راهنمای استراتژی های موثر در Dota 2؛ گلد و آیتم ها
بازی های ویدیو به مرور زمان، بیشتر و بیشتر به صحنه رقابتی وارد می شوند، عناوینی که روزی تنها به عنوان یک سرگرمی به آن ها نگاه می شد، امروزه به عنوان ورزش های الکترونیکی ...
بازی های ویدیو به مرور زمان، بیشتر و بیشتر به صحنه رقابتی وارد می شوند، عناوینی که روزی تنها به عنوان یک سرگرمی به آن ها نگاه می شد، امروزه به عنوان ورزش های الکترونیکی شناخته می شوند. سردمدار عناوین رقابتی هم بازی های سبک MOBA هستند، بازی هایی با گیم پلی عمیق و تکیه زیاد بر کار تیمی، هر ساله بازیکنان و تیم های زیادی را برای رقابت فرا می خوانند.
با وجود مسابقات با شکوه این عناوین، هنوز هم موبا بستری است که بازیکنان غیر حرفه ای هم می توانند از آن لذت ببرند. منبع درآمد عناوین این سبک بازیکنانی هستند که خارج از مسابقات حرفه ای و بیشتر به منظور سرگرمی و گاهی به چالش کشاندن مهارت های شان این بازی ها را تجربه می کنند.
دوتا 2 یکی از عناوین موبا محبوب و در حال رشد است که بازیکنان بسیاری را به سمت خود فراخوانده، بازیکنانی که شاید پیشتر هیچ تجربه ای از عناوین موبا نداشته اند و درک مکانیزم های این سبک می تواند برای شان دشوار و تا حدی گیج کننده باشد. این پیچیدگی ها گاهی به حدی اوج می گیرند که بازیکنان با نا امیدی این عناوین را کنار می گذارند و فرصت بیشتری به آن ها نمی دهند.
به همین دلیل هم بر آن شدیم به منظور آشنا سازی پلیرها با عناوین موبا و مشتاق کردن آن ها به تجربه این عناوین، تا حدی مکانیزم های ابتدایی دوتا 2 را به شیوه ساده بیان کنیم تا بازیکنان در بازی وقت شان را بیشتر به افزایش مهارت و کسب تجربه اختصاص دهند تا یادگیری مکانیزم های ابتدایی بازی.
- قسمت اول: قوانین ابتدایی
- قسمت دوم: قهرمان ها، قابلیت ها و نقش های شان در بازی
- قسمت سوم: لاین ها
- قسمت چهارم: جنگل
- قسمت پنجم: آیتم ها
- قسمت ششم: راهنمایی های پیشرفته
گلد
گلد واحدی پولی است که برای خرید آیتم ها مورد استفاده قرار می گیرد. این واحد از طریق فعالیت های مشخصی چون از پای درآوردن هیرو های حریف و یا از بین بردن سازه ها بدست می آید. بدان جهت که یکی از اصلی ترین راه برای تقویت ساختن قدرت برخی از هیرو ها، خصوصا هیرو های کری و هارد کری خرید آیتم های مورد نیاز شان است، کسب گلد یکی از مهم ترین اولویت های این گونه هیرو ها به شمار می رود.
در دوتا 2 مقدار گلدی که هر هیرو در اختیار دارد، با توجه به چگونگی بدست آوردن آن به دو دسته زیر تقسیم بندی می شود.
- گلد قابل اطمینان: هر گلدی که از کشتن هیرو های دشمن، روشان، کوریر تیم حریف، استفاده از آیتم Hand of Midas و یا با نابود ساختن تاور ها بدست بیاورید، در این دسته جای می گیرد.
- گلد غیر قابل اطمینان: اگر گلد از هر منبعی جز منابع ذکر شده در بالا بدست بیاید در این دسته قرار می گیرد. از جمله این منابع می توان به کریپ های لین و جنگل، گذر زمان و آغاز بازی اشاره کرد.
اما فرق گلد قابل اطمینان و غیر قابل اطمینان چیست؟
- هر بار که کشته می شوید، مقداری طلا از دست می دهید. در صورت از پای در آمدن فقط از گلد های غیر قابل اطمینان تان کاسته می شود.
