«خطای ۵۳»: آیفون هایی که با iOS 9 به کام مرگ رفتند
به نقل از «گاردین»، هزاران نفر از کاربران تلفن هوشمند «آیفون ۶» گزارش داده اند که موبایل هایشان پس از بروز رسانی به iOS 9 تبدیل به یک ماکت گران قیمت شده و به طور ...
به نقل از «گاردین»، هزاران نفر از کاربران تلفن هوشمند «آیفون ۶» گزارش داده اند که موبایل هایشان پس از بروز رسانی به iOS 9 تبدیل به یک ماکت گران قیمت شده و به طور کلی از کار افتاده است.
چرا؟ پاسخ ساده است. اپل خودش این کار را انجام داده. بر کسی پوشیده نیست که این شرکت تمایل ندارد امور تعمیراتی دستگاه هایش از طریق خود کاربران و یا تعمیرکاران غیر رسمی انجام شود و اگر تصاویر یا ویدیو های منتشر شده از سوی iFixit را دیده باشید، می دانید که درون محصولات این شرکت از چسب بسیار و بردهای به هم پیوسته به شکل تنگاتنگی استفاده شده که تعمیر این وسیله ها را برای افراد غیر حرفه ای دشوار یا غیر ممکن می سازد.
حالا، خبر می رسد کاربرانی که خودشان موبایل شان را تعمیر کرده اند یا آن را به تعمیرکارهای غیر رسمی داده اند، پس از بروز رسانی به iOS 9، با یک ماکت آیفون ۶ رو به رو می شود و خطای ۵۳ را دریافت می کنند که حکم مرگ دستگاه را دارد و البته اطلاعات ذخیره شده در آن را هم با خود به کام مرگ می برد.
در این میان چند نکته وجود دارد. اول اینکه اگر خطای ۵۳ را دریافت کنید، کار دستگاه شما و اطلاعات ذخیره شده در آن تمام است ولی نکته بسیار مهم اینجاست که اپل پیش از این، به هیچ عنوان در خصوص چنین موردی هشدار نداده و نگفته بود که کاربران حق ندارند محصولات اش را به دست تعمیرکاران غیر رسمی بسپارند.
به نظر می رسد کاربرانی با ارور ۵۳ رو به رو می شوند که پیش از این، کلید فیزیکی هوم و سنسور Touch ID را تعویض کرده باشند و اکنون این افراد هستند که از مشکل پیش آمده شکایت دارند.
گاردین می نویسد کاربرانی که موبایل هایشان را مدت ها پیش تعمیر نموده و چندین هفته از آنها استفاده کرده اند، پس از بروز رسانی به iOS 9 خطای مرگ را دریافت کرده و محصولاتشان از کار می افتند. این در حالیست که اگر گارانتی شما در اپل به اتمام رسیده باشد یا شامل Apple Care نباشید، هزینه تعمیرات توسط خود این شرکت بسیار بالاست و تعویض کلید فیزیکی هوم و سنسور تاچ آی دی گاهی می تواند تا ۳۰۰ دلار برایتان هزینه داشته باشد.
از سوی دیگر باید توجه داشت که سنسور Touch ID تایید کننده همه چیز در آیفون شماست. می توانید از آن به عنوان گذرواژه برای گشودن دستگاه استفاده کرده یا حتی پرداخت های موبایلی خود را با آن انجام دهید و تصور کنید اگر یک دستگاه دزدیده شود و سپس سنسور Touch ID آن تغییر کند، سارق می تواند به اطلاعات حساسی دسترسی پیدا کند. اما اینکه اپل همین کار را به شکل کاملا بی خبر انجام داده، منجر شده تا بسیاری از کاربران صرفا با ماکت های گران قیمت آیفون ۶ رو به رو باشند.
سخنگوی اپل در همین رابطه چنین نظری داده است:
«ما از داده های مرتبط با اثر انگشت کاربران با سیستم رمزگذاری بسیار پیشرفته ای محافظت می کنیم که همین سیستم به شکل یکتایی با سنسور Touch ID هماهنگ و سینک است.
زمانی که آیفون توسط تعمیرکاران مجاز از سوی اپل یا خود اپل استورها تعمیر گشته و سنسور تاچ آی دی آن تعویض شود، سیستم رمزگذاری با سنسور جدید هماهنگ شده و دوباره اعتبار آن تایید می گردد. این قابلیت کمک می کند تا مطمئن گردیم دستگاه و قابلیت هایی که در iOS برای کاربران فراهم آمده اند، ایمن هستند.
