اپلیکیشن های همزان و پردازش آن ها به حافظه رم 2 گیگابایتی سپرده شده است. علاوه بر آن Phone Manager همچون مبصری که کلاس را مدیریت می کرده، سعی در بهینه سازی و مدیریت حافظه دارد تا احتمال کند شدن دستگاه را به حداقل برساند.
حداکثر فضای ذخیره سازی این تبلت 16 گیگابایت بوده که حدود 13 گیگابایت در اختیار کاربر قرار می گیرد. قسمت باقی مانده نیز برای سیستم عامل و اپلیکیشن های پیشفرض استفاده شده است. اگر احتیاج به فضای بیشتری نیاز شد، میتوانید یک microSD با حداکثر ظرفیت 32 گیگابایت را به X1 اضافه کنید.
متاسفانه امکان استفاده از NFC در X1 وجود ندارد. بلوتوث نسخه 4 در این تبلت تعبیه شده است. همچنین X1 از باند وایرلس n پشتیبانی می کند. برای استفاده از شبکه تلفن همراه نیز، این تبلت قادر است تا با نسل چهارم ارتباط برقرار کند. سرعت دانلود در شبکه دیتای نسل چهارم نیز حداکثر به 150 مگابیت در ثانیه می رسد.
قابلیت برقراری تماس
اشاره شد که X1 قابلیت تماس تلفنی دارد. عملا می توان از آن به عنوان یک تلفن هوشمند نیز استفاده کرد. کیفیت برقراری تماس تلفنی با استفاده از این تبلت کاملا مناسب بوده و کم و کاستی مشاهده نشد. ارسال و دریافت پیامک نیز مهیا است. همچنین می توان با استفاده از اپلیکیشن تلفن دستورات USSD را اجرا کرد.
دوربین
دوربین پشتی در X1 می تواند تصاویر را با وضوح 13 مگاپیکسل به ثبت برساند. البته این درصورتی است که تصاویر نسبت 4:3 داشته باشند. همچنین دوربین جلویی رزولوشن 5 مگاپیکسل را برای عکاسی در اختیار می گذارد. این مقدار برای سلفی کافی به نظر می رسد.
دوربین تعبیه شده مجهز به لرزش گیر اپتیکال نیست. به همین دلیل در هنگام عکاسی می بایست دوربین در جای خود ثابت باشد تا عکس ها تار نشوند. عملکرد فوکوس نیز کاملا معمولی است. لنز دوربین را می توان تا فاصله 10 سانتی متری به سوژه نزدیک کرد. رنگ و لعاب تصاویر بعضا طبیعی نبوده و عکس های ثبت شده گاهی بی روح به نظر می رسند.
دوربین X1 از انواع امکانات نرم افزاری بهره می برد. این تنوع امکانات به کاربر کمک می کند تا تصاویر بهتری را با دوربین ثبت کند. اشاره کردیم که دوربین X1 از لرزش گیر اپتیکال بی بهره است، اما ویژگی نرم افزاری Stabilizer تا حدی کمک می کند تا تصاویر ثبت شده تار نشوند.
Object tracking یکی از قابلیت های تعبیه شده برای دوربین است. این قابلیت برای سوژه در حال حرکت مناسب بوده و همواره فوکوس را بر روی آن انجام می دهد. HDR نیز به کاربر کمک می کند تا تصاویر با میزان نور مناسب ثبت شوند. این قابلیت چندین عکس با میزان روشنایی متفاوت را ثبت کرده و آن ها را با هم ادغام می کند تا بهترین نتیجه حاصل شود.
عملکرد Panorama نیز دقیق است. سرعت پردازش این نوع تصاویر مناسب بوده و مرزهای تصاویر ثبت شده هم پوشانی خوبی دارند. نمونه عکس هایی که در این بخش قرار داده ایم، به خوبی عملکرد دوربین X1 را نمایش می دهند. عکس هایی کاملا واضح و با حداقل میزان نویز ثبت شده (البته با استانداردهای تبلتی در این رنج قیمت)
همچنین دوربین 5 مگاپیکسلی جلو می تواند جواب گوی تماس های تصویری باشد و با توجه به رزولوشن مطلوبی که دارد می تواند گزینه مناسبی برای گرفتن سلفی باشد.
این دوربین قادر است تا ویدئوها را تا کیفیت FULL HD ضبط کند. حالت HDR نیز می تواند در هنگام فیلم برداری فعال باشد. همچنین Stabilizer مانع از تاثیر لرزش های خفیف در هنگام ضبط ویدئو می شود.
دوربین X1 می تواند به خوبی از پس ثبت خاطرات شما برامده و ما نیز از عملکرد آن راضی بودیم.
باتری
شاید مهم ترین بخش این بررسی همین قسمت باشد. مقدار باتری که هوآوی برای X1 در نظر گرفته بسیار مناسب بوده و اگر در قسمت های دیگر ضعفی وجود داشته، این بخش می تواند جبران کننده آن باشد.