- هنگام خرید آیتم، گلد های غیر قابل اطمینان تان مصرف می شوند. در صورتی که موجودی این نوع گلد کفاف هزینه خرید آن آیتم را نداد از گلد های قابل اطیمنان تان حرج می شود.
- با Buyback، بر خلاف مورد قبلی ابتدا گلد های قابل اطمینان تان و سپس گلد های غیر قابل اطمینان مصرف می شوند.
اگر نشان گر موشواره خود را روی مقدار گلد تان ببرید، مشخص می شود که از هر یک از این دو دسته گلد، چه مقداری در اختیار دارید. دلیل تقسیم بندی گلد به این دو دسته، تشویق کردن بازیکنان به نبرد با یکدیگر و پوش دادن لین ها برای از بین بردن سازه ها است، تا این که در لین و جنگل بمانند و تنها به کریپ ها برای بدست آوردن گلد اکتفا کنند.
شیوه های کسب گلد
گلد آغازین
بسته به این که در ابتدای بازی هیرو خودتان را به چه طریقی انتخاب کنید، با یکی از مقادیر زیر وارد میدان نبرد دوتا 2 می شوید.
- در صورتی که هیرو خود را کاملا رندوم و تصادفی برگزینید، 825 گلد به شما تعلق می گیرد.
- اگر هیروی تان را به صورت رندوم انتخاب کنید اما در شروع بازی آن را با بازیکن دیگری تعویض نمایید، گلد آعازین تان به 725 واحد کاهش می یابد.
- اگر هیروی تان را به صورت کاملا استاندارد برگزینید، در شروع بازی می توانید آیتم هایی تا سقف ارزش 625 واحد گلد تهیه کنید.
- اگر به هر شکلی، چه تصادفی و چه با انتخاب خودتان هیرو ای برگزینید، اما آن را تعویض کنید، گلد آغازین تان به 525 واحد کاهش می یابد.
- اگر در انتخاب هیرو بیش از حد تعلل کنید، با گذشت هر ثانیه از مهلت انتخاب هیرو 2 واحد از گلد آغازین شما کاسته می شود.
گلد دوره ای
هر بازیکنی هر 0.6 ثانیه یک بار، یک واحد گلد غیر قابل اطمینان، یعنی 100 واحد طلا در هر دقیقه پاداش می گیرد.
از پای در آوردن هیرو ها
هر قهرمان، با کشتن حریفانش مقدار مشخصی طلای قابل اطمینان پاداش می گیرد. مقدار این گلد به آمار فردی قهرمان کشته شده بستگی دارد. هر چه Killstreak هیرو از پای در آمده و لول او بالا باشد، مقدار این طلا هم بیشتر می شود. Killstreak در واقع تعداد دفعاتی است که هر قهرمان توانسته تا پیش از مرگش هیرو های حریفش را از پای در بیاورد و حتما باید از 3 بار بیشتر باشد. به طور کلی این گلد با فرمول زیر حساب می شود.
دقت کنید که اگر تاور و یا کریپ ها ضربه نهایی به هیرو ای را وارد کنند اما تنها یک هیرو از تیم حریف در از پای در آمدن او نقش داشته باشد، کیل به نام او ثبت می شود. اما در غیر این صورت گلد به نام هیچ هیرو ای ثبت نمی شود و تمامی هیرو هایی که در مرگ او نقش داشته اند و در شعاع 1300 واحدی مرگش واقع شده اند گلد کمک رسانی پاداش می گیرند.
هیرو که موفق شود اولین کیل را در طول بازی بدست بیاورد، 150 واحد گلد اضافه به عنوان First Blood پاداش می گیرد. دقت کنید که مردن به کریپ های جنگل و لین و یا تاور ها به عنوان First Blood تلقی نمی گردد.