بدون این سیستم اعتبار سنجی، یک شخص به راحتی می تواند سنسور تاچ آی دی را تغییر داده و به اطلاعات حساسی دسترسی پیدا کند. زمانی که iOS احساس کند که این اعتبار صحیح نیست، دستگاه را از کار می اندازد تا اطلاعات ایمن باقی بمانند.
زمانی که یک آیفون به دست تعمیرکاری غیر مجاز تعمیر شود و برای مثال یک نمایشگر یا سایر بخش های غیر اصلی و تولید نشده به دست اپل در آن قرار گیرد، باز هم ممکن است این مشکل برای کاربران پیش آید و با خطای ۵۳ مواجه شوند. اگر کاربران با ارور ۵۳ که غیر قابل بازیابی است رو به رو شدند، پیشنهاد می کنیم با پشتیبانی اپل تماس بگیرند.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.

چطور میتونید یک محصول بدون گارانتی بگیرید از شرکتی که گوشی هاشو به شدت لاک میکنه و انتظار تعمییر یا درست شدن هم داشته باشید ؟ خریدن گوشی اپل در ایران یه کار بچگانه و ساده لوحانه س .+ نمایندگی رسمی یا به اصطلاح (The Geniuses ) هم تو ایران نداریم !
هر کی آیفون بخره زندانی شده... زندانیه اپل . واقعا این شرکت خودکامه هس فک میکنه خودش بهتر همه چی رو میدونه و هیچ اختیاری به کاربرش نمیده.اپل با آزادی فردی اصلا میونهای نداره :-)
اپل امنیت رو بهونه میکنه که مبادا اطلاعاتی که از سنسور اثر انگشت به دست میاره رو از دست بده
بهتر نیست تیتر رو اصلاح کنید؟
درستش اینه :
آیفون های تعمیر شده بوسیله اشخاص غیر مجاز بعد از آپدیت به کام مرگ رفتند
بعضی وقتا تیترهاتون فقط تخریب هستن چه واسه اپل چه سامسونگ
از همچین سایتی انتظار میره تیترهاش پخته و کامل باشه نه کودکانه و تخریبی
این یه اتفاق وحشتناکه و تیتر بنظر من خیلی هم خوبه
یه لحظه فکرش رو بکنید که چه بلایی سر کاربرا آورده ، فقط بخاطر اینکه پول تعمیرات رو بهش ندادن ، یا اصلا تو یه کشوری بودن که اپلی وجود نداره
سلام. این کار خیلی هم خوبه برای امنیت اطلاعات افراد ولی تو ایران که تعمیرگاه رسمی نیست اگه خراب شه گوشی چه باید کرد؟
باید بندازی سطل آشغال
من خودم طرفدار نوت های سامسونگم ولی خدایی ایول امنیت
این اسمش امنیت نیست و در واقع یه مشکل بزرگه که سخنگوی اپل با این اظهار نظر قصد کم اهمیت نشان دادن اون رو (حداقل برای مدتی که از طرفی موضوع بیشتر از این رسانه ای شه و از طرف دیگه اپل راه حلی براش پیدا کنه) داره.
1.کاربران مذکور پس از آپدیت به iOS9 با خطای 53 مواجه میشن.پس اپل نمیتونه بگه این یه تصمیم از پیش تایین شده ست و قصدش حفظ اطلاعات کاربره،چون مطمئنا کسی که قصد سوء استفاده از اطلاعات کاربر رو داشته باشه لزومی نداره حتما سیستم عامل گوشی رو آپدیت کنه!
2."اگر خطای ۵۳ را دریافت کنید، کار دستگاه شما و اطلاعات ذخیره شده در آن تمام است"
و از طرفی؛
"زمانی که iOS احساس کند که این اعتبار صحیح نیست، دستگاه را از کار می اندازد تا اطلاعات ایمن باقی بمانند"
یقینا عدم دسترسی کاربر به اطلاعاتش برای همیشه و از دست دادن اونها حداقل بهترین حالت امنیت اطلاعات نیست!
دوست عزيز لزومي نداره اپل اين مشكل رو به عنوان يه قابليت مطرح كنه ، هممون موارد حادي رو ديديم كه اپل اصلا بهش جواب نداده .
