
نگاهی نزدیک تر به عملکرد چیپ جدید انویدیا Tegra X1
امروز صبح، انویدیا طی مراسمی در رویداد CES 2015 از چیپ جدید خود با نام Tegra X1 رونمایی کرد. این محصول در نسل بعدی تلفن های هوشمند و تبلت ها قرار خواهد گرفت و می تواند ...

امروز صبح، انویدیا طی مراسمی در رویداد CES 2015 از چیپ جدید خود با نام Tegra X1 رونمایی کرد. این محصول در نسل بعدی تلفن های هوشمند و تبلت ها قرار خواهد گرفت و می تواند یک ترافلاپ توان پردازشی را به دستگاه ببخشد.
این محصول به دلیل توان بسیار بالا نقش اساسی در سیستم خودران اتومبیل انویدیا خواهد داشت اما در دیگر گجت ها چطور عمل خواهد کرد؟
خوشبختانه انویدیا به سرعت بنچ مارک محصول جدید خود را به نمایش گذاشت تا ما یک دید کلی نسبت به آنچه که در آینده بر سر گجت های نسل بعد خواهد آمد، داشته باشیم.
در ادامه با دیجیاتو همراه باشید.
اجازه دهید اول اشاره ای به مشخصات دستگاه تست داشته باشیم: انویدیا چیپ جدید هشت هسته ای خود را در کنار چهار گیگابایت رم و به عنوان شبیه ساز یک تبلت قرار داده است. سخنگوی این شرکت می گوید که این مشخصات را در تبلت های ۸ اینچی آینده که از X1 استفاده کرده باشند خواهید دید.
جهت یادآوری عرض می کنیم که چیپست X1 از چیپ گرافیکی ۲۵۶ هسته ای Maxwell بهره می برد و نسبت به چیپ ۱۹۲ هسته ای K1 پیشرفت بسیار بالایی محسوب می شود. البته هیچ صحبتی هم از اینکه هسته ها هرکدام از چه مقدار سرعت بهره می برند هم زده نشد.
اجازه دهید حالا نگاهی به اعداد و ارقامی که در این بنچمارک به دست آمد نگاهی داشته باشیم. وب سایت Engadget این نتایج را در کنار دستگاه هایی همچون نکسوس ۹، تبلت انویدیا شیلد و آیپد ایر ۲ قرار داده است که دو مورد اول به ترتیب هرکدام از نسخه های ۶۴ و ۳۲ بیتی چیپ Tegra K1 بهره می برند.
همانطور که در بالا می بینید، درخواهید یافت که X1 به خوبی توانسته حداقل در تست، هر دو نسل قبلی را پشت سر بگذارد. X1 بدون هیچ مشکلی قادر به پخش ویدیوهای 4K با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه است. به تعبیر دیگر به وسیله این چیپ شما می توانید تصاویر گرفته شده توسط دوربین Red را بدون حتی یک سکته پخش کنید که یک پیشرفت بسیار خوب محسوب می شود.
از طرفی قدرت Maxwell هم انکارناپذیر است. این چیپ توانست به سادگی تمام رقبای خود را آزمایش های گرافیکی نیز پشت سر بگذارد. این پیشرفت مطمئنا در صنعت بازی هم تاثیر بسیار خوبی خواهدگذاشت. انویدیا در بخش بازی تایید کرده که X1 به خوبی می تواند با APIهای موجود در بازی مربوطه ارتباط برقرار کند. از طرفی معماری Maxwell در واقع بسیار مشابه با کارت گرافیک رایانه های خانگی مدل GTX 980 چیده شده است. به بیان دیگر بازی ها همانطور که در رایانه های خانگی و کنسول ها دیده می شوند، در موبایل ها نیز اجرا خواهند شد.
اما یک نکته دیگر باقی مانده و آن میزان مصرف برق است. در یک تست به خصوص که توسط تیم انویدیا انجام شده، میزان ولتاژ X1 و iPad Air 2 مقایسه شده است. پس از غیر فعال کردن چند هسته از X1 و داون کلاک کردن آن، هر دو دستگاه توان پردازشی یکسانی پیدا کردند.
در نهایت متوسط مصرف برق محاسبه شد و آیپد ایر ۲ عدد ۲.۶ وات را ثبت کرد و در مقابل X1 تنها ۱.۵ وات برق مصرف کرد. این مقایسه نشان می دهد چیپ جدید انویدیا از ذخیره انرژی بسیار خوبی بهره می برد و می توان انتظار داشت گجتی که از این چیپ بهره می برد، مصرف باتری به مراتب پایین تری نسبت به دیگر محصولات داشته باشد.