یاری رسانی در کشتن هیرو ها
هیرو هایی که در از پای درآمدن یک دشمن نقش داشته اند اما ضربه نهایی را مستقیما به او وارد نکرده اند هم مقداری طلا پاداش می گیرند. یاری رسانی در از پای در آوردن یک هیرو می تواند شکل های متفاوتی داشته باشد، مانند وارد کردن آسیب به صورت مستقیم به او، اعمال یک دیباف (تاثیری منفی مانند کاستن از آرمورش) به وی و یا باف (تاثیری مثبت همانند افزایش قدرت آسیب رسانی) کردن قاتلش.
نابود ساختن سازه ها
اگر هر یک از سازه های تیم حریف از بین برود، مقدار مشخصی گلد قابل اطمینان به تمامی اعضای تیم تعلق می گیرد. اگیر هیرو ای ضربه نهایی به آن سازه را وارد کرده باشد مقداری گلد اضافی و غیر قابل اطمینان پاداش می گیرد، اما اگر سازه توسط کریپ ها از بین رود این طلای اضافه به هیچ هیرو ای تعلق نمی گیرد. اگر تیم حریف موفق شود سازه ای را دینای کند، مقدار قابل توجهی از این گلد کاسته می شود.
کریپ های لین
فارم کردن کریپ های لین یکی از بهترین راه ها برای کسب گلد غیر قابل اطمینان است. مقدار گلدی ناشی از کشتن این موجودات به نوع آن ها بستگی دارد. هر 7 دقیقه و سی ثانیه که به قدرت کریپ ها افزوده می شود، به ارزش کریپ های عادی دو واحد گلد و به ارزش کریپ های سوپر و مگا 1.5 واحد گلد اضافه می شود.
کریپ های جنگل
همانند کریپ های لین، جانگلر هر تیمی می تواند با فارم کردن منابع موجود در جنگل گلد غیر قابل اطمینان کسب کند. همان طور که در مقاله قبلی گفتیم، ارزش این کریپ ها به نوع آن ها بستگی دارد.
کوریر ها
کوریر واحدی است که وظیفه جابجایی آیتم ها در مپ بازی را دارد. اگر هیرو ای موفق شود کوریر تیم حریف را از بین ببرد، تمامی اعضای تیم 175 واحد گلد پاداش می گیرند. دقت کنید که نوع کوریر (بال دار و بی بال) رابطه ای با مقدار این گلد ندارد.
شیوه های از دست دادن گلد
مرگ
هر بار که هیرو ای از پای در می آید، 30 برابر لولش (برای مثال 120 واحد گلد برای هیرو های لول 4) گلد غیر قابل اطمینان از دست می دهد. گلد های قابل اطمینان تحت هیچ شرایطی با مرگ از دست نمی روند، حتی اگر موجودی گلد های غیر قابل اطمینان هیرو ای کمتر از 30 برابر لولش باشند. هر بار که هیرو از از پای در می آید، مدتی طول می کشد که مجددا به میدان نبرد بازگردد. این زمان طبق فرمول زیر محسابه می شود.
بای بک
هیرو های کشته شده، در صورت در اختیار داشتن گلد کافی می توانند از گزینه ای به نام بای بک بهره ببرند. با استفاده از بای بک، آن ها به ازای خرج مقداری پول بلافاصله به میدان نبرد باز می گردند. این هزینه به لول هیرو و مدت زمانی که از بازی گذشته بستگی دارد. همان طور هم که گفتیم ابتدا گلد های قابل اطمینان برای تامین این هزینه مصرف می شوند.
در صورتی که هیرو ای با بای بک به بازی بازگردد، 25 درصد از زمان باقی مانده تا ریاسپوان شدنش به مرگ بعدی او اضافه می شود. به علاوه تنها 40 درصد از گلد هایی که هایی که در محدوده زمانی خاصی پس از بایبک کسب کرده به حسابش واریز می شوند. قابلیت بایبک هر 7 دقیقه یک بار قابل استفاده است.
آیتم ها
آیتم ها تجهیزاتی هستند که قدرت و صفات هیرو ها و بعضا قابلیت های شان را ارتقا می بخشند. آیتم ها را می توان از شاپ های گوناکونی که در سرتاسر مپ واقع شده اند خریداری کرد. آیتم ها به سطوح مختلف رده بندی می شوند و ترکیب آیتم های رده های پایین تر، آیتم هایی با سطح بالاتر را ایجاد می کند. هر هیرو ای 6 جایگاه Inventory دارد که می تواند آیتم هایش را در آن ها قرار دهد و از آن ها استفاده کند..
آیتم ها به دو دسته Basic و Upgrades تقسیم بندی می شوند. آیتم های بیسیک، پایین رده ترین آیتم ها هستند که از ترکیب سایر آیتم ها شکل نمی گیرند. اما آپگرید ها آیتم های رده بالاتری هستند که از طریق ترکیب چند آیتم دیگر و یا با بهبود یک آیتم با دستورالعمل حاصل می شوند.
به تصویر بالا دقت کنید، در مرکز این تصویر آیتمی به نام Perseverance را مشاهده می کنید. در شاخه های پایین آن، حلقه قرمز و سنگ آبی رنگ، ملزومات تهیه آن آیتم اند. یعنی برای ساخت این آیتم شما باید این دو را با هم ترکیب کنید. در ردیف بالایی Perseverance چهار آیتم دیگر قرار گرفته اند، یعنی Perseverance خود یکی از زیر ساخت های آن 4 آیتم است و می توان آن را به یکی از آن ها ارتقا داد.
هر آیتمی از هر شاپی قابل خرید نیست. دو فروشگاه مخصوص به نام شاپ های مخفی در مپ بازی قرار گرفته اند که آیتم هایی را به فروش می رسانند که در دیگر شاپ ها قابل خریداری نیستند
دستورالعمل ها
دستورالعمل ها آیتمی هایی هستند که به نوبه خودشان هیچ خاصیت مفیدی ندارد، اما در صورتی که با آیتم های مناسب ترکیب شوند، باعث تشکیل آیتمی رده بالا می شوند. در واقع دستورالعمل، یکی از ملزومات ارتقا دادن برخی از آیتم ها است. از ان جایی که دستورالعمل ها به تنهایی هیچ کاربردی ندارد، بازیکنان باید ابتدا سایر زیرساخت های یک آیتم رده بالا را تهیه کنند و در نهایت با خریداری دستورالعمل آن آیتم به آن دست یابند.
به اشتراک گذاری آیتم ها
به عنوان یک قانون، آیتم های دوتا 2 بین هیرو ها به اشتراک گذاشته نمی شوند. خریدار یک آیتم، مالک آن محسوب می گردد و تنها او است که می تواند آن آیتم را به فروش برساند، آپگرید کند و یا از آن استفاده کند. با این حال، این محدودیت بر روی برخی از آیتم ها اعمال نمی شود. برای مثال وارد ها از جمله این آیتم ها هستند. ساپورت تیم می تواند به هر تعدادی که مایل است وارد بخرد تا هم تیمی هایش این وارد ها را بردارند و خود آن ها را در میدان نبرد بازی قرار دهند.
برخی از آیتم ها به شکل تقریبی قابل به اشتراک گذاری اند، یعنی سایر هیرو ها می توانند آن ها را بردارند و از مزایای شان بهره مند شوند، اما قادر به آپگرید و یا به فروش رساندن آن ها نیستند.
تجزیه کردن آیتم ها
همان طور که گفتیم آیتم های رده بالاتر اغلب از ترکیب چندین آیتم رده پایین تر ساخته می شوند. فرض کنید که آیتمی از ترکیب 3 آیتم بیسیک به وجود آمده باشد، اگر دو تای آن ها را در اینونتوری خود در اختیار داشته باشید، با خرید سومین آن ها بلافاصله آیتم تان آپگرید خواهد شد. تجزیه کردن آیتم در حقیقت فرایند تقسیم کردن یک آیتم به قطعات زیرساختش است. با تجزیه کردن یک آیتم، تمامی قطعاتش بر روی زمین بازی دراپ خواهند شد، حتی اگر ظرفیت خالی Inventory تان کفاف نگهداری آن ها را بدهد. اغلب آیتم ها تا 10 ثانیه پس از خریداری شدن قابل تجزیه شدن هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.