فیس بوک و پرداخت جایزه ای ده هزار دلاری به پسری ده ساله برای یافتن باگ اینستاگرام
اوایل امسال، پسری 10 ساله که حتی به سن قانونی برای ثبت نام در فیسبوک نرسیده، توانست اپلیکیشن به اشتراک گذاری تصاویر اینستاگرام را هک کرده و توجه مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک را به ...
اوایل امسال، پسری 10 ساله که حتی به سن قانونی برای ثبت نام در فیسبوک نرسیده، توانست اپلیکیشن به اشتراک گذاری تصاویر اینستاگرام را هک کرده و توجه مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک را به خود جلب کند. اکنون گزارش ها حاکی از آن هستند این پسر نابغه ساکن هلسینکی که جانی (Jani) نام دارد، مبلغ 10 هزار دلار به عنوان جایزه برای شناسایی باگ امنیتی اینستاگرام از فیسبوک دریافت نموده است.
جانی راهی پیدا کرده بود که می توانست به کمک آن، هر محتوای نوشته شده ای در پلتفرم شبکه اجتماعی اینستاگرام را با کمک کدی جایگزین حذف نماید. او در مصاحبه با رسانه ای فنلاندی گفته «من می توانستم هرکسی را مورد حمله قرار دهم، حتی خوانندگان و هنرپیشگان بسیار شناخته شده و معروف که در این شبکه ی اجتماعی به شدت محبوب هستند.»
جانی به محض کشف باگ امنیتی مورد اشاره، آن را از طریق ایمیل به فیسبوک اطلاع داد. وی برای اینکه بتواند توجه تیم پشتیبانی اینستاگرام را به خود جلب کند، یکی از کامنت های نوشته شده از سوی کمپانی در اکانتی آزمایشی را حذف کرد. در نتیجه این امر، باگ امنیتی مورد بحث تا پایان ماه فوریه اصلاح شد و در ماه مارس، جایزه 10 هزار دلاری جانی به وی پرداخت گشت.
جانی می گوید که می خواهد از جایزه ارزشمندش برای خرید یک دوچرخه، تجهیزات فوتبال و کامپیوتری جدید برای برادرش استفاده کند. این پسر نابغه توانست با یافتن باگ امنیتی اینستاگرام، رکورد جوان ترین شخصی که تا به امروز در برنامه باگ یابی فیسبوک شرکت کرده را بشکند؛ رکوردی که پیشتر به نوجوانی 13 ساله تعلق داشت.
کمپانی فیسبوک از زمانی که برنامه باگ یابی خود را در سال 2011 راه اندازی کرده، مبلغی معادل 4.3 میلیون دلار به بیش از 800 محقق جایزه داده است. مبلغی که به افراد طی این برنامه پرداخت می شود، تا حد زیادی به میزان خطر باگ و پیچیدگی آن بستگی دارد. تنها در سال گذشته میلادی، 210 نفر در مجموع 936 هزار دلار از سوی فیسبوک دریافت کردند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اونا کجان و ما کجاییم
ما تقصیر خودمونه که جایی نیستیم...شماهم برو یاد بگیر، باگ پیدا کن گزارش بده...نمیدونم چرا ما ایرانیا اینقدر عادت داریم خودزنی کنیم ... بابا پسره 10 ساله خودش از طریق اینترنتی که رد دسترس من و شما هم هست رفته هک یاد گرفته، فکر کرده، خلاقیت به خرج داده، یک ایراد پیدا کرده...چه ربطی به ما و اونا داره؟ البته چرا یه فرق داره، اینکه اونا هی نمیشینن بگن ما کجا بقیه کجا، بلکه میرن یاد میگیرن عمل میکنن. ولی ما مردمی هستیم که فقط بلدیم بگیم بقیه از ما سرترن، ما افتادیم عقب تهش هم ربطش بدیم به کشور و دولت و مملکت...
دوست عزیز به جای این همه کامنت نوشتن برو ببین کی تا حالا تو ایران باگ پیدا کرده .
بحث ما و اونا نیست بحثه شرایط هست و بستر که برای اونا فراهم هست ولی برای ما نیست .
به نظر من وقتت رو با این شعارهای خالی تلف نکن. ما به جایی نمیرسیم حالا هر چقدر هم که تلاش کنیم. میدونی چرا؟ چون قضیه مربوط به ژنتیکه. ژن اونها باهوش تر از ماست. تنها کاری که میتونیم انجام بدیم اصلاح نژادی هست که شاید آیندگان نسل ما آرزوهای امروزی ما رو تحقق ببخشند.
با شما موافقم.. متاسفانه در جریان مهاجرت های چند دهها اخیر از کشور ما و این نکته که میانگین ضریب هوشی افراد مهاجرت کرده بالاتر از نرم جامعه بوده.. میانگین هوشی ایرانی ها در حال کاهشه.. البته عوامل زیست محیطی و تغذیه هم موثره.. ایرانی ها جز اقوام باهوش دنیا نیستن.. و زمان اون رسیده این توهم رو از خودمون دور کنیم.. و بجای تکیه بر یک توهم که ما باهوش ترین هستیم. فرهنگ تلاش و پشتکار رو جایگزین کنیم که اثرش گاهی از هوش بالاتره