فعلا ما در روزهای نخست تولد X1 هستیم و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی در رابطه با گجت های دارنده این چیپ رخ خواهد داد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کوالکام باید لنگ بندازه
بزار 810 هم بیاد / بعد مقایسه کنیم
۸۱۰ تازه داره با تگرا k1 مقایسه میشه که پارسال معرفی شده بود
فکر کنم با دیوان سر تگرا توافق داریم
قدرتش رو با تمام وجود دارم حس میکنم !!!! (:
مصرف باتری عالی کار شرکت انویدیا عالی اصلا کلا عالی ...
چستر بيا ترجمه كن! :)
واقعا کامنت های چستر رو دوس دارم نمیدونم چرا کامنتاش کم شده اما خداییش کامنتاش خودش یه پسته پر از محتوا
واقعاً عامر جان من هرچي درمورد چيپ ها مي دونم از كامنت هاي چستر عزيزه چه اينجا چه توي نارنجي
واقعاً مطلبو در حد درك امثال من مي يارن پايين ، فنّ بيانشون عاليه!
در زمینه تحلیل پردازند و سیپیو خودش یه پا کارشناس هست.
دررود دوست گرامي .
در قسمت پردازنده گرافيكي Soc تگرا X1 حدود 2 SMM قرار داده شده . در نسل قبل از يك 1 SMX داراي ١٩٢ زير هسته Cuda استفاده شد. ولي در اين نسل از 2 SMM استفاده شده . هر SMM هم داراي ١٢٨ زير هسته Cuda هستش . جمعا ميشه ٢٥٦ زير هسته . اين كاهش زير هسته در خوشه ها براي كنترل مصرف انرژي و دما هستش. البته مطمئنا دلايل پيچيده تري ديگه اي. هم داره .
در قسمت پردازنده مركزي هم انويديا در اين محصولش سمت معماري بيگ ليتل ARM رفته . احتمال هست در آينده معماري سفارشي شده خودش رو تحت همين پلتفرم ارائه كنه.
توان پردازشي تگرا X1 در محاسبات FP16 حدود ١ ترا فلاپس هستش.
توان پردازشي تگرا X1 در محاسبات FP32 حدود 550 گيگافلاپس هستش.
توان پردازشي تگرا K1 در محاسبات FP32 / FP64 حدود 384 گيگافلاپس هستش .
توان پردازشي PowerVr 7XT در محاسبات FP16 حدود 1.5 ترافلاپس هستش .
البته ابن رو بگم با قدرت فلاپس نميشه قدرت بك پردازنده گرافيكي رو مشخص كرد.
اين SOC از Open GL ES 3.1 و Open GL 4.5 و Dx 12 پشتيباني ميكنه.
همينطور كه در بنچمارك Gfxbench 3 ميبينيد تگرا X1 حدود 2 برابر از A8X آيپد اير 2 سريعتر هستش .
ببينيم اپل در اواخر سال 2015 براي رقيبش چه آشي درست ميكنه ;) .
موضوع ديگه كه من زياد اينجا ديگه نظر نميدم براي اين هستش كه قسمت نظرات اين سايت خيلي وقت هستش كه از چشم من افتاده . همش كلكل همش توهم توطئه همش بي حرمتي همش ...
اعصابم رو بيشتر از نظرات اين سايت دوست دارم .
اصلاحيه
تگرا K1 در FP16 / FP32 حدود 384 گيگافلاپس .
كلا تگرا X1 حدود 2 برابر از تگرا K1 و A8X قويتر هستش در قسمت گرافيك .
ممنون چستر عزيز بابت اين سرعت عمل
آقا شما به بقيه چي كار داري ، مارو به خاطر شعور كم يه عده از كامنت هاي قشنگت محروم نكن
من و اكثر كاربراي قديمي نارنجي عادت داريم كامنت شما رو زير پست هاي مربوط به سخت افزار ببينيم ، اصن نباشه پست بهمون نمي چسبه!
هرچند كه قبول دارم كه جو كامنت هاي اينجا باعث مي شه آدم كمتر بياد ، خودم هم كمتر مي يام ...
چیپست های قبلی عالی بودن ، اینم امیدوارمدر کنار بهینه شدن برای مصرف انرژی و همچنین قدرت پردازشی عالی بتونه جایگاه انودیا رو محکمتر کنه تو دنیای تبلت و موبایل