ساخت نوعی کلاه خلبانی که می تواند آنسوی دیوارها را ببیند
وقتی مبلغی بالغ بر 400 دلار را صرف خرید یک کلاه نمایید قطعات انتظاراتتان در مورد کیفیت و ایمنی آن در سطح بالایی قرار دارد اما زمانی که این مبلغ به 400 هزار دلار می ...
وقتی مبلغی بالغ بر 400 دلار را صرف خرید یک کلاه نمایید قطعات انتظاراتتان در مورد کیفیت و ایمنی آن در سطح بالایی قرار دارد اما زمانی که این مبلغ به 400 هزار دلار می رسد چطور؟ آن زمان است که حتی می توانید توقع داشته باشید با آن کلاه آنسوی دیوارها را هم ببینید.
«ابر کلاهی» که از آن سخن می گوییم در اصل متشکل از یک سیستم نمایشگر است که روی نسل سوم کلاه خلبانی جنگنده F-35 سوار می شود و برای استفاده به همراه یکی از پیچیده ترین سیستم های تسلیحاتی ساخته شده تا به امروز (جنگنده F-35 Lightning II) طراحی شده است.
در ادامه این مطلب با دیجیاتو همراه باشید.
مدل های مختلف جنگنده های ساخته شده توسط لاکهید مارتین به گونه ای طراحی می شوند که قابلیت نشستن روی ناوبرها یا حتی فرود عمودی را داشته باشند و زمانی که حرف از این جنگنده های گران قیمت و منحصربفرد در میان باشد به کلاهی پیشرفته برای خلبان آن نیاز خواهد بود و باید بگوییم که این تکنولوژی نیز ابدا قیمت پایینی نخواهد داشت. قیمت تعیین شده برای هر کدام از این کلاه ها بیش از 400 هزار دلار اعلام گردیده.
گفتنی است که شرکتی به نام Rockwell Collins به صورت پیمانی پروژه ساخت این کلاه را در دست گرفته است. اما باز گردیم به سراغ دستگاه؛ این سیستم علاوه بر نمایش اطلاعات کلیدی از قبیل ارتفاع، سرعت حرکت، هدف و هشدارها، به خلبان امکان می دهد که آنسوی بدنه هواپیما را نیز ببیند. اما این کار چطور انجام می شود؟
در واقع این کلاه، ویدئویی را برای خلبان پخش می کند که به صورت زنده و از طریق دوربین های مختلف کار گذاشته شده در قسمت پیرامونی بدنه هواپیما دریافت می شوند و بسته به جهتی که خلبان سر خود را می چرخاند، تصاویر مرتبط با آن نیز در همان جهت به نمایش در می آیند.
حقیقت این است که کاربران این کلاه محیط پیرامونی هواپیما را به صورت آنی مشاهده می کنند تا هوشیاری و آگاهی کامل را نسبت به اطراف خود داشته باشند؛ برای نمونه، اگر خلبان به پایین نگاه کند سطح زیرین بدنه هواپیما را مشاهده خواهد کرد و در مورد جهت های دیگر نیز به همین نحو خواهد بود.
از جمله امکانات جالب در نظر گرفته شده برای این کلاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- میدان دید طبیعی با زاویه 30 در 40 درجه
- نمایشگر مجازی
- قابلیت مشاهده آنسوی بدنه هواپیما از طریق سیستم تصویری DAS (سیستم الکترونیکی- نوری گشودگی توزیع یافته دهانه لنز)
- سیستم کاهش دهنده فعال نویز
- حسگر دیجیتالی دید در شب
- ضبط ویدئو
- مشاهده پیرامونی به صورت تصویر در تصویر (سازگار با عینک و دستگاه های لیزری حفاظت کننده از چشم)
لازم به ذکر است که ارتش آمریکا از سیستمی به نام Silent Watch استفاده می کند که از فرایندی مشابه به تکنولوژی DAS برای انجام امور مختلف از جمله رهگیری در مسیرهای آبی پرتردد و پایش دزدان دریایی بهره می برد، لذا می توان امید داشت که در آینده نزدیک پای تکنولوژی مذکور به کشتی های غیر نظامی نیز باز شود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
تازه مثل بازی F 22-lightening و فلایت سیمولاتور شده! نمایش هواپیما از همه جهات!
سلام دوستان این همراه با چرخش سر تصاویر متناسب رو نشون میده آن هم از دوربین های مختلف و با زاویه دید طبیعی که خلبان گیج نشه و احساس کنه خودش داره آنطرف هواپیما رو میبینه و از طرفی به هیچ عنوان خطا نداره!
ساختنش کار ساده ای نیست برعکس چیزی که شما میگین
تازه اينكه خلبان حس نكنه دوربين داره چيزي پخش ميكنه خيلي مهمه. بحث رئال تايم بودنش واقعا مهمه و همينطور زاويه ديد ظبيعي.
خلبان بايد حس كنه واقعا با چشم خودش و بدون هر گونه تاخير يا پرش و برش صحنه، ميبينه. براي همين من فكر كنم اون دوربينهاي اطراف هواپيما هم دارن حركت ميكنن كه تصوير نهايي (و قطعا اورلپ دار) جوري به چشم خلبان بياد كه حالت فريم دار و برش تصوير مثل بعضي از تصاوير پانوراما شكل نگيره.
اینو عمم میتونه بسازه 40 دلار میگیره ارتش کجایی داداش ؟
تیتر خبر خیلی گول زننده است در حالی که با خبر خیلی تفاوت داره
برداشت من از تیتر امکان دیدن پشت هر دیواری بود نه فقط بدنه هواپیما
در رابطه با تکنولوژی دستگاه هم به نظرم یه هدست واقعیت مجازی هم میتونه با وجود دوربین و ... این کارو بکنه فقط لازمه مثل عینک گوگل با قابلیت دیدن دنیای خارج از هدست هم باشه و با کلاه ترکیبش کنن مثل این میشه
قیمتش خیلی زیاده
کلا وسایل نظامی قیمت زیادی دارن ولی این بیخودی زیاده