عددی که X1 در اختیار دارد، برای یک تبلت 7 اینچی و صفحه نمایش LTPS کاملا راضی کننده است. 5000 میلی آمپر ظرفیتی است که درصورت استفاده عادی از تبلت می تواند شما را تا بیش از 2 روز از نزدیک شدن به پریز برق معاف کند.
برای این که ببینیم باتری X1 در شرایط خاص چقدر دوام می آورد، دست به چند آزمایش استاندارد در محیط واقعی زدیم. ابتدا روشنایی صفحه نمایش را به 50 درصد کاهش داده و وای فای را خاموش کردیم، تنظیمات را نیز طوری تغییر دادیم تا نمایشگر خاموش نشود.
در این حالت باتری X1 توانست تا 32 ساعت تبلت را روشن نگاه دارد. سپس و بعد از شارژ مجدد باتری توانستیم تا با وای فای روشن و استفاده از شبکه تلفن همراه نسل چهارم؛ حدود 13 ساعت به گشت گذار در وب بپردازیم.
همچنین X1 توانست یک فیلم فول اچ دی با صدای DTS را به صورت ممتد تا 11 ساعت پخش کند. البته در این حالت وای فای و شبکه تلفن همراه را خاموش کردیم.
برای این که نتایج آزمایش خود را تکمیل کنیم، صفحه نمایش را در درخشان ترین حالت قرار داده و استفاده از پردازش گر را به بالاترین حد افزایش دادیم. پس از گذشت هر ساعت انتظار داشتیم تا X1 خاموش شود، ولی در کمال تعجب، در این حالت نیز باتری توانست تا کمی بیش از 6 ساعت دوام بیاورد.
نتایج ثابت می کند که با دستگاهی سر و کار داریم که شرکت سازنده اش به ظرفیت باتری آن افتخار می کند.
هوآوی می گوید حتی می توانید از باتری X1 به عنوان یک Power Bank نیز استفاده کرده، منتهی برای آزمایش این قابلیت به یک کابل microUSB to microUSB نیاز بود. به سادگی مشکل را با استفاده از یک کابل OTG حل کرده و توانستیم باتری یک Nokia Lumia 1020 را تا دوبار شارژ کنیم.
رقبا
Apple iPad Mini 3
- صفحه نمایش: LED-backlit IPS
- رزولوشن: 1536 در 2048
- پردازنده: Dual-core 1.3 GHz Cyclone
- پردازنده گرافیکی: PowerVR G6430
- رم: 1GB
- حافظه داخلی: 16 یا 64 یا 128 گیگابایت
- دوربین: 5MP
- دوربین جلو: 1.2MP
- باتری: Li-Po battery 23.8 Wh
- سیستم عامل: iOS 8.1
- قیمت: به زودی در آل دیجیتال
Asus Google Nexus 7 2013
- صفحه نمایش: LED-backlit IPS LCD
- رزولوشن: 1200 در 1920
- پردازنده: Quad-core 1.5 GHz Krait
- پردازنده گرافیکی: Adreno 320
- رم: 2GB
- حافظه داخلی: 16 یا 32 گیگابایت
- دوربین: 5MP
- دوربین جلو: 1.2MP
- باتری: Li-Ion 3950 mAh
- سیستم عامل: برنامه ریزی شده برای Android 5.0 Lollipop
- قیمت: 1/385/000 تومان (آل دیجیتال)
جمع بندی
اگر علاقه مند به تبلت های 7 اینچی باشید، X1 را می توان به عنوان یک انتخاب، مد نظر داشت. کیفیت ساخت بدنه آن در سطح عالی قرار نمی گیرد ولی قطعا می توان به آن نمره بالایی داد. حاشیه های بسیار کم در اطراف نمایشگر، ظاهر تبلت را زیبا کرده و وزن X1 نیز به عنوان یک تبلت کاملا مناسب است. صفحه نمایش درخشنده X1 با استفاده از تکنولوژی LTPS مصرف برق دستگاه را بهینه کرده و این تبلت از پردازشگر گرافیک قدرتمندی بهره می برد. و در آخر، بی شک باتری یکی از نقاط مثبت و کلیدی این تبلت است.
تبلت Huawei MediaPad X1 به قیمت 955/000 تومان در ایران به فروش می رسد.
نقات مثبت
- باتری
- صفحه نمایش
نقات منفی
- استفاده از اندروید جلی بین
- استفاده از ترکیب پلاستیک در بدنه
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
salam khobid khaste nabashid bebakhshid man az in tablet x1 3 mahe pish gereftam faghat az badshansim bade1 haftash az dastam oftad lsd ish sadame did alanam nemitonam peyda konam torokhoda rahnemyimm konid man elmilamo ghozashtam aghe vaghan darid email bezanid man pol variz mikonam aghe bekhayd to teleghram ya chize dighe axesham misendam ba tashakor
خواهشا کسایی که آپدیتش کردن به ما هم بگن کدوم آپدیتش بهتره؟؟
منظورم اون پسوند آخر اون اسم طولانیس. مثلا b021 با b020 یا.... بگین راضی بودین یا نه. ممنون میشم