ماموریت فضاپیمای Rosetta در روز ۳۰ سپتامبر با سقوط روی دنباله دار 67P پایان می یابد
سازمان فضایی اروپا، Rosetta را ۱۲ سال پیش به فضا پرتاب کرد و این فضاپیما از سال ۲۰۱۴ تا کنون به دور دنباله دار 67P یا «Churyumov-Gerasimenko» می چرخیده است. قرار است این فضاپیما در تاریخ ...
سازمان فضایی اروپا، Rosetta را ۱۲ سال پیش به فضا پرتاب کرد و این فضاپیما از سال ۲۰۱۴ تا کنون به دور دنباله دار 67P یا «Churyumov-Gerasimenko» می چرخیده است. قرار است این فضاپیما در تاریخ ۳۰ سپتامبر (۹ مهر)، با یک سقوط کنترل شده بر سطح دنباله دار خود، به ماموریتش پایان دهد.
دلیل اصلی این کار دور شدن بیش از حد 67P از خورشید و حرکت آن به سمت سیاره مشتری است که سبب شده صفحات خورشیدی این فضاپیما دیگر توان تولید انرژی لازم برای فعالیت آن را نداشته باشند. ضمن این که عمر بالای آن باعث می شود توان به پایان رساندن این سفر طولانی را نداشته باشد.
Rosetta در طول این ۱۲ سال چندین بار تاریخ ساز شده است؛ این فضاپیما اولین نمونه از نوع خود است که توانسته به دور یک دنباله دار گردش کند. ضمن این که سفینه متصل به آن (Philae) نیز توانست اولین بار در نوامبر ۲۰۱۴ بر سطح 67P فرود بیاید. گرچه به دلیل فرود نیامدن در مکان از پیش تعیین شده، Philae بعد از ۲ روز فعالیت، به خاطر قرار گرفتن در سایه و اتمام شارژ، از کار افتاد.
با این که قرار است سقوط کنترل شده روی دنباله دار، پایان کار Rosetta باشد، اما دانشمندان می خواهند از همین واقعه نیز تا حد ممکن برای دریافت اطلاعات بیشتر بهره ببرند. به عبارتی قرار است Rosetta تا قبل از برخورد کامل تا حد ممکن ماموریت ناتمام Philae را به انجام برساند. با همه این ها، نزدیک کردن تدریجی این فضاپیما با توجه به ابعاد و فاصله اش تا زمین، بسیار دشوارتر و پیچیده تر از تلاش قبلی است.
قرار است در طی ۶ هفته انتهایی، Rosetta گردش حلزونی خود را برای نزدیک شدن به 67P آغاز نماید و در این مدت به ثبت تصاویر با رزولوشن بالا از سطح دنباله دار و ارسال آن به زمین بپردازد.
گرچه در روز ۸ مهر ماموریت Rosetta به پایان خواهد رسید، اما کار تیم محققین آن تازه آغاز خواهد شد. چرا که آنها می بایست بررسی و آنالیز داده های به دست آمده در طی این ماموریت ۱۲ ساله را شروع کنند. این پروسه خود می تواند چندین سال به طول بیانجامد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.