از نظر امنيت اين كار يه فكر بكره ، همونطور كه هممون ميدونيم از نسخه هفتم ديگه آي او اس رو هيچجوري نميشه قفلش رو غير فعال كرد و به اطلاعاتش دسترسي داشت ، تهنا راهي كه ميمونه و خيليا بعد از اين خبر متوجهش شدن همين تعويض تاچ آيدي هست ، كه اون رو هم جلوش رو گرفته ، اين بهترين حالت امنيته به نظر من چون شخصي كه سارق آيفون باشه و بخاد دسترسي غير مجاز داشته باشه ديگه هيچ راهي نداره اما شخصي كه با اين ارور روبرو بشه و گوشي ماله خودش باشه خيلي راحت با مراجعه به يه اپل استور و دادن اپل آيديش به اونجا ميتونه گوشيشو مجدد فعال كنه ،
اين كجاش ناقض حقوق امنيتيه ؟
فقط مشكل بزرگش واسه ماها اينه كه اگه اين مشكل واسمون پيش بياد خريد يه آيفون ديگه خيلي به صرفه تر از مراجعه به يه اپل استور در كشور ثالثه .
در رابطه با مورد دوم بلع،عرض کردم این بهترین راه امنیت اطلاعات نیست.اپل میتونه بهتر اطلاعات رو حفظ کنه به طرق مختلف.با این وجود میگیم بله،اطلاعات یک نفر برای همیشه از بین بره باز ضررش کمتر از اینه که ازش سوء استفاده شه!
ولی به مورد اول هم توجه کن.حتی با وجود این فرضیه که هدف از تغییر در ساختار تاچ آیدی ورود به اطلاعات کاربر و سرقت اطلاعات باشه،خب این که به راحتی امکان پذیر هست و تا سارق قصد آپدیت به نسخه جدید سیستم عامل رو نداشته باشه چیزی مانع سرقتش نیست و عرض کردم خب دلیلی هم نداره سیستم رو آپدیت کنه!
من طرفدار برند خاصی نیستم.اپل شرکت معظمیه،ولی حتی پذیرفتن این موضوع که تغییر در سخت افزار گوشی (تاچ آیدی) میتونه منجر به سرقت اطلاعات کاربر بشه هم حکایت از یک گاف بزرگ داره...
چن روز دیگه خبر میاد که اپل از میزان راه رفتن مردم هم پول میگیره
شرکتی که میخواد تا اونجا که میشه تو پاچه مشتری هل بده
موفق هم بوده به لطف فن های متعصب
من نمیدونم اصن به شما چه؟ اگه داشتن امنیت و سرعت از علامت های متعصب بودن و ? بودنه آقا بنده و تمام طرفدارای اپل اعلام میکنیم متعصبیم دوست داریم متعصب باشیم به شما چه؟ از نظر من شما از جای دیگه نگرانی
خب شما اشتباه میکنید تعصبتون رو اینجا اعلام میکنید -اگه واقعا براتون مهم نیست پس نباید اینجوری اعلام کنید
برادر وقتی 3 میلیون پولت مستقیم رفت سطل زباله بیا نظر بده
اپل اگه دلش برا امنیت مردم میسوخت پول تعمیر دولا پهنا نمیگرفت همه بدن خودش تعمیر کنه نه اینکه برای تعویض یه سنسور نصف قیمت گوشی پول بخاد بعدم بگه هرکی پول زور نده گوشیشو میسوزونم ... اونوقت به نظرت اینکه از امروز سنسور رو باید لا پر قو نگه داری که خدای نکرده چیزیش نشه که گوشی و همه اطلاعاتش به باد فنا بره اسمش شده امنیت؟؟؟؟این بیشتر شبیه یه بمب ساعتیه
از کجا باید نگران باشه؟؟؟؟پول از جیب این بنده خدا میره؟؟؟ یا قراره ایفونش بشه یه ماکت گرون قیمت؟؟؟لابد کسایی هم که برای ویروس ابولا و ایدز نگرانن مشکلشون جای دیگست ...
باز این بدبخته سامسونگی اومد نظر داد
اقا اروم باش ... برای قلبت خوب نیس ...
خوب باید پیش از اتفاق به کاربران آیفون اطلاع رسانی بکنه.نه این که تو عمل انجام شده قرار بده کاربرو.
به فرض اینکه اطلاع هم بده. یک ایرانی و یا یک کشوری که تعمیرگاه رسمی اپل نداره. باید چکار کنه؟
میتونه نخره. زوری که نیست
مبارک باشه برای عشاق ایفون از این به بعدم
شیش دونگ هواستون بهش باشه?
,تازه این اولشه
حالا کار داره اپل با این عشاق سینه چاکش